Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kan geen dep info vinden voor net.eth0
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
azgaroth
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2003
Posts: 31

PostPosted: Sat Nov 22, 2003 4:53 pm    Post subject: kan geen dep info vinden voor net.eth0 Reply with quote

Hallo

Onlangs heb ik gentoo moeten herinstalleren en nu krijg ik een fout melding
bij het booten, bij het opstarten van mijn netwerk:
Code:
cardmgr[682]:  +  * Could not get dependency info for "net.eth0"!
cardmgr[682]:  +  * Please run:
cardmgr[682]:  +
cardmgr[682]:  +  *    # /sbin/depscan.sh
cardmgr[682]:  +
cardmgr[682]:  +  * to fix this.
(bovenstaande wordt 3maal getoont)
cardmgr[682]:  +  * Bringing eth0 up...
cardmgr[682]:  +  * Failed to bring eth0 up
cardmgr[682]:  +
cardmgr[682]:  start cmd exited with status 1

Mijn netwerk kaart is ondersteund door pcmcia_cs en heeft vroeger perfect
gewerkt. Ik heb al geprobeert om /sbin/depscan.sh uit
te voeren maar er komt geen verandering. alles is geconfigureerd zoals het
was voordien dus heb ik geen enkel idee meer.
wat is mijn fout.

azgaroth
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Sat Nov 22, 2003 11:02 pm    Post subject: Reply with quote

Gentoo geeft deze foutmelding als de deps van een init script zijn veranderd,
als je dan depscan uitvoert worden de nieuwe deps onthouden.

Aangezien dit bij jou niet werkt zullen de deps fout zijn opgegeven, kan je het bestand "/etc/init.d/net.eth0" is posten ?
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
azgaroth
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2003
Posts: 31

PostPosted: Wed Nov 26, 2003 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

hallo,

Hier is mijn net.eth0 script

azgaroth
Code:
#!/sbin/runscript
# Copyright 1999-2003 Gentoo Technologies, Inc.
# Distributed under the terms of the GNU General Public License v2
# $Header: /home/cvsroot/gentoo-src/rc-scripts/init.d/net.eth0,v 1.31 2003/09/08 00:11:54 azarah Exp $

#NB: Config is in /etc/conf.d/net


# For pcmcia users. note that pcmcia must be added to the same
# runlevel as the net.* script that needs it.
depend() {
   use hotplug pcmcia
}

checkconfig() {
   if [ -z "${iface_IFACE}" ]
   then
      eerror "Please make sure that /etc/conf.d/net has \$iface_$IFACE set"
      return 1
   fi
   if [ -n "${vlans}" -a \! -x /sbin/vconfig ]
   then
      eerror "For VLAN (802.1q) support, emerge net-misc/vconfig"
      return 1
   fi
}

setup_env() {
   # No reason to check these multiple times in the file
   iface="${1/\./_}"
   iface_IFACE="$(eval echo \$\{iface_${iface}\})"
   dhcpcd_IFACE="$(eval echo \$\{dhcpcd_${iface}\})"
   inet6_IFACE="$(eval echo \$\{inet6_${iface}\})"
   alias_IFACE="$(eval echo \$\{alias_${iface}\})"
   status_IFACE="$(ifconfig | gawk -v IFACE="${iface}" '/Link/ { if ($1 == IFACE) print "up" }')"
   vlans="$(eval echo \$\{iface_${IFACE}_vlans\})"
}

iface_start() {
   local retval=0

   setup_env ${1}
   checkconfig || return 1
   
   local IFACE="${1}"
   ebegin "Bringing ${IFACE} up"
   if [ "${iface_IFACE}" != "dhcp" ]
   then
      /sbin/ifconfig ${IFACE} ${iface_IFACE} >/dev/null || {
         retval=$?
         eend ${retval} "Failed to bring ${IFACE} up"
         return ${retval}
      }
      # ifconfig do not always return failure ..
      /sbin/ifconfig ${IFACE} &> /dev/null || {
         retval=$?
         eend ${retval} "Failed to bring ${IFACE} up"
         return ${retval}
      }
   else
      # Check that eth0 was not brough up by the kernel ...
      if [ "${status_IFACE}" != "up" ]
      then
         /sbin/dhcpcd ${dhcpcd_IFACE} ${IFACE} >/dev/null || {
            retval=$?
            eend ${retval} "Failed to bring ${IFACE} up"
            return ${retval}
         }
      fi
   fi
   eend 0

   if [ -n "${alias_IFACE}" ]
   then
      local x=""
      local num=0
      local aliasbcast=""
      local aliasnmask=""

      ebegin "  Adding aliases"
      for x in ${alias_IFACE}
      do
         aliasbcast="$(eval echo \$\{broadcast_${iface}\} \| awk \'\{ print \$$((num + 1)) \}\')"
         if [ -n "${aliasbcast}" ]
         then
            aliasbcast="broadcast ${aliasbcast}"
         fi

         aliasnmask="$(eval echo \$\{netmask_${iface}\} \| awk \'\{ print \$$((num + 1)) \}\')"
         if [ -n "${aliasnmask}" ]
         then
            aliasnmask="netmask ${aliasnmask}"
         fi
      
         ebegin "    ${IFACE}:${num}"
         /sbin/ifconfig ${IFACE}:${num} ${x} \
            ${aliasbcast} ${aliasnmask} >/dev/null
         num=$((num + 1))
         eend 0
      done
      save_options "alias" "${alias_IFACE}"
   fi

   if [ -n "${inet6_IFACE}" ]
   then
      local x=""
      ebegin "  Adding inet6 addresses"
      for x in ${inet6_IFACE}
      do
         ebegin "    ${IFACE} inet6 add ${x}"
         /sbin/ifconfig ${IFACE} inet6 add ${x} >/dev/null
         eend 0
      done
      save_options "inet6" "${inet6_IFACE}"
   fi
   
   if [ -n "${gateway}" ] && [ "${gateway%/*}" = "${IFACE}" ]
   then
      ebegin "  Setting default gateway"
      # First delete any existing routes if it was setup by kernel ..
      /sbin/route del default dev ${gateway%/*} &>/dev/null
      /sbin/route add default gw ${gateway#*/} dev ${gateway%/*} \
         netmask 0.0.0.0 metric 1 >/dev/null || {
         
         local error=$?
         ifconfig ${IFACE} down &>/dev/null
         eend ${error} "Failed to bring ${IFACE} up"
         stop
         return ${error}
      }
      eend 0
   fi

   # Enabling rp_filter causes wacky packets to be auto-dropped by
   # the kernel.  Note that we only do this if it is not set via
   # /etc/sysctl.conf ...
   if [ -e /proc/sys/net/ipv4/conf/${IFACE}/rp_filter ] && \
      [ -z "$(egrep '^[^#]*rp_filter' /etc/sysctl.conf 2>/dev/null)" ]
   then
      echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/conf/${IFACE}/rp_filter
   fi
}

iface_stop() {
   local myalias="$(get_options alias)"
   local myinet6="$(get_options inet6)"

   setup_env ${1}
   local IFACE="${1}"

   ebegin "Bringing ${IFACE} down"

   # Also down the inet6 interfaces
   if [ -n "${myinet6}" ]
   then
      local x=""
      for x in ${myinet6}
      do
         /sbin/ifconfig ${IFACE} inet6 del ${x} >/dev/null
      done
   fi
   
   # Do some cleanup in case the amount of aliases change
   if [ -n "${myalias}" ]
   then
      local x=""
      local num=0
      for x in ${myalias}
      do
         /sbin/ifconfig ${IFACE}:${num} down >/dev/null
         num=$((num + 1))
      done
   fi

   if [ "${iface_IFACE}" = "dhcp" ]
   then
      local count=0
      while /sbin/dhcpcd -z ${IFACE} &>/dev/null && [ "${count}" -lt 9 ]
      do
         # Give dhcpcd time to properly shutdown
         sleep 1
         count=$((count + 1))
      done
      if [ "${count}" -ge 9 ]
      then
         eerror "Timed out trying to stop dhcpcd"
      fi
   else
      /sbin/ifconfig ${IFACE} down >/dev/null
   fi
   eend 0
}

start() {
   iface_start ${IFACE} || return 1
   for vlan in ${vlans}
   do
      /sbin/vconfig add ${IFACE} ${vlan} >/dev/null
      iface_start ${IFACE}.${vlan}
   done
}

stop () {
   setup_env ${IFACE}
   checkconfig || return 1
   for vlan in ${vlans}
   do
      iface_stop ${IFACE}.${vlan}
      /sbin/vconfig rem ${IFACE}.${vlan} >/dev/null
   done
   iface_stop ${IFACE}
}

# vim:ts=4
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Wed Nov 26, 2003 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

wat is de uitvoer van deze 2 commando's ?
Code:
/etc/init.d/pcmcia status
/etc/init.d/hotplug status

_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
_hesoez_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 103
Location: Belgium-Duffel/Leuven

PostPosted: Wed Nov 26, 2003 6:16 pm    Post subject: Reply with quote

ik had hetzelfde probleem,
gewoon pcmcia en net.eth0 in dezelfde runlevel zetten(bv boot)

bij stond pcmcia in boot en net.eth0 in default
Code:

rc-update del net.eth0 default
rc-update add net.eth0 boot

en het was opgelost.

heeft iets te maken met de nieuwe baselayout

grtz
Back to top
View user's profile Send private message
azgaroth
n00b
n00b


Joined: 06 Jul 2003
Posts: 31

PostPosted: Fri Nov 28, 2003 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

hallo

het bleek dus zoals in de laatste post dat het in dezelfde run level moest geplaatst worden. :oops: dit is blijkbaar verander want in men handleiding voor de installatie staat het dat het in verschillende moet gezet worden

thx voor de hulp
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum