Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Μεταφορά και σύγκριση προγραμμάτων για διάφορες εργασίες
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
karoto
n00b
n00b


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 37

PostPosted: Thu Jan 08, 2004 11:52 am    Post subject: Μεταφορά και σύγκριση προγραμμάτων για διάφορες εργασίες Reply with quote


Mod edit: This post could not get fixed after UTF-8 conversion.
-- Deathwing00
Back to top
View user's profile Send private message
parapente
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Jul 2003
Posts: 140
Location: Greece

PostPosted: Thu Jan 08, 2004 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Παναγιώτη!
Ρίξε μια ματιά στο sticky: "Utilities for Linux" για μια λίστα με προγράμματα των windows και τα αντίστοιχα του linux. Όσο για λόγο για να απεγκαταστήσει κάποιος τα windows και να βάλει linux...

1) Ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από ότι προτείνει η μαμά MS, κάτι το οποίο μπορεί να το φέρει στα μέτρα του,

2) Ένας οικονομικός τρόπος να στήσει ένα σύστημα και να κάνει την δουλειά του,

3) Μια αρκετά ασφαλής πλατφόρμα εργασίας μιας και δουλεύουν εκατοντάδες άτομα ανα τον κόσμο για το θέμα τις ασφάλειας των προγραμμάτων, προσφέροντας ενημερωμένες εκδόσεις τους όποτε χρειάζεται και φυσικά όσο το δυνατό συντομότερα,

4) Λειτουργικό που αναβαθμίζεται συνεχώς συμπεριλαμβάνοντας όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, χωρίς να απαιτείται πάντα ένας υπολογιστής τελευταίας γενιάς για να γράψω απλά ένα κείμενο στο notepad και να το εκτυπώσω στον usb εκτυπωτή μου :wink: .

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πάρα πολλούς ακόμα λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το linux αλλά υπάρχουν και άλλοι τόσοι για τους οποίους ίσως να μην αξίζει...

1) "Δουλεύει άψογα, γιατί να το αλλάξω;". Σωστή άποψη και σεβαστή! Εφόσον ο χρήστης δεν έχει επιπλέον ανάγκες τις οποίες θα μπορούσε να του τις καλύψει το linux δεν υπάρχει λόγος για αυτόν που θα τον έκανε να παιδευτεί να μάθει ένα νέο λειτουργικό, με τον δικό του τρόπο λειτουργίας και σκέψης και εγώ δεν πουλάω κάποιο προϊόν για να τον παραμυθιάσω. Συνήθως αυτοί οι χρήστες είναι και ο χειρότερος πονοκέφαλος την κοινότητας του linux.

2) "Θέλω να κάνω κλίκ στο πράσινο ζαχαρωτό που γράφει εκκίνηση και μετά να πατάω στο σημειωματάριο για να γράφω τα κείμενά μου και μετά κλικ στον εκτυπωτούλι για να το πάρω σε χαρτί.". Ουδέν σχόλιο!

3) Το linux κακά τα ψέματα θέλει και την κάποια ώρα του, θέλει και λίγο την μελέτη του... Όσο και αν θέλουν να τα κάνουν να φαίνονται όλα ρόδινα, δεν είναι (ακόμα) για τον απλό χρήστη που απλά θέλει να συνδέει μια μπρίζα και να δουλεύουν όλα κατευθείαν.

4) Υπάρχουν κάποια εξειδικευμένα προγράμματα που δυστυχώς δεν έχουν αντίστοιχά τους στο linux :x .

Αυτά τα ολίγα από εμένα! :D Ελπίζω να μην αδίκησα κανέναν.
Back to top
View user's profile Send private message
karoto
n00b
n00b


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 37

PostPosted: Fri Jan 09, 2004 12:33 am    Post subject: Το θεωρώ μεγάλη αδικία να μένει π Reply with quote

Φίλε Παραπέντε
Σεβαστά και αποδεχτά όλα αυτά που λες .Ένας λόγος που θέλω να σιγουρευτώ για το software του linux είναι ότι όταν δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον καινούριο να δουλέψει σε κάτι εντελώς καινούριο (και μιλάω να το έχει πάρει απόφαση να το δουλέψει σοβαρά) αντιμετωπίζει το πρόβλημα του software δεν τον πειράζουνε τόσο πολύ τα ζαχαρένια και απλά μενού μιας και το kde3.2 διαθέτει όλα αυτά που λες , αρκεί να του τα στήσει κάποιος μια φορά και αυτό είναι. Ας θέσουμε το ερώτημα πιο σοβαρά έτσι ;
Ας πούμε ότι απευθυνόμαστε σε κομμάτι επαγγελματιών , ανθρώπους που ανήκουνε στον τομέα Multimedia , Office publish , marketing .. και χίλια δύο άλλα. Παίρνει λοιπόν την απόφαση και λέει εγώ κύριοι θέλω να αλλάξω λειτουργικό γιατί κολλάει όταν κάνω render , όταν εκτυπώνω , όταν τραβάω την σελίδα από το τοπικό Δίκτυο με active domains που κάνει 10 λεπτά να ενημερώσει όλα τα shares στα windows XP.Τι εφαρμογές μου προτείνετε να δουλέψω με το Linux που θα εγκαταστήσω ; :( Και εκεί αρχίζουνε τα ζόρια για τους Linuxades ο χρήστης παρόλα αυτά είναι πολύ πρόθυμος να αλλάξει το λειτουργικό του γιατί του έχει σπάσει τα νεύρα , όπως πολύ καλά είπες να έχεις τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστή για να δουλέψεις έναν HP εκτυπωτή (πχ!) .. παρόλα αυτά δε μου πρότεινες κάποια site που να ενημερώνονται και να κάνουνε συγκρίσεις. Αυτό που με παρέπεμψες να διαβάσω το είχα διαβάσει αλλά λέει μερικά και ουσιαστικά κάποια βασικά πράγματα , δε δείχνει μια ολοκληρωμένη βάση . Αφού το linux διαθέτει τόσες βιβλιοθήκες και τόσες πολλές γλώσσες για να προγραμματίσεις κάτι γιατί οι μεγάλες εταιρίες δε βγάζουνε λογισμικό για αυτό ; φοβούνται ότι θα χάσουνε λεφτά ; μα θα το αγοράζει ο κόσμος κανονικά το λογισμικό πχ της Adobe και θα είναι και ευχαριστημένος να το δουλέψει ούτε κολλήματα ούτε registry ούτε τπτ!!!

Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος δεν φοβάται να μάθει , αλλά επειδή υπάρχει η έλλειψη σημαντικό ποιοτικό κομμάτι λογισμικού.
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Fri Jan 09, 2004 1:46 am    Post subject: Reply with quote

Καποιος το ειχε στειλει..... Ειναι μια πληρης λιστα "αντιστοιχων" προγραμματων windows-Linux.

http://linuxshop.ru/linuxbegin/win-lin-soft-en/table.shtml
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
menace
n00b
n00b


Joined: 25 Dec 2003
Posts: 47

PostPosted: Fri Jan 09, 2004 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

Αγαπητέ Παναγιώτη ,

Το πρόβλημα είναι σε εφαρμογές "godzilla" όπως το Photoshop και τα Illustratior , Flash , DIrector , FuityLoops και σε εφαρμογές ειδικές. πχ στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων δουλέυουν το Eurofasma της Singular (τεχνολογία 1980. Απορώ γιατί υπάρχει ακόμα και πουλάει αλλα τέλος πάντων). Αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή. Άντε να το βάλουν στον Server αλλα τα workstations είναι καταδικασμένα (σε WIndows :) ).
Αυτά τα προβήματα είναι δύσκολο να λυθούν αν οι εταιρίες δεν ενδιαφερθούν για τον κόσμο του Linux. Και δεν θα ενδιαφερθουν αν δεν αυξηθούν οι χρήστες , ενώ οι χρήστες δεν θα αυξηθουν αν δεν ενδιαφερθούν οι εταιρίες. Έιναι φάυλος κύκλος. Για αυτό η κοινότητα βγάζει τις δικές τις λύσεις (Gimp , ReZound , Scribus κλπ). Πάντως αν δούμε το scribus και το ReZound (το Gimp είναι παλίο όσο τα βουνά) και δούμε πόσο πρόσφατα projects είναι και πόσο γρήγορα προχωράνε , τότε το μέλλων προβλέπεται πολύ καλό :)
Με άλλα λόγια, αν σε "γραφίστα" προωθήσουμε Linux τότε κάνουμε μεγάλο λάθος. (καλά αυτοί είναι Mac freaks έτσι και αλλιώς).

Το ποιό συχνό πρόβλημα που βλέπω πάντως είναι τα μπακατελέ hardware που πλέον έχει γίνει πάρα πολύ συνηθισμένο. Πχ modem , lan , vga κλπ πάνω στην motherboard φτιαγμένα απο την Pakistan Innovations σε τιμή πανυγηριού. Φυσικά αυτές οι εταιρίες δεν παρέχουν drivers και φροντίζουν τα συστήματά τους να δουλέυουν αντίθετα στα standards του χώρου.

Η πιό συχνή φράση που ακούω : "Αμα δούλευε και το modem μου θα ήταν πολύ καλά τα Linux" .
Back to top
View user's profile Send private message
karoto
n00b
n00b


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 37

PostPosted: Sat Jan 10, 2004 2:27 am    Post subject: logismiko Reply with quote

Φίλε manace

Δεκτά όλα αυτά που λες όμως εφαρμογές όπως το ευροφασμα που λες , δούλευε ανέκαθεν σε dos και άρα είναι κάπως δύσκολο τώρα να γυρίσουνε σε linux .. υπάρχει και πουλάει ακόμα γιατί παρέχει καλύτερη υποστήριξη και επειδή ο κόσμος το εμπιστεύεται χρόνια παρόλο τις συχνές αναβαθμίσεις του. Σιγά μην κάτσει ο επαγγελματίας να κάτσει να ψάξει να βρέι κάτι πιο σίγουρο αφού ξέρει οτι αυτό παίζει σωστά . Εμένα το αρχίκο μου ερώτημα είναι εάν υπάρχουνε προγράμματα αντίστοιχα σε Linux όπως και σε windows , ευτυχώς στον τομέα του internet δεν υπάρχουνε προβλήματα μίας και υπάρχει μεγάλη γκάμα από προγράμματα. Πότε το linux θα φτάσει να δουλεύει με τόσο άνεση προγράμματα που δουλεύουνε multimedia users και πόσες άλλες εφαρμογές ? γιατί είναι ένα πολύ δυνατό λειτουργικό αλλά δυστυχώς και τα windows πχ χωρίς software δε θα ζούσανε. Εύχομαι στο μέλλον να δημιουργηθούν sites που θα φιλοξενούνε μεγάλες δημιουργίες και θα κοντράρονται με windows .. ευτυχώς που για την ώρα υπάρχει και το lin4win , και το wine ..
Back to top
View user's profile Send private message
bld
l33t
l33t


Joined: 26 Mar 2003
Posts: 759
Location: Outter Space

PostPosted: Sun Jan 18, 2004 5:57 pm    Post subject: Skepsis gia ta linux programata enantion tin pantodinami MS Reply with quote

Epidi ki egw endiaferome na proothiso to linux se mia mikri epixirisoula, kai to skeftome polu. To provlima den einai kathara kai mono to logismiko. Ta programata pou trexoune se dos, boroune na treksoune kai me dos emulators, enw gia ta windows applications.. pios fthina tha sou vgei sigoura h adeia gia to wine. To provlima einai oti xriazese diaxirisi sistimatos kai kapion pou na gnorizei se kapio epipedo to leitourgiko. px an pathi kati ena pc epidi h gramateas patise katalathos to kalodio kai trexei "jfs" kai thelei fsck.. kapios prepei na kanei boot me livecd.. na kseri apo linux commands na dei an einai corrupted to fs ki alla paromia.

Opote thelis ena atomo ousiastika gia diaxirisi sistimatos, ki otan milame gia mikro-mesees epixirisis me 10 15 ipologistes.. To kostos enws system administrator einai arketa megalo, akomh ki an einai apiros. Tha parei 500 600 euro to mina me proslipsi k enzima to ligotero.

Ola ta alla einai "mparoufes". Ektos apo elaxista programata, kirios logistikou periexomenou ola ta alla trexoune se Linux. Ean kapios zitisi apo mia eteria logismikou na tis to kanei gia Linux den tha pei "oxi den ginete" tha tous pei mia timi kateuthian. Auto peri baroufas to lew giati exw dei ti borei na kanei kosmos pou gnorizi kala programata opws to "gimp". Yparxoune polla programata open source ta opia se piotita kai epidosi kai features (an kaneis add ola ta modules/supports) ksepernane eth fotws ta commercial products. Ki auto einai logiko to eksigi polu kala o ESR sto "the cathederal and the bazaar". To "provlima" gia tis eteries einai oti den iparxei support. Otan egw px katevazw to open office.. den mou dinoune kamia engiisi ki egw ws eteria mikri den boro na to dextw poso malwn mia megaliteri. Opote ti kaneis? Psaxnis enan administrator aptous 10 15 pou exoune op sto kathe #linux k exoune polu megali embiria, kai ton plironis ta maliokefala sou giati toso thelis gia na ton kratisis h aliws.. aplws parakalas na min simvi kati. Ante twra na eksigisi kapios se enan "manager" etairias oti borei na stili grama sto hellug, opou panw panw leei "Apantoume otan exoume eleuthero ki ama theloume..", elate stin thesi tou. Borei na stiriksi tin tixi mias eterias se auto? Windows support exei o kathenas apo to kathe "computer" store. Egw opote xriastika support k piga se magazi me kapio non-windows pc me kitousane san eksogiino. H apantisi itan "vale windows". Fisika auto jeroun auto lene.. I dont blame them.

Teliwnontas ki egw, tha thela na pw oti dokimasa tin SuSe kai nomizw pws einai etimi, kai me elaxista xrimata.. exeis full support. Oso gi amegales eteries h SGI h IBM ki alles stirizoune to linux giati eidane to "fws" sto open source movement kai to apisteuto epipedo ton efarmogon open source.. Den borei ena programa pou exei sxedon mideniko feed back opws ta closed source, pou ta dokimazoune 10 15 (na pw 150?) atoma.. na ta valeis me to Open Source pou ta dokimazoune 15.000 programatistes k sto feedback sou stelnoune to bug to patch k ena improvement.. Opws vlepete ki esus einai ena "pexnidi" aniso ;)

Giauto tha tous gaaaaaaaaaam***soume olous :)
_________________
A happy GNU/Linux user!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum