Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Streaming from 4od ? will not work
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gentoo2013
n00b
n00b


Joined: 20 Feb 2013
Posts: 60
Location: United Kigdom

PostPosted: Wed May 15, 2013 11:39 am    Post subject: Streaming from 4od ? will not work Reply with quote

Hi , Im using the latest firefox and flash plugin and i cant seem to watch any videos from 40d it just continues loading and nothing ever happens .
I have been reading on google and they say its something to do with hal ?
As no one uses hal anymore can anyone explan to me why this will not work or what the soloution is to fix it ?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
baaann
Guru
Guru


Joined: 23 Jan 2006
Posts: 497
Location: uk

PostPosted: Wed May 15, 2013 11:57 am    Post subject: Reply with quote

I have seen this as well, just put it down to the 4OD website being buggy and didn't try anymore. It would be interesting if someone has some ideas though.
Back to top
View user's profile Send private message
gentoo2013
n00b
n00b


Joined: 20 Feb 2013
Posts: 60
Location: United Kigdom

PostPosted: Wed May 15, 2013 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

Yes its really annoying . I have tried through xbmc as well and it will not work.
Really want to catch up on a few programmes and i dont want to use windows :(
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Administrator
Administrator


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7219
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Wed May 15, 2013 10:52 pm    Post subject: Reply with quote

Same problem here, I've ended up using the 4od channels on youtube but they don't update that as often.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
gentoo2013
n00b
n00b


Joined: 20 Feb 2013
Posts: 60
Location: United Kigdom

PostPosted: Thu May 16, 2013 6:49 am    Post subject: Reply with quote

Yep all the programmes I want are not on there yet .

Looks like this is gonig to be a vmware job or through wine .
Defeats the whole purpose.
Surely there is away to fix this on Gentoo.

And for many Ubuntu users u can use install hal and the problem is solved.

Any idea why 40d uses hal anyways its nothing to do with videos is it ???

http://askubuntu.com/questions/199113/4od-uk-cant-stream
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Administrator
Administrator


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7219
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Sat May 18, 2013 11:11 am    Post subject: Reply with quote

Done a bit more digging on this one, basically flash needs HAL to show DRM-protected videos. And Adobe have no plans to change that. There is a similar topic here: Amazon Instant Video and hal which explains how to install hal from an overlay.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
baaann
Guru
Guru


Joined: 23 Jan 2006
Posts: 497
Location: uk

PostPosted: Sat May 18, 2013 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

tomk wrote:
Done a bit more digging on this one, basically flash needs HAL to show DRM-protected videos. And Adobe have no plans to change that. There is a similar topic here: Amazon Instant Video and hal which explains how to install hal from an overlay.


Interesting, I wonder how the likes of BBC Iplayer and ITV player work, as far as I know they both use flash?
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Administrator
Administrator


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7219
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Sat May 18, 2013 5:39 pm    Post subject: Reply with quote

baaann wrote:
Interesting, I wonder how the likes of BBC Iplayer and ITV player work, as far as I know they both use flash?

As for BBC iPlayer it doesn't use DRM unless you download the programmes with iPlayer Desktop, but that's only available for Windows and Macs, no idea about the ITV one.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
gabrielg
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Nov 2012
Posts: 87

PostPosted: Sun May 19, 2013 11:37 am    Post subject: Reply with quote

This has been going on for a while, and like somebody pointed out, it has to do with DRM. The last time I checked, Channel 5 had the same "issue". The real fix is for the media companies really, so not much to do. Personally, I switched to my PS3 for most things.
Back to top
View user's profile Send private message
tomk
Administrator
Administrator


Joined: 23 Sep 2003
Posts: 7219
Location: Sat in front of my computer

PostPosted: Wed Aug 07, 2013 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

tomk wrote:
Done a bit more digging on this one, basically flash needs HAL to show DRM-protected videos. And Adobe have no plans to change that. There is a similar topic here: Amazon Instant Video and hal which explains how to install hal from an overlay.


According to the Amazon topic above this should work with media-libs/hal-flash which has been added to the Portage tree, but I haven't tried it yet.
_________________
Search | Read | Answer | Report | Strip
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum