Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
openldap-2.4.35 and rfc2307bis schema errors
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shivanova
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2013
Posts: 2

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 10:22 pm    Post subject: openldap-2.4.35 and rfc2307bis schema errors Reply with quote

I've just update openldap server and it picked up a new version of the rfc2307bis schema along the way. Now my slapd refuses to start. It complains about missing authPassword definition and and SUBSTRINGS in attribute declaration. Has anyone seen this? Did I overlook something emerging update?
Back to top
View user's profile Send private message
KShots
Guru
Guru


Joined: 09 Oct 2003
Posts: 439
Location: Florida

PostPosted: Mon Sep 09, 2013 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Happened here too, although no complaint about "authPassword". I get the following on starting slapd:
Code:
522d5a82 /etc/openldap/schema/rfc2307bis.schema: line 30 attributetype: Unexpected token before  caseIgnoreSubstringsMatch         SYNTAX 1.3.6.1.4.1.1466.115.121.1.15         SINGLE-VALUE )
AttributeTypeDescription = "(" whsp
  numericoid whsp      ; AttributeType identifier
  [ "NAME" qdescrs ]             ; name used in AttributeType
  [ "DESC" qdstring ]            ; description
  [ "OBSOLETE" whsp ]
  [ "SUP" woid ]                 ; derived from this other
                                   ; AttributeType
  [ "EQUALITY" woid ]            ; Matching Rule name
  [ "ORDERING" woid ]            ; Matching Rule name
  [ "SUBSTR" woid ]              ; Matching Rule name
  [ "SYNTAX" whsp noidlen whsp ] ; see section 4.3
  [ "SINGLE-VALUE" whsp ]        ; default multi-valued
  [ "COLLECTIVE" whsp ]          ; default not collective
  [ "NO-USER-MODIFICATION" whsp ]; default user modifiable
  [ "USAGE" whsp AttributeUsage ]; default userApplications
                                   ; userApplications
                                   ; directoryOperation
                                   ; distributedOperation
                                   ; dSAOperation
  whsp ")"
slapcat: bad configuration file!
Worked fine before updating to 2.4.35... :(

This means that if I restart my other two slapd servers, I'm dead in the water (they've been updated but not restarted)... and my primary slapd server (as well as my master kerberos kdc as it ties into openldap) are now offline until this is resolved. Tracking bug 484244.
_________________
Life without passion is death in disguise
Back to top
View user's profile Send private message
shivanova
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2013
Posts: 2

PostPosted: Tue Sep 10, 2013 1:36 am    Post subject: Reply with quote

Did you try fixing the schema, by any chance? As far as I remember line 30 is just the first error, there are a couple more of SUBSTRING errors flowed by several authPassword. After all edits I ended up with the same schema as on the bug you mentioned.
Back to top
View user's profile Send private message
KShots
Guru
Guru


Joined: 09 Oct 2003
Posts: 439
Location: Florida

PostPosted: Wed Sep 11, 2013 2:01 am    Post subject: Reply with quote

I'm afraid that's beyond my capabilities atm :(
_________________
Life without passion is death in disguise
Back to top
View user's profile Send private message
prote
n00b
n00b


Joined: 28 Jul 2006
Posts: 5

PostPosted: Thu Nov 21, 2013 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

KShots wrote:
Happened here too, although no complaint about "authPassword". I get the following on starting slapd:
Code:
522d5a82 /etc/openldap/schema/rfc2307bis.schema: line 30 attributetype: Unexpected token before  caseIgnoreSubstringsMatch         SYNTAX 1.3.6.1.4.1.1466.115.121.1.15         SINGLE-VALUE )
slapcat: bad configuration file!



Got the same error but after changing two lines of
Code:
         SUBSTRINGS caseIgnoreSubstringsMatch

to
Code:
         SUBSTR caseIgnoreSubstringsMatch

in rfc2307bis.schema I could reproduce the "authPassword"-error of bug bug 484244.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum