Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge-webrsync strange issues (SOLVED)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nightshade2069
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 140

PostPosted: Tue Apr 29, 2008 4:17 pm    Post subject: emerge-webrsync strange issues (SOLVED) Reply with quote

every time I do the emerge-webrsync I get the following problems, It does not not matter the date on the system because it keeps trying to download the the same date on system if i do the --revert the previous date it will sync the portage but do it agian and it trys to download the current date with no luck.


This is an install from the 2008.beta1 cd.


Any ideas ?



~ # emerge-webrsync
Fetching most recent snapshot ...
Trying to retrieve 20080429 snapshot from http://distfiles.gentoo.org ...
Fetching file portage-20080429.tar.lzma.md5sum ...
Fetching file portage-20080429.tar.bz2.md5sum ...
Fetching file portage-20080429.tar.gz.md5sum ...
Trying to retrieve 20080429 snapshot from http://gentoo.osuosl.org/ ...
Fetching file portage-20080429.tar.lzma.md5sum ...
Fetching file portage-20080429.tar.bz2.md5sum ...
Fetching file portage-20080429.tar.gz.md5sum ...
Trying to retrieve 20080429 snapshot from http://gentoo.mirrors.tds.net/gentoo/ ...
Fetching file portage-20080429.tar.lzma.md5sum ...
Fetching file portage-20080429.tar.bz2.md5sum ...
Fetching file portage-20080429.tar.gz.md5sum ...
20080429 snapshot was not found
/usr/sbin/emerge-webrsync: warning: portage content is newer than available snapshots (use --revert option to overide)


Last edited by nightshade2069 on Mon May 05, 2008 9:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
adequate
n00b
n00b


Joined: 22 Apr 2008
Posts: 12

PostPosted: Tue Apr 29, 2008 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

I think some your local portage files is newer than in archive. Try to use emerge-delta-webrsync if you can't use --rsync.
_________________
BSDHome
Back to top
View user's profile Send private message
nightshade2069
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 140

PostPosted: Tue Apr 29, 2008 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

emerge-delta-webrsync is command not found.. hmmm..
Back to top
View user's profile Send private message
nightshade2069
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 140

PostPosted: Tue Apr 29, 2008 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

okay another update.. I am also getting the errors on my other box that was installed with the 2007 cd. this appears to be a problem with the emerge-webrsync. Can someone look into this..
Back to top
View user's profile Send private message
adequate
n00b
n00b


Joined: 22 Apr 2008
Posts: 12

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 9:59 am    Post subject: Reply with quote

emerge app-portage/emerge-delta-webrsync
_________________
BSDHome
Back to top
View user's profile Send private message
nightshade2069
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 140

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

well that worked but still it is kinda strange how one old system that has had no problems what so ever with the emerge-webrsync is giving the errors. I guess i will file a bug report on it. I thought it was something to do with the beta cd but I was wrong it is on the old cd and the new one so it is an issue with the webrsync
Back to top
View user's profile Send private message
nightshade2069
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 08 Dec 2006
Posts: 140

PostPosted: Mon May 05, 2008 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

This was resolved with portage-2.1.5_rc7
Back to top
View user's profile Send private message
Moze
n00b
n00b


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 14

PostPosted: Mon Apr 01, 2013 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

I had the same symptoms due to another issue. But because I ended here in search for the solution, i guess it's a good enough place to place my hint:

I had messed up my resolv.conf and had no name-resolution. emerge-webrsync will NOT tell you so, but instead will go backwards in history to find an other snapshot...
_________________
while (!asleep) sheep++;
Back to top
View user's profile Send private message
ctelmo
n00b
n00b


Joined: 18 May 2013
Posts: 1
Location: AVEIRO-PORTUGAL

PostPosted: Sat May 18, 2013 1:36 pm    Post subject: Reply with quote

If you test in http://distfiles.gentoo.org/snapshots/ the date included in portage-[date I am referencing].tar...
for example: emerge-webrsync --revert=20130510, all will be fine and installed
Telmo
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum