Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
warzone2100: "Error: Missing GL version"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Christian99
Veteran
Veteran


Joined: 28 May 2009
Posts: 1015

PostPosted: Fri Jun 21, 2013 8:41 am    Post subject: warzone2100: "Error: Missing GL version" Reply with quote

Hi, since quite a while (read different driver/kernel versions), I'm not able to run Warzone2100 anymore. Heres the output:
Code:
warzone2100
info    |10:37:51: [realmain:1133] Using /home/chriss/.warzone2100-3.1/logs/WZlog-0621_103751.txt debug file
libEGL warning: DRI2: failed to authenticate
Warning: EGL suggested using X Visual ID 33 (ARGB0888) for EGL config 13 (ARGB8888), but this is incompatable
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
fatal   |10:37:51: [screenInitialise:75] Error: Missing GL version
QEglContext::swapBuffers(): "Bad surface (0x300D)"
QEglContext::swapBuffers(): "Bad surface (0x300D)"
QEglContext::swapBuffers(): "Bad surface (0x300D)"
QEglContext::swapBuffers(): "Bad surface (0x300D)"
segmentation fault

currently kernel is 3.9.2 and graphics driver is nvidia-drivers-319.23
I'm stuck at this, and also can't find anything on that on google. Does anybody with gentoo have similar problems?
Greetings, Christian
Back to top
View user's profile Send private message
jburns
l33t
l33t


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 832
Location: Massachusetts USA

PostPosted: Sat Jun 22, 2013 4:55 am    Post subject: Reply with quote

warzone2100 works with nvidia-drivers-319.23.

I did a "ldd /usr/games/bin/warzone2100" and it does not link with libEGL. Was warzone2100 built with the nvidia OpenGL implementation selected?
Back to top
View user's profile Send private message
Christian99
Veteran
Veteran


Joined: 28 May 2009
Posts: 1015

PostPosted: Sat Jun 22, 2013 11:18 am    Post subject: Reply with quote

I think so, but just to be sure i built it again with nvidia opengl selected, still no change.

but interestingly my /usr/games/bin/warzone2100 is linked with libEGL.
During the rebuild i checked the linker command, and it doesn't link with libEGL explicit. Digged a little more into it, and its probably because QtOpengl is build with egl enabled.
I'll try disabling egl on that one and report back
Back to top
View user's profile Send private message
Christian99
Veteran
Veteran


Joined: 28 May 2009
Posts: 1015

PostPosted: Sat Jun 22, 2013 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, i disabled egl useflag on qtgui an qtopengl and also rebuild warzone2100 again and now i get this:
Code:
info    |02:08:29: [realmain:1133] Using /home/chriss/.warzone2100-3.1/logs/WZlog-0622_140829.txt debug file
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile

warning: Could not load shared library symbols for linux-vdso.so.1.
Do you need "set solib-search-path" or "set sysroot"?
No function contains program counter for selected frame.
Saved dump file to '/tmp/warzone2100.gdmp-ifs71g'
If you create a bugreport regarding this crash, please include this file.
Speicherzugriffsfehler


Anyone any hint on that?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum