Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] java-config (Broken with strange behaviour)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Thistled
Guru
Guru


Joined: 06 Jan 2011
Posts: 476
Location: Scotland

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

With your suggestion of python-2.7 site packages, would that mean Python-2.7 is the preferred version?
I think some packages may still not be happy with the Python-3* series. Is that still the case?
I am currently at 3.2 and was thinking it might be best to switch back to 2.7.
_________________
Whatever you do, do it properly!
Back to top
View user's profile Send private message
floppymaster
Developer
Developer


Joined: 07 Jul 2010
Posts: 217
Location: Detroit, MI, USA

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

I just saw python2.7 in your log output in previous posts.

"emerge /usr/lib/python2.7/site-packages" tells emerge to reinstall any packages that have installed any files in that directory.

It really doesn't have anything to do with what version of python you have eselected.
Back to top
View user's profile Send private message
Thistled
Guru
Guru


Joined: 06 Jan 2011
Posts: 476
Location: Scotland

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

Yesterday, or it may have been the day before, I ran into trouble with some packages failing to build.
They all had the same error that I was experiencing when calling java-config.
I thought the reason why some of these packages were failing was because I had python set to 2.7.
So, I changed python to 3.2 and ran python-updater.
Obviously the packages still failed.
So now it seems it had something to do with python and not java.
As I type this python-updater is rebuilding a handful of packages, one of which is Virtualbox.
Virtualbox would always fail within the first few seconds of compile time because the ebuild
Quote:
couldn't determine a VM

but so far Virtualbox is building, so it seems I may have overcome this hurdle.
When Virtualbox is finished, I will attempt to build the packages which were failing with the gdbus-codegen errors.
Then I will take it from there.
I do hope this means I can buy floppymaster and TomWij a beer.
Fingers crossed.
Peace.
_________________
Whatever you do, do it properly!
Back to top
View user's profile Send private message
Thistled
Guru
Guru


Joined: 06 Jan 2011
Posts: 476
Location: Scotland

PostPosted: Sat Sep 07, 2013 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

** UPDATE **
Ok, Virtualbox failed, but that is okay, because I recognise from the output I need to rebuild ( or is just build. lol)
xjavac.
I was told to build xjavac when I ran java-check-environment.
Again, I couldn't build the packages because ebuilds couldn't find a VM.
I think they are now, so this should be good to know.
I will know in the next hour.
So floppymaster, is it still a good idea for me to emerge python-2.7/site-packages anyway?
Like you say, although I have eselected python-3.2 it is safe to emerge python-2.7/site-packages ?
_________________
Whatever you do, do it properly!
Back to top
View user's profile Send private message
Thistled
Guru
Guru


Joined: 06 Jan 2011
Posts: 476
Location: Scotland

PostPosted: Sun Sep 08, 2013 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

Seems this is now fixed for me.
The build errors have gone. Now I am just rebuilding lots of packages that depend on Python.
I have made the transition to 3.2
A very big thanks to TomWij floppymaster and Donahue for your contributions and solution.
_________________
Whatever you do, do it properly!
Back to top
View user's profile Send private message
figofuture
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2011
Posts: 3
Location: china

PostPosted: Wed Sep 25, 2013 7:42 am    Post subject: Reply with quote

I also have the same java-config issue, after I reinstalled python-exec, it is resolved. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum