Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[KDE] Strange issue with fonts in kde
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rav3nshadow
n00b
n00b


Joined: 30 Aug 2013
Posts: 32

PostPosted: Fri Aug 30, 2013 12:18 pm    Post subject: [KDE] Strange issue with fonts in kde Reply with quote

Hi all!!!

Today i've found a strange error in my fresh gentoo-kde install.

If you look at the attachment you can see a strange rectangle under the icons

"Dettagli dell'account" e "Schermata d'Acesso".

This error happen only on certain kde windows and not in the programs (ex thunderbird or firefox)

Im'on AMD64, if you have an advice...thanks in advance :D


http://imageshack.us/photo/my-images/841/gqmu.png/
Back to top
View user's profile Send private message
PanzerKanzler
Guru
Guru


Joined: 04 Dec 2005
Posts: 371
Location: Belgravia, London

PostPosted: Sat Aug 31, 2013 7:20 pm    Post subject: Reply with quote

Please post the output of 'locale' and 'locale -a'. It feels like an UTF8 issue..
_________________
If you've got nothing nice to say, you're probably not alone...
Back to top
View user's profile Send private message
Rav3nshadow
n00b
n00b


Joined: 30 Aug 2013
Posts: 32

PostPosted: Mon Sep 02, 2013 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

Thx for the reply, i think its a fault in the locale but my locale seems fine.

Code:

ravenshadow ~ # locale -a
C
POSIX
en_US
en_US.iso88591
en_US.utf8
it_IT
it_IT.iso88591
it_IT.iso885915@euro
it_IT.utf8
it_IT@euro
italian


Code:

ravenshadow ~ # locale
LANG=it_IT.utf8
LC_CTYPE=it_IT.UTF-8
LC_NUMERIC="it_IT.utf8"
LC_TIME="it_IT.utf8"
LC_COLLATE=C
LC_MONETARY="it_IT.utf8"
LC_MESSAGES="it_IT.utf8"
LC_PAPER="it_IT.utf8"
LC_NAME="it_IT.utf8"
LC_ADDRESS="it_IT.utf8"
LC_TELEPHONE="it_IT.utf8"
LC_MEASUREMENT="it_IT.utf8"
LC_IDENTIFICATION="it_IT.utf8"
LC_ALL=


I notice the lack of " in LC_TYPE :/ strange...also the last weekend i ve tried to re-emerge system and world...but nothing :O

Any ideas?
THx
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum