Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Random crackling in youtube [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
treeman1111
n00b
n00b


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 70

PostPosted: Fri Apr 12, 2013 11:31 pm    Post subject: Random crackling in youtube [SOLVED] Reply with quote

I am running google-chrome. Whenever I try listening to a song on youtube - it crackles and pops.

Code:

00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40)

I have this built into the kernel.

Any help would be great.

Best,
treeman1111


Last edited by treeman1111 on Sun Apr 28, 2013 9:31 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
PaulBredbury
Watchman
Watchman


Joined: 14 Jul 2005
Posts: 7310

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 3:15 am    Post subject: Reply with quote

See thread.
_________________
Improve your font rendering and ALSA sound
Back to top
View user's profile Send private message
treeman1111
n00b
n00b


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 70

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, I have already tried this. As far as I can tell it does very little to help me. Thank you for the reply.
EDIT: It seems to have worked this time. Thanks for reminding me of this.
Back to top
View user's profile Send private message
ulenrich
Veteran
Veteran


Joined: 10 Oct 2010
Posts: 1146

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

My guess: google-chrome is build for use with pulseaudio
Which I recently changed to: kdelibs,vlc,etc -alsa pulseaudio
Before starting the first time vlc with pulseaudio, remove the .config/vlc and when running play with volume.

Your option might be chromium:
www-client/chromium-27.0.1453.47
www-plugins/chrome-binary-plugins-9998
The binary plugins will provide pepperflash!
_________________
fun2gen2
Back to top
View user's profile Send private message
franzf
Advocate
Advocate


Joined: 29 Mar 2005
Posts: 3897
Location: Irgendwo im Nirgendwo

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

I had the exact same symptom (for me it was the livestream on zdfsport.de). It really drove me crazy ;)
Solution: Update from google-chrome:stable to google-chrome:beta.
I am sure it had to do with pepperflash (google-chrome bundles an own flash plugin built against their interface "NaCl"). (switching to another browser + adobe-flash was NOT possible for me, as zdfsport.de seems to make something crazy with their livestream, that prevents adobe-flash from producing smooth videos...)
_________________
"der mac dennoch wesen geil"
Wolfram von Eschenbach, Parzival (Buch 1, Z. 7).
Ein frühes Statement gegen Windows.

My overlay
Back to top
View user's profile Send private message
treeman1111
n00b
n00b


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 70

PostPosted: Sun Apr 28, 2013 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the help, with it I figured things out.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum