Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Snabb fråga snabbt svar eller?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sputnik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Apr 2003
Posts: 84

PostPosted: Mon Oct 27, 2003 3:00 am    Post subject: Snabb fråga snabbt svar eller? Reply with quote

Oki var hittar man regleringen på nerladdning från min gentoo server?

Jag kan ladda upp till den i max va de interna nätverket klarar (runt 3-4M/s) men ska jag ha nått från den så skyfflar de absolut inte över 200k/s... :cry:

Dom hastigheterna gäller både ftp och samba, vilket för mig pekar på att de är någon strypning i gentoo och inte samba eller ftp programet.
Har inte ställt in nått själv va jag vet... Men jag gissar på att de är någon inställning nånstans som jag har missat..
Back to top
View user's profile Send private message
frippz
Guru
Guru


Joined: 22 Aug 2002
Posts: 460
Location: Malmö, Sweden

PostPosted: Mon Oct 27, 2003 7:39 am    Post subject: Reply with quote

Frågan var nog lite för snabb...
Vilken server rör det sig om? Mig veterligen finns det inga som helst strypningar som standard i konfigurationsfilerna för varken Pure-FTPd, ProFTPd eller Samba.
Back to top
View user's profile Send private message
Sputnik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Apr 2003
Posts: 84

PostPosted: Mon Oct 27, 2003 11:53 am    Post subject: Reply with quote

Nej de är just de som jag också konstatera inatt..
När de blir samma hastighet på allt.. Pure-FTPd, Samba och även sshd.

Problemet är ju var sitter då denna strypning?

Har den som router också men de borde inte spela in.. då Pure-FTPd och Samba är inställda på eth1 (interna nätverkskortet).
Back to top
View user's profile Send private message
tarsh
n00b
n00b


Joined: 09 Mar 2003
Posts: 37
Location: Ronneby, Sweden

PostPosted: Mon Dec 08, 2003 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Jag hade problem med överföringshastigheter på en gammal server, men detta visade sig bero på nätverkskorten, gamla sunkiga ISA kort (får skylla på sig själv), som jag bytte ut mot färska PCI kort.

Det misstaget har du säkert inte gjort, tänkte bara bidra med en observation.

// Calle
_________________
Hey, it wasn't my fault the damn thing crashed
tarsh@jabber.org
Back to top
View user's profile Send private message
Sputnik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Apr 2003
Posts: 84

PostPosted: Sun Dec 14, 2003 11:01 pm    Post subject: Reply with quote

tja då jag bara temporärst löstproblemet kan man ju ta upp de igen..

Som nämnt får bara runt 200k från servern ftp, samba, va som helst. Till den går de alltid i 6-9M..
Hur jag då kommer runt detta.. hittade en dålig kabel. Bytte den kolla alla andra kablar och dom är ok dock fortfarande samma problem. :(

Men om jag eftersen jag starta upp WinXp datorn som är koplad till server starta om min 3Com switch alternativt drar ur nån av nätverkskablarna och sätter tilbax dom så är problemet ur värdlden..
Vips är jag uppe i 6-9M/s åt båda hållen.... Detta är för mig ett mysterium som jag skulle vilja ha alla tokiga förslag hur jag kommer förbi.. är i och för sig inte så jobbigt att starta om switchen men ändå.

(har nyligen uppdaterat systemet ska gå ner för en mostart snart så de kanske har fixat sig själv.. men om inte är jag ju 1 steg före problemet :D )
Back to top
View user's profile Send private message
klacke
n00b
n00b


Joined: 25 Feb 2003
Posts: 36
Location: Stockholm

PostPosted: Sat Dec 27, 2003 12:24 am    Post subject: Reply with quote

Låter som ett dns problem, dina datorer står och väntar på
svar från en dns server som inte finns.
Back to top
View user's profile Send private message
Sputnik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Apr 2003
Posts: 84

PostPosted: Mon Dec 29, 2003 3:05 am    Post subject: Reply with quote

De löste sig inte alls med ny kärna och lite annat nytt som kom i samma härva.. Som jag hadde hoppas på :cry: :cry:

klacke wrote:
Låter som ett dns problem, dina datorer står och väntar på
svar från en dns server som inte finns.


1. Vaa ?!

2. Hur kan dom sluta bry sig i DNS server som inte finns efter en omstart av switchen?

3. Hur löser jag de om de nu är ett DNS problem?

Som jag ser de borde ju allt gå exakt lika till när switchen startar om som när XP bootar upp första gången men nått blir tydligen anorlundal...
Back to top
View user's profile Send private message
klacke
n00b
n00b


Joined: 25 Feb 2003
Posts: 36
Location: Stockholm

PostPosted: Mon Dec 29, 2003 7:31 pm    Post subject: Reply with quote

Jag kan inte riktigt förstå din svenska som du skriver. Oklart vad du menar/frågar.

Vissa program gör ibland ett DNS reverse uppslag på ip addresser som
man connect()'ar till. Ett sätt att kolla detta (om man misstänker att ens program går långsamt p.g.a reverse uppslag) är att köra programmet
under 'strace' (man strace) Då ser man UDP send/timeout på dns porten.

Lösningen är såklart att ha en ordentlig dns server på sitt hemma lan.
Alt kan man ibland tala om för vissa program ett de inte ska göra reverse uppslag.

Allt detta är ju under förutsättningen att det är just dns problem du har, det
kan vara något annat också ....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum