Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
J*kla EMERGE
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ozt
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Dec 2002
Posts: 212
Location: Stockholm

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 3:04 pm    Post subject: J*kla EMERGE Reply with quote

Nu är jag här igen med mina emerge problem. Jag får alltid ett sånt här fel med segmentation fault när jag ska emerga nåt. Igår så gick det hur bra som helst men dan innan så fungera det inte alls. Det spelar ingen roll vilket paket jag försöker emerga.
Verkar vara lite random alltså..........


Code:
BC_REENTRANT -include ../include/libc-symbols.h       -DHAVE_INITFINI -o /var/tm                          p/portage/glibc-2.3.2-r9/work/glibc-2.3.2/buildhere/csu/check_fds.o -MD -MP -MF                           /var/tmp/portage/glibc-2.3.2-r9/work/glibc-2.3.2/buildhere/csu/check_fds.o.dt
version.c: In function `__libc_print_version':
version.c:49: internal error: Segmentation fault
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://bugs.gentoo.org/> for instructions.
make[2]: *** [/var/tmp/portage/glibc-2.3.2-r9/work/glibc-2.3.2/buildhere/csu/ver                          sion.o] Error 1
make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/glibc-2.3.2-r9/work/glibc-2.3.2/csu                          '
make[1]: *** [csu/subdir_lib] Error 2
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/glibc-2.3.2-r9/work/glibc-2.3.2'
make: *** [all] Error 2

!!! ERROR: sys-libs/glibc-2.3.2-r9 failed.
!!! Function src_compile, Line 498, Exitcode 2
!!! (no error message)


Har en Duron 1.2 med GCC 3.2.3 och detta är mina cflags:
Code:
CFLAGS="-mcpu=athlon -fomit-frame-pointer -O3 -pipe"


Edit: Nu när jag försökte emerga om så klara dne inte igenom sig konfigurationen utan fick detta:
Code:
 * Applying glibc-2.3.2-iconvconfig-name_insert.patch...                                            [ ok ]
 * Applying glibc-2.3.2-ipv6-bytestring-fix.patch...                                                [ ok ]
>>> Source unpacked.
nls
 * Configuring GLIBC...
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking sysdep dirs... sysdeps/i386/elf linuxthreads/sysdeps/unix/sysv/linux/i386 linuxthreads/sysdeps/un           ix/sysv/linux linuxthreads/sysdeps/pthread sysdeps/pthread linuxthreads/sysdeps/unix/sysv linuxthreads/sys           deps/unix linuxthreads/sysdeps/i386/i686 linuxthreads/sysdeps/i386 sysdeps/unix/sysv/linux/i386 sysdeps/un           ix/sysv/linux sysdeps/gnu sysdeps/unix/common sysdeps/unix/mman sysdeps/unix/inet sysdeps/unix/sysv/i386 s           ysdeps/unix/sysv sysdeps/unix/i386 sysdeps/unix sysdeps/posix sysdeps/i386/i686/fpu sysdeps/i386/i686 sysd           eps/i386/i486 sysdeps/i386/fpu sysdeps/i386 sysdeps/wordsize-32 sysdeps/ieee754/ldbl-96 sysdeps/ieee754/db           l-64 sysdeps/ieee754/flt-32 sysdeps/ieee754 sysdeps/generic/elf sysdeps/generic
checking for a BSD-compatible install... /bin/install -c
checking whether ln -s works... yes
checking for i686-pc-linux-gnu-gcc... gcc
checking for suffix of object files... configure: error: cannot compute suffix of object files: cannot com           pile
See `config.log' for more details.

!!! ERROR: sys-libs/glibc-2.3.2-r9 failed.
!!! Function src_compile, Line 494, Exitcode 1
!!! (no error message)

_________________
=:)
Back to top
View user's profile Send private message
_Nomad_
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2003
Posts: 545

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

har du provat att reemergea gcc? har varit med om detta några gånger då jag glömt att reemerga gcc efter en uppdatering av glibc...
Back to top
View user's profile Send private message
ozt
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Dec 2002
Posts: 212
Location: Stockholm

PostPosted: Mon Mar 22, 2004 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

1. Jag kan knappt emerga något :)

2. Har inte uppdaterat glibc

Fick ett tips på IRC om att det kan vara minnet som fifflar..ska se över det. Men tack ändå!
_________________
=:)
Back to top
View user's profile Send private message
marqs
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 9

PostPosted: Wed Mar 24, 2004 9:32 pm    Post subject: Jag har samma problem Reply with quote

Har kollat runt lite i olika forum. och det verkar onekligen vaar hårdvarurelaterat antingen dåligt minne eller något med optimering för processor eller defekt HD.

Jag har kört memtest86+ i ca 18h och den hittar inget fel på minnet...
så jag misstänker att det är processor optimeringen som spökar
Code:

CFLAGS="-O2 -march=athlon-xp -fomit-frame-pointer"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"

använder jag på min Athlon 2200XP. nästan samma som du med adra ord...

eller så är det hd:n....är det någon som vet har man tar bort källkoden som emerg drar hem så man kan ladda ner den igen
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4830
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Wed Mar 24, 2004 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

Alla tarballs sparas i /usr/portage/distfiles/. För övrigt är dina cflags inte direkt extrema; skulle dock själv lägga till -pipe.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
marqs
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 9

PostPosted: Thu Mar 25, 2004 1:40 am    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Alla tarballs sparas i /usr/portage/distfiles/. För övrigt är dina cflags inte direkt extrema; skulle dock själv lägga till -pipe.


Jo, jag la till -pipe men det räckte inte...men när jag dessutom tog bort
Code:
-fomit-frame-pointer
funkar det fint....

Vet inte riktigt vad den gör men jag prioriterar iaf fungerande program =)
Back to top
View user's profile Send private message
ebrostig
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 20 Jul 2002
Posts: 3152
Location: Orlando, Fl

PostPosted: Thu Mar 25, 2004 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

En annen ting...

Er maskinen din overklokket? Hvis den er, sett speed tiilbake til standard verdien. Maskinen din kan fungere perfekt med alt untatt kompilering som er kanskje det tyngste oppgaven for CPU'en din og overklokking kan resultere is mange rare feilmeldinger.

Erik
_________________
'Yes, Firefox is indeed greater than women. Can women block pops up for you? No. Can Firefox show you naked women? Yes.'
Back to top
View user's profile Send private message
Raniz
l33t
l33t


Joined: 13 Sep 2003
Posts: 965
Location: Lund, Sweden

PostPosted: Thu Mar 25, 2004 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

Du har inte gjort något fuffens med din swap?

Jag råkade ställa till det lite med min swap, så jag blev av med allt swapminne, när minnet sedan tog slut vid kompilering fick jag en del skumma fel...
_________________
#312470 @ http://counter.li.org/
Back to top
View user's profile Send private message
marqs
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 9

PostPosted: Thu Mar 25, 2004 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Min processor är ej överklockad. och swappen är på och funkar...men använder jag -fomit-frame-pointer funkar väldigt få kompileringar för mig, stänger jag av den funkar allt klockrent
Back to top
View user's profile Send private message
NiXZe
n00b
n00b


Joined: 22 May 2003
Posts: 55
Location: Uppsala Sweden

PostPosted: Thu Mar 25, 2004 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

prova att köra alla tester med memtest istället för bara standard

när du har startat memtest tryck c 2 3 0 i den ordningen.
_________________
What? Where? Oh! this one, it's Gentoo.
Using a Lenovo ThinkPad T61 Laptop and I have given up on the plexi case
Back to top
View user's profile Send private message
marqs
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 9

PostPosted: Thu Mar 25, 2004 11:16 pm    Post subject: Reply with quote

NiXZe wrote:
prova att köra alla tester med memtest istället för bara standard

när du har startat memtest tryck c 2 3 0 i den ordningen.


Har redan gjort det i 18h då hade den kört ett helt pass och ca 30% på nästa...inte ett enda fel
Back to top
View user's profile Send private message
mrmodin
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 216
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Apr 18, 2004 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Har läst på fler ställen att -fomit-frame-pointer ställer till det för AMD användare, så det är väl bara att ta bort.
Back to top
View user's profile Send private message
njanet
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2003
Posts: 12

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Är det nån som skulle vilja tipsa mig vad jag ska ha som CFLAGS i make.conf
Just nu kör jag CFLAGS="-mcpu=athlon-xp -O3 -pipe"
Datorn är en Amd 1700+@1866mhz

Edit. Såg att ni andra också gjorde det så då fortsätter jag med det :oops:

Men finns det något annat man kan optimera?
Back to top
View user's profile Send private message
mrmodin
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 216
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 12:58 pm    Post subject: Reply with quote

Det ser väl bra ut. Själv kör jag tom. -O2 och har inte märkt någon skillnad hittills.
Back to top
View user's profile Send private message
njanet
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2003
Posts: 12

PostPosted: Mon Jun 14, 2004 10:43 am    Post subject: Reply with quote

Så här låg det till egentligen, när jag kolla i den här tråden så blev jag intresserad på vad jag körde för CFLAGS, och när jag kolla i make.conf så såg jag att den raden var bortkommenterad, men när jag tog bort #-tecknet så stod det redan CFLAGS="-mcpu=athlon-xp -O3 -pipe".

Har inte hunnit testa om det blev nån markant skillnad när man kompilerar, men det bör väl bli nån skillnad, eller?
Back to top
View user's profile Send private message
MagnusBerg
Guru
Guru


Joined: 07 Oct 2003
Posts: 370
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Mon Jun 14, 2004 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Jag fattar inte så mycket av det där men lade till det jag hittade i tron att få en kraftig optimering och det funkar kanonbra. Stabil som en klippa till skillnad mot när jag körde SuSE. Kör med en AMD Athlon +2400.

CFLAGS="-march=athlon-xp -O3 -fomit-frame-pointer -pipe -funroll-loops -fprefetch-loop-arrays"
Back to top
View user's profile Send private message
remne
n00b
n00b


Joined: 30 Aug 2002
Posts: 23

PostPosted: Tue Aug 03, 2004 8:19 am    Post subject: Reply with quote

Skrota AMD prollen och köp en P4a istället ;-D
_________________
jag har en datamaskin.
Back to top
View user's profile Send private message
DeNaDa
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2004
Posts: 20

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

remne wrote:
Skrota AMD prollen och köp en P4a istället ;-D


Jo okay.... eller skaffa två amd 64or ;-)

no more Intel
_________________
Space is big
Space is dark
It’s hard to find a place to park

I'm so loost ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum