Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gentoo-sources-3.8.13, xorg stable, firefox 20/21 problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
thumper
Guru
Guru


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 441
Location: Venice FL

PostPosted: Tue May 28, 2013 11:13 pm    Post subject: gentoo-sources-3.8.13, xorg stable, firefox 20/21 problem Reply with quote

Since the stable kernel got upgraded to 3.8.13 firefox will freeze on some sites that are image heavy or have a large image, if the image is large enough it will crash the xserver.

It works fine with kernel 3.7.10

My video cards are Radeon using the stable x11-drivers/xf86-video-ati-7.0.0

This image will crash and restart xorg here, tread lightly.
http://www.nasa.gov/images/content/618486main_earth_full.jpg

No errors in dmesg, so has anyone seen this issue before?

George
Back to top
View user's profile Send private message
swathe
n00b
n00b


Joined: 04 Jul 2011
Posts: 65

PostPosted: Wed May 29, 2013 12:16 am    Post subject: Reply with quote

I haven't noticed any issues with mine so far since the kernel upgrade but I am using Nvidia so I guess there could be some difference.
Back to top
View user's profile Send private message
kurly
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 Apr 2012
Posts: 169

PostPosted: Wed May 29, 2013 1:31 am    Post subject: Reply with quote

I thought you were kidding, but I just experienced the same problem.

I run a full ~amd64 system. The picture displayed in full, and then just as you described, X disappeared and restarted.

I use the radeon open source drivers.
Back to top
View user's profile Send private message
thumper
Guru
Guru


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 441
Location: Venice FL

PostPosted: Wed May 29, 2013 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

I suspect it's radeon specific, and I run a *mostly* stable amd64 system.

I tried the gentoo sources 3.9.3 and the latest available x11-drivers/radeon-ucode with no improvement in the problem.

my video cards are (lspci)
ATI RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4530/4570/545v]
and
[AMD] nee ATI RV730 XT [Radeon HD 4670]

If anyone with a radeon video card and does not experience the problem, it would be interesting to compare and hopefully identify a resolution to the problem.

George
Back to top
View user's profile Send private message
Ion Silverbolt
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Nov 2004
Posts: 203

PostPosted: Fri May 31, 2013 2:53 am    Post subject: Reply with quote

I just tried it here as well with firefox-bin 21 and it crashed my xserver. Running mostly stable including driver and kernel.

Chromium works fine with large images. Odd that it would be limited to FF if it's a driver issue. On the other hand, it only seems to effect ati open source driver users. (So far)
Back to top
View user's profile Send private message
thumper
Guru
Guru


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 441
Location: Venice FL

PostPosted: Fri Sep 06, 2013 11:23 pm    Post subject: Reply with quote

Update:

I went back to using one video card (the Radeon HD 4670) and it still crashed.

Today I ordered a 7750 card and started looking into glamor and discovered it would work on the 4670 card although not recommended, ignoring that I switched from exa to glamor for the AccelMethod and so far no more crashing of the Xserver on HUGE images like the one in the original post.


George
Back to top
View user's profile Send private message
thumper
Guru
Guru


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 441
Location: Venice FL

PostPosted: Sat Jan 11, 2014 11:13 pm    Post subject: Reply with quote

Using the Radeon 7750 card and glamor I found that if the image is big enough it will still crash.

I applied the patch at the end of https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=44099 to x11-drivers/xf86-video-ati-7.2.0 and that seems to have fixed the problem for now...

George
Back to top
View user's profile Send private message
cwr
Veteran
Veteran


Joined: 17 Dec 2005
Posts: 1683

PostPosted: Sun Jan 12, 2014 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

The problem isn't Radeon specific - I get the same crash with Intel on-board
graphics and firefox-bin 24.1.1. I dropped back to firefox-bin 17.0.10 and
the problem seems to have gone away.

Will
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum