Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Wifi troubleshooting
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ftomassetti
n00b
n00b


Joined: 28 Oct 2013
Posts: 17

PostPosted: Thu Nov 07, 2013 1:57 pm    Post subject: Wifi troubleshooting Reply with quote

Hi,
I USED to able to connect but I cannot anymore.

I do see my card running iw dev and wpa_supplicant should be running.

dmesg | grep iwlwifi do not report any particular error:
Code:

[    2.835606] iwlwifi 0000:03:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control
[    2.835650] iwlwifi 0000:03:00.0: irq 44 for MSI/MSI-X
[    2.890467] iwlwifi 0000:03:00.0: loaded firmware version 22.0.7.0 op_mode iwlmvm
[    2.894328] iwlwifi 0000:03:00.0: Detected Intel(R) Wireless N 7260, REV=0x144
[    2.894583] iwlwifi 0000:03:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S
[    2.894728] iwlwifi 0000:03:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S
[    3.688418] iwlwifi 0000:03:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S
[    3.688562] iwlwifi 0000:03:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S


ifconfig -a
Code:

enp4s0f2: flags=4098<BROADCAST,MULTICAST>  mtu 1500
        ether 00:90:f5:ee:dd:06  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 0  (Local Loopback)
        RX packets 8  bytes 552 (552.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 8  bytes 552 (552.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

sit0: flags=128<NOARP>  mtu 1480
        sit  txqueuelen 0  (IPv6-in-IPv4)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

wlp3s0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST>  mtu 1500
        ether 0c:8b:fd:a5:5a:2d  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0


iw dev
Code:

phy#0
   Interface wlp3s0
      ifindex 4
      wdev 0x1
      addr 0c:8b:fd:a5:5a:2d
      type managed


I can trigger manually the connection to an unprotected network through:

iw dev wlp3s0 connect NETWORK_NAME

After that iw dev gives me:
Code:

phy#0
   Interface wlp3s0
      ifindex 4
      wdev 0x1
      addr 0c:8b:fd:a5:5a:2d
      ssid D-Link
      type managed
      channel 6 (2437 MHz), width: 20 MHz (no HT), center1: 2437 MHz


and later I tried to activate dhcp on it through

dhcpcd wlp3s0

But it says it wait for the carrier... then we have a timeout and so, no connection.

What I should start to check?[/code]
Back to top
View user's profile Send private message
ftomassetti
n00b
n00b


Joined: 28 Oct 2013
Posts: 17

PostPosted: Fri Nov 08, 2013 8:35 am    Post subject: No idea or suggestions at all? Reply with quote

...I have to say that I am a bit lost...
Back to top
View user's profile Send private message
szatox
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Aug 2013
Posts: 128

PostPosted: Fri Nov 08, 2013 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

If you could connect in the past, and can't do that anymore, consider what has been changed.
New kernel?
Big world update?
PC hardware upgrade?
New wifi router?
5 year old sister hanging out with root's terminal?
Broken microwave oven around?

What software controls your wireless interface? Network manager? Wpa_supplicant with hand-made config? /etc/init.d/net.wlp3s0 service? Some cusstom script?
Back to top
View user's profile Send private message
ftomassetti
n00b
n00b


Joined: 28 Oct 2013
Posts: 17

PostPosted: Sun Nov 10, 2013 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

I disabled something like mac82011, apparently.

I restarted from a fresh kernel and reconfigured it from scratch...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum