Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Wpa_supplicant hangs after connecting
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
austinramsay
n00b
n00b


Joined: 25 Oct 2010
Posts: 29

PostPosted: Mon Oct 28, 2013 2:08 am    Post subject: Wpa_supplicant hangs after connecting Reply with quote

Okay so im trying to use wpa_supplcant with my atheros 9285 (ath9k) and i dont understand whats going on. If i do "wpa_supplicant -iwlp8s0 -Dnl80211 -c/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf" it will connect saying connection to: 1c:af:f7:d5:f5:09 completed. But then it just hangs there. I do ^C to get out and it says disconnected reason=3 locally_generated=1.

I know its connecting successfully because i set wlp8s0 to 192.168.0.101 and i can ping it on another laptop on the wifi. Why is it hanging like this if its connecting successfully?

My wpa_supplicant.conf:

ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
network={
ssid="dlink"
key_MGMT=NONE
}

Any ideas? And also how do i set wpa_supplicant to run at startup?
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2013
Posts: 135

PostPosted: Mon Oct 28, 2013 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

RE: starting the service at boot, do you have
Code:
#wpa_supplicant
modules_iwlp8s0="wpa_supplicant"
wpa_supplicant_iwlp8s0="-Dnl80211"


in /etc/conf.d/net?

This is in the wrong forum btw.
Back to top
View user's profile Send private message
austinramsay
n00b
n00b


Joined: 25 Oct 2010
Posts: 29

PostPosted: Mon Oct 28, 2013 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah i have that. I found the problem i just needed to add -B to run it in the background. But how do i make it run at boot?
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2013
Posts: 135

PostPosted: Mon Oct 28, 2013 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=1&chap=8

Read "Code Listing 2.8"
Back to top
View user's profile Send private message
austinramsay
n00b
n00b


Joined: 25 Oct 2010
Posts: 29

PostPosted: Mon Oct 28, 2013 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Im getting an error at boot but i cant view it with dmesg and i cant read it because it dissappears too fast. But after bootingi can do /etc/init.d/wpa_supplicant start and dhcpcd wlp8s0 and my connection is good. Net.wlp8s0 is added to rc. And my /etc/conf.d/net contains config_wlp8s0="dhcp"
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2013
Posts: 135

PostPosted: Mon Oct 28, 2013 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

austinramsay wrote:
Im getting an error at boot but i cant view it with dmesg and i cant read it because it dissappears too fast. But after bootingi can do /etc/init.d/wpa_supplicant start and dhcpcd wlp8s0 and my connection is good. Net.wlp8s0 is added to rc. And my /etc/conf.d/net contains config_wlp8s0="dhcp"


edit /etc/rc.conf so that it says rc_logger="YES"

reboot, then:[/quote]

cat /var/log/rc.log

to view your error.

Again, this thread is in the wrong forum. ask a moderator to move it to "networking and security" or "installing gentoo" and you may get responses from someone more intuitive and knowledgeable than myself.
Back to top
View user's profile Send private message
austinramsay
n00b
n00b


Joined: 25 Oct 2010
Posts: 29

PostPosted: Tue Oct 29, 2013 2:04 am    Post subject: Reply with quote

Its saying:

Successfully initialized wpa_supplicant
Wlp8s0: unsupported driver nl82011

Found out i misspelled nl82011 instead of nl80211
Back to top
View user's profile Send private message
mrbassie
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2013
Posts: 135

PostPosted: Tue Oct 29, 2013 12:35 pm    Post subject: Reply with quote

austinramsay wrote:


Found out i misspelled nl82011 instead of nl80211


So does it work now?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum