Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
mesa-9999::x11 - dlopen error with USE=r600-llvm-compiler
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2403
Location: UK

PostPosted: Tue May 21, 2013 12:18 am    Post subject: mesa-9999::x11 - dlopen error with USE=r600-llvm-compiler Reply with quote

I have this error:
Code:
 ~ $ LIBGL_DEBUG=verbose glxgears
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/tls/r600_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/r600_dri.so
libGL error: dlopen /usr/lib64/dri/r600_dri.so failed (libLLVM-3.4svn.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: unable to load driver: r600_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: r600
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/tls/swrast_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/swrast_dri.so
libGL error: dlopen /usr/lib64/dri/swrast_dri.so failed (libLLVM-3.4svn.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast

It's trivial to make it work using LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/llvm/, but I'd like something a little more permanent until the overlay decides to fix it. Is there something I can put in LDFLAGS (or similar) when rebuilding mesa?
Back to top
View user's profile Send private message
darklegion
Guru
Guru


Joined: 14 Nov 2004
Posts: 467

PostPosted: Wed May 29, 2013 10:44 am    Post subject: Re: mesa-9999::x11 - dlopen error with USE=r600-llvm-compile Reply with quote

Ant P. wrote:
I have this error:
Code:
 ~ $ LIBGL_DEBUG=verbose glxgears
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/tls/r600_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/r600_dri.so
libGL error: dlopen /usr/lib64/dri/r600_dri.so failed (libLLVM-3.4svn.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: unable to load driver: r600_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: r600
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/tls/swrast_dri.so
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib64/dri/swrast_dri.so
libGL error: dlopen /usr/lib64/dri/swrast_dri.so failed (libLLVM-3.4svn.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast

It's trivial to make it work using LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/llvm/, but I'd like something a little more permanent until the overlay decides to fix it. Is there something I can put in LDFLAGS (or similar) when rebuilding mesa?


You might be better off not using r600-llvm-compiler and running applications with R600_DEBUG=sb R600_LLVM=0. Unless you're using something that requires the LLVM compiler. Alternatively, you might try the FireBurn overlay. It's designed for a multilib mesa but you can just install the 64bit libs if you don't need 32bit.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum