Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Connection reset by peer
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
niranjana_km
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2014
Posts: 3

PostPosted: Sat Mar 15, 2014 11:49 am    Post subject: Connection reset by peer Reply with quote

Hi,
I am getting "Connection reset by peer" for both wget and youtube-dl for using them with proxy.

Code:

$ http_proxy='http://46.50.175.146:3128' wget "http://www.linux-center.org/images/lc-logo2.jpg"
--2014-03-15 17:09:31--  http://www.linux-center.org/images/lc-logo2.jpg
Connecting to 46.50.175.146:3128... connected.
Proxy request sent, awaiting response... Read error (Connection reset by peer) in headers.
Retrying.

--2014-03-15 17:09:33--  (try: 2)  http://www.linux-center.org/images/lc-logo2.jpg
Connecting to 46.50.175.146:3128... connected.
Proxy request sent, awaiting response... Read error (Connection reset by peer) in headers.
Retrying.

--2014-03-15 17:09:36--  (try: 3)  http://www.linux-center.org/images/lc-logo2.jpg
Connecting to 46.50.175.146:3128... connected.
Proxy request sent, awaiting response... Read error (Connection reset by peer) in headers.
Retrying.

^C



Code:

$ https_proxy='https://46.50.175.146:3128' ./youtube-dl-20140303 -F "https://www.youtube.com/watch?v=WLIfmnlSkQ4"

[youtube] Setting language
WARNING: unable to set language: <urlopen error [Errno 104] Connection reset by peer>
[youtube] WLIfmnlSkQ4: Downloading webpage
ERROR: Unable to download webpage: <urlopen error [Errno 104] Connection reset by peer>


The proxy is alive and the same command for wget works fine in my old Fedora 16. Any fix and help to this problem is welcome. And the wget version in gentoo is as follows.

Code:

$ wget --version
GNU Wget 1.14 built on linux-gnu.

+digest +https +ipv6 -iri +large-file +nls -ntlm +opie +ssl/openssl

Wgetrc:
    /etc/wgetrc (system)
Locale: /usr/share/locale
Compile: x86_64-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -DSYSTEM_WGETRC="/etc/wgetrc"
    -DLOCALEDIR="/usr/share/locale" -I. -I../lib -I../lib -DHAVE_LIBSSL
    -march=corei7-avx -O2 -pipe
Link: x86_64-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_LIBSSL -march=corei7-avx -O2 -pipe
    -Wl,-O1 -Wl,--as-needed -lssl -lcrypto -lz -lpcre -lrt ftp-opie.o
    openssl.o ../lib/libgnu.a

Copyright (C) 2011 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later
<http://www.gnu.org/licenses/gpl.html>.
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.

Originally written by Hrvoje Niksic <hniksic@xemacs.org>.
Please send bug reports and questions to <bug-wget@gnu.org>.
[/i][/b]

But in my old fedora 16 it is wget 1.12.
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Advocate
Advocate


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 2346

PostPosted: Sat Mar 15, 2014 12:57 pm    Post subject: Re: Connection reset by peer Reply with quote

niranjana_km ... works here (wget-1.14):

Code:
# http_proxy='http://46.50.175.146:3128' wget "http://www.linux-center.org/images/lc-logo2.jpg"
--2014-03-15 13:32:20--  http://www.linux-center.org/images/lc-logo2.jpg
Connecting to 46.50.175.146:3128... connected.
Proxy request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 4686 (4.6K) [image/jpeg]
Saving to: 'lc-logo2.jpg'

100%[===============================================>] 4,686 --.-K/s   in 0s     

2014-03-15 13:32:22 (9.56 MB/s) - 'lc-logo2.jpg' saved[4686/4686]

.... and net-misc/youtube-dl-2014.02.10 (though the link you provided seems to be spam or what-have-you and removed by youtube) ...

Code:
# https_proxy='https://46.50.175.146:3128' youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=wZV4wP2KVGY
[youtube] Setting language
[youtube] wZV4wP2KVGY: Downloading webpage
[youtube] wZV4wP2KVGY: Downloading video info webpage
[youtube] wZV4wP2KVGY: Extracting video information
[download] Destination: 3 Minutes in the life of a Gentoo Penguin.-wZV4wP2KVGY.mp4
[download] 100% of 7.16MiB in 01:09

So, possibly something re your network configuration, maybe the ipv6 useflag, try the following:

Code:
# echo "prefer-family = IPv4" >> ~/.wgetrc

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
niranjana_km
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2014
Posts: 3

PostPosted: Sat Mar 15, 2014 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the reply. I tried the following
Code:

$ echo "prefer-family = IPv4" >> ~/.wgetrc

But the problem continues. Please suggest me regarding configuring my network. My network is handled by Networkmanager and I tried to keep my system as simple as possible. The services I use are,
Code:

$ rc-status
Runlevel: default
 dbus                                                              [  started  ]
 syslog-ng                                                         [  started  ]
 consolekit                                                        [  started  ]
 NetworkManager                                                    [  started  ]
 sshd                                                              [  started  ]
 local                                                             [  started  ]
Dynamic Runlevel: hotplugged
Dynamic Runlevel: needed
Dynamic Runlevel: manual

And the kernel is hardened kernel (3.11.2-hardened-gnu).
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Advocate
Advocate


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 2346

PostPosted: Sat Mar 15, 2014 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

niranjana_km wrote:
Please suggest me regarding configuring my network. My network is handled by Networkmanager and I tried to keep my system as simple as possible.

niranjana_km ... well, it may be the network beyond your particular machine, but that was simply a guess given that it works here and the only concrete difference I see is that your wget build has USE="ipv6". Both your clients are able to connect to the proxy but the connection is reset, this may be due to the proxy having a client/service limit (who knows) or some other factor relating to your network (gateway firewall, or what-have-you) ... basically, I can't even begin to troubleshoot it from here.

You might try enabling the 'debug' useflag on wget and using the '--debug' switch, it might provide more information as to why the connection is reset.

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum