Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge --update = Brasero fails to burn Audio CDs
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shrike
n00b
n00b


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 60
Location: Closer to home

PostPosted: Mon Apr 08, 2013 8:54 pm    Post subject: emerge --update = Brasero fails to burn Audio CDs Reply with quote

Updated world a couple days ago and now Brasero fails to burn audio CDs showing an error msg "Impossible to link plugin pads". After looking around google, elogs, and bugzilla I am stuck.

Brasero Log:

Code:

BraseroTranscode settings track boundaries time = 0 351883151927 / bytes = 0 62072188
BraseroTranscode Creating new pipeline
BraseroTranscode called brasero_job_get_current_track
BraseroTranscode called brasero_job_get_action
BraseroTranscode called brasero_job_get_fd_out
BraseroTranscode called brasero_job_get_fd_out
BraseroTranscode called brasero_job_tag_lookup
BraseroTranscode called brasero_job_get_output_type
BraseroTranscode New pad
BraseroTranscode called brasero_job_get_current_track
BraseroTranscode Sending audio levels tags
BraseroTranscode Set volume level 0.000000 0.000000
BraseroTranscode Error on pad linking
BraseroTranscode called brasero_job_get_action
BraseroTranscode called brasero_job_get_current_track
BraseroTranscode Retrieving tags
BraseroTranscode called brasero_job_get_action
BraseroTranscode called brasero_job_get_current_track
BraseroTranscode Retrieving tags
BraseroTranscode Sent by brasero_transcode_new_decoded_pad_cb
BraseroTranscode called brasero_job_error
BraseroTranscode finished with an error
BraseroTranscode asked to stop because of an error
   error      = 1
   message   = "Impossible to link plugin pads"
BraseroTranscode stopping
BraseroTranscode disconnecting BraseroTranscode from BraseroLibburn
BraseroLibburn stopping
BraseroLibburn closing connection for BraseroLibburn
Session error : Impossible to link plugin pads (brasero_burn_record brasero-burn.c:2856)


Does anyone know what these 'plugin pads' are? gst-plugins-base I guess. I re-emerged the good, bad, ugly, etc, as they were updated last sync. No joy.

Thanks,

shrike
Back to top
View user's profile Send private message
ck3n
n00b
n00b


Joined: 01 Mar 2014
Posts: 3
Location: UK

PostPosted: Sun May 18, 2014 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

I was having the same issue and came to find out the problem was my audio files were protected, try some other audio files, i was trying to burn some flac files and had that error then tryed mp3 and worked also worked with other flac.
Back to top
View user's profile Send private message
shrike
n00b
n00b


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 60
Location: Closer to home

PostPosted: Sun May 18, 2014 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

ck3n,

Thanks for the reply.

I remember being puzzled that no one responded to this post implying a configuration issue on my part. IIRC I solved the problem by negating the libburn flag of the Brasero pkg. This is shown in package.use file still. Looking at the Brasero log above it seems obvious now. I suppose I should test this idea.

I don't know what you mean by 'the problem was my audio files were protected'? Read protected?

Regards,

shrike
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 32018
Location: 56N 3W

PostPosted: Sun May 18, 2014 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

shrike,

Digital Restriction/Rights Management (DRM) ... copy protected.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
shrike
n00b
n00b


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 60
Location: Closer to home

PostPosted: Sun May 18, 2014 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon,

Yes, that must be it.

Most of the burning I do is related to my membership in a 'originals only' band. I do recall being frustrated at being unable to provide the band with CDs of the previous week's recording. Do you think the Brasero/libburn transcoding problem was due to DRM then?

Thanks,

shrike
Back to top
View user's profile Send private message
ck3n
n00b
n00b


Joined: 01 Mar 2014
Posts: 3
Location: UK

PostPosted: Sun May 18, 2014 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

I tested my files with other burning software including WMP and none could burn it, WMP had a message saying it was missing some credentials or something like that so i believe it must be the DRM thing like NeddySeagoon said.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum