Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kde-18n
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
no4b
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 774
Location: Tarnów, Poland

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 11:21 pm    Post subject: kde-18n Reply with quote

Znalazl ktos informacje kiedy bedzie kde-i18n-pl dla KDE 3.2.0?
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 11:40 pm    Post subject: Reply with quote

Witam!

Alez juz jest... Od rana uzywam :)))) Faktycznie mailem jakies problemy ze sciagnieciem... ale juz nie pamietam do konca jakie. Zdaje sie, ze recznie pobieralem kde-i18n-pl a potem umiescilem w distfiles

wget ftp://ftp.oregonstate.edu/pub/kde/stable/3.2/src/kde-i18n/kde-i18n-pl-3.2.0.tar.bz2
LINGUAS="pl" emerge kde-i18n

zmienna dawalem z pamieci - moze byc walnieta!

PS. ja biedny student w czasie sesji; ja przepraszac - pamiec platac figla jednego za drugim ;-)
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
no4b
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 774
Location: Tarnów, Poland

PostPosted: Wed Feb 04, 2004 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ok :] wlasnie mialem poszukac gdzies ;)

LINGUASA mam na stale w make.conf ;)

Nie zadzialalo wrzucenie do distfiles, dalej chcial ssac, zmienilem w ebuildzie MY_PV=3.2 na MY_PV=3.2.0 i poszlo.
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 12:05 am    Post subject: Reply with quote

no4b wrote:
Nie zadzialalo wrzucenie do distfiles, dalej chcial ssac, zmienilem w ebuildzie MY_PV=3.2 na MY_PV=3.2.0 i poszlo.


Hmmm - nie potrzebowalem tego...

root@troll portage # cat kde-base/kde-i18n/kde-i18n-3.2.0.ebuild
[ciach]
MY_PV=3.2

Wrzucilem pliczek do /usr/portage/distfiles i koniec. Grunt, ze dziala :)
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
no4b
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 774
Location: Tarnów, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 12:09 am    Post subject: Reply with quote

Dokladnie :]
Back to top
View user's profile Send private message
(l)user
Guru
Guru


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 334
Location: Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 2:11 am    Post subject: Reply with quote

Wlasnie wszedlem na forum aby poruszyc ten watek, a tu prosze - rozwiazanie.
Pozdro :-)
_________________
Registered Linux user #302020
Gadu Gadu #490092
Back to top
View user's profile Send private message
velociraptor
n00b
n00b


Joined: 30 Jan 2004
Posts: 12
Location: Katowice Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 11:49 am    Post subject: Reply with quote

Czesc
A jak sie wam sprawuje 3.2 ??
Jakies problemy ??

Slawek
Back to top
View user's profile Send private message
(l)user
Guru
Guru


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 334
Location: Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

U mnie bardzo fajnie chodzi :-).
_________________
Registered Linux user #302020
Gadu Gadu #490092
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

Zasadniczo - b. ladnie. Problem mialem z arts'em (a wlasciwie dwa).

Pierwszy byl poruszany na anglojezycznej grupie. Mianowicie artsd zzeral mi ponad 50% procka (dochodzilo nawet do 80%). Problem jest w autowykrywaniu urzadzenia dziwkeowego... opis na forum - dziala! (ale obejsciem - trzeba wymusic ustawienia urzadzenia).

Drugi jest smieszniejszy... ze tak powiem. Emerge'owalem nowe bibil. alsy (1.0.2) i potem arts'a i... zdechl mi dzwiek :) Siedze nad tym drugi dzien i nie bardzo wiem co zrobic... ale to osobny watek i nie jest to sprawa samego arts'a.

Co do predkosci dzialania samego KDE - jest wieksza! 'widocznie', ze tak powiem. A Plastik rzeczywiscie jest cool :D

Krotko - polecam! :)
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
no4b
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 774
Location: Tarnów, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Ja mam 4 denerwujace rzeczy:

- jak klikne "pokaz pulpit" i wlacze jakis program, to "pokaz pulpit" sie odciska, przelaczaja soe uruchomione programy i zanim uruchomi sie nowy, uruchamiany program to mam pulpit z przed "pokaz pulpit". Baaaaaaaaaaardzo mnie to denerwuje,
- konsole, przy pierwszym uruchomieniu widze kafelki zamiast tla pulpitu przyciemnonego, wystarczy zrestartowac konsole albo wlaczyc taba z druga konsolka w konsole, ale jest to niewygodne i tez mnie denerwuje,
- czasem konsole i konqueror sie dluuuuuuuuuuuuuuuuuugo wlaczaja i dzialaja powooooooooooli, trzeba je resnac (czasem kilka razy), zeby zaskoczyly z normalnym tempem i dzialaly ok.
- xmms nie minimalizuje sie caly, minilalizyje sie tylko glowne okno, equalizer i lista zostaja, nie mniej denerwujace niz poprzednie, ponadto zostaja na pulpicie zaslaniajac ikony, wrrrrrrrr.

Jezeli ktos zna rozwiazanie ktoregos z tych problemow to prosze o napisanie.
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

no4b wrote:
- czasem konsole i konqueror sie dluuuuuuuuuuuuuuuuuugo wlaczaja i dzialaja powooooooooooli, trzeba je resnac (czasem kilka razy), zeby zaskoczyly z normalnym tempem i dzialaly ok.

u mnie jest okej....
Quote:

- xmms nie minimalizuje sie caly, minilalizyje sie tylko glowne okno, equalizer i lista zostaja, nie mniej denerwujace niz poprzednie, ponadto zostaja na pulpicie zaslaniajac ikony, wrrrrrrrr.

tu tez nie mam tego problemu

za to znalazlem nowy... podobny do Twojego ostatniego. Moduly SuperKaramba'y sa zawsze na wierzchu... i nie da sie z tym nic zrobic. Probowalem juz re-emerge'owac SK, ale nic z tego. Chyba trzeba bedzie poczekac na jakiegos patcha lub nowa wersje... Chyba ze ktos wie jak to obejsc...
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

no4b wrote:
Ja mam 4 denerwujace rzeczy:

- jak klikne "pokaz pulpit" i wlacze jakis program, to "pokaz pulpit" sie odciska, przelaczaja soe uruchomione programy i zanim uruchomi sie nowy, uruchamiany program to mam pulpit z przed "pokaz pulpit". Baaaaaaaaaaardzo mnie to denerwuje,

to samo... do tej pory nie zauwazylem... rzeczywiscie troche wnerwia ;-)

no4b wrote:

- konsole, przy pierwszym uruchomieniu widze kafelki zamiast tla pulpitu przyciemnonego, wystarczy zrestartowac konsole albo wlaczyc taba z druga konsolka w konsole, ale jest to niewygodne i tez mnie denerwuje,

sprawdzilem - tez u mnie tego nie ma.
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
no4b
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 774
Location: Tarnów, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

Wiekszosc moich problemow powtarza sie u innych uzytkownikow... raczej to nie wina tego, ze mam tylko kdelibs, kdebase, kdeartwork, kde-i18n-pl...

O superkarabmie zapomnialem dopisac...

Wywalales moze konfiguracje 3.1 przed dzialaniem na 3.2?
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 11:04 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Wywalales moze konfiguracje 3.1 przed dzialaniem na 3.2?


nie. i nie wywalilem takze jeszcze starego kde'ka 3.1.4
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
no4b
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 774
Location: Tarnów, Poland

PostPosted: Thu Feb 05, 2004 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

Byc moze moje problemy wynikaja po czesci z konfiguracji, chodz za tym pokaz pulpit przekopalem cala i nic nie zauwazylem...

Co do kafelkow to w opcjach konsole w zakladce zestaw i obszaze tlo wybieram pelny, jednak nie zapisuje mi tej konfiguracji...
Back to top
View user's profile Send private message
Rayers
n00b
n00b


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 16
Location: TORUN

PostPosted: Fri Feb 06, 2004 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

_troll_ wrote:

....ciach....

Drugi jest smieszniejszy... ze tak powiem. Emerge'owalem nowe bibil. alsy (1.0.2) i potem arts'a i... zdechl mi dzwiek :) Siedze nad tym drugi dzien i nie bardzo wiem co zrobic... ale to osobny watek i nie jest to sprawa samego arts'a.
...ciach...
Krotko - polecam! :)


Tutaj podałem rozwiązanie tego "problemu" http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=132643

Pozdr.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum