Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Unable to install ogle, liba52 problem...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
psingcaster
Guest





PostPosted: Mon Apr 22, 2002 1:12 am    Post subject: Unable to install ogle, liba52 problem... Reply with quote

Hi, I try to emerge ogle but it stop to compile with an error about lib a52?!?

Please, check that, and if someone have a solution, contact me please: psingcaster@linuxmail.org

Thanx!
Back to top
analog
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 20
Location: Vancouver, Canada

PostPosted: Wed Apr 24, 2002 6:47 am    Post subject: Reply with quote

I also have the same problem:
Quote:
a52_decoder.c:749: too many arguments to function `a52_block'
make[1]: *** [a52_decoder.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/ogle-0.8.2-r6/work/ogle-0.8.2/ac3'
make: *** [all-recursive] Error 1

My make flags are as follows:

USE="3dnow alsa arts cups dvd kde mmx opengl samba sse truetype xv -gnome"

CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=i686 -O3 -pipe"
CXXFLAGS="-march=i686 -O3 -pipe"

Any insight would be greatly appreciated.
_________________
When the going gets weird, the weird turn pro --HST
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Wed Apr 24, 2002 7:15 am    Post subject: Reply with quote

I found an entry for the ogle error on gentoo's bug tracker:
http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=1966

Unfortunately, the fix they list didn't work for the bugzilla poster, or for me. I'll make a post at the above url as soon as my bugzilla password arrives.
Back to top
analog
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 20
Location: Vancouver, Canada

PostPosted: Wed Apr 24, 2002 7:17 am    Post subject: Reply with quote

The post above was me.
_________________
When the going gets weird, the weird turn pro --HST
Back to top
View user's profile Send private message
shade
n00b
n00b


Joined: 22 Apr 2002
Posts: 9

PostPosted: Fri Apr 26, 2002 9:11 pm    Post subject: How I fixed ogle on my box! Reply with quote

unmerge ac52dec, then emerge =ac52dec-0.7.2

ogle will build then, I don't know what other apps are using ac52, so you might wind up breaking mplayer or something, YMMV. :P

You might also want to pin ac52dec to 0.7.2 using the = in /var/cache/edb/world as well.
Code:

# emerge unmerge ac52dec
# emerge =ac52dec-0.7.2
# emerge ogle
# emerge ogle-gui
Back to top
View user's profile Send private message
dnaquin
n00b
n00b


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 21
Location: Bayou Gauche, Louisiana

PostPosted: Sun Apr 28, 2002 7:55 am    Post subject: Re: How I fixed ogle on my box! Reply with quote

shade wrote:
unmerge ac52dec, then emerge =ac52dec-0.7.2

ogle will build then, I don't know what other apps are using ac52, so you might wind up breaking mplayer or something, YMMV. :P

You might also want to pin ac52dec to 0.7.2 using the = in /var/cache/edb/world as well.
Code:

# emerge unmerge ac52dec
# emerge =ac52dec-0.7.2
# emerge ogle
# emerge ogle-gui


Replace all those ac52dec with a52dec.
_________________
Devin Naquin
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum