Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Ut med LILO, In med GRUB
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Loor
n00b
n00b


Joined: 08 Feb 2003
Posts: 13

PostPosted: Thu Mar 11, 2004 4:42 pm    Post subject: Ut med LILO, In med GRUB Reply with quote

Installerade Gentoo för första gången och fick genast problem med LILO. När jag startar upp datorn och det skall börja ladda LILO står det bara "L 99 99 99" och så vidare. Har råkat ut för detta problem med andra distar också men då dessa har varit mindre tidskrävande att installera har jag helt enkelt installera om systemet.

Men min fråga är nu: Går det att ta bort LILO och lägga in GRUB eller åtminstonde åtgärda problemet genom att starta upp med LiveCD:n? Eller har någon en annan lösning på detta problem?
Back to top
View user's profile Send private message
_Nomad_
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2003
Posts: 547

PostPosted: Thu Mar 11, 2004 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

Det borde inte vara några problem alls att använda live-cd'n till att avinstallera lilo och instället installera grub. Följ bara grub instruktionerna i gentoo handboken efter att du har chroot'at in i systemet.
Back to top
View user's profile Send private message
schutzmarken
n00b
n00b


Joined: 12 Mar 2004
Posts: 21
Location: Sweden

PostPosted: Wed Mar 31, 2004 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Jag har haft samma problem, men jag körde från liveskivan chrootade, såg till att /boot var mountad, sedan lilo o reboot.. funka utmärkt sedan.. ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum