Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Can't locate Device/USB.pm in @INC
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
queen
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jul 2005
Posts: 1556

PostPosted: Tue Mar 26, 2013 4:46 pm    Post subject: [SOLVED] Can't locate Device/USB.pm in @INC Reply with quote

Hello All

I have a scanner canon lide 600f. According to sane db this scanner is not supported. Someone developed a SANE backend for "CanoScan LiDE 600F" written in perl. It can be found here: [url]
http://www.juergen-ernst.de/info_sane.html
[/url].

If I try to run the script canoscan600f-20130118.pl I get this error:

Code:

Can't locate Device/USB.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/lib64/perl5/site_perl/5.12.4/x86_64-linux /usr/lib64/perl5/site_perl/5.12.4 /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.12.4/x86_64-linux /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.12.4 /usr/lib64/perl5/site_perl /usr/lib64/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.12.4/x86_64-linux /usr/lib64/perl5/5.12.4 /usr/local/lib/site_perl .) at ./canoscan600f-20130118.pl line 2.
BEGIN failed--compilation aborted at ./canoscan600f-20130118.pl line 2.


Anyone has any idea how to solve it?


Last edited by queen on Tue Mar 26, 2013 6:06 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2440
Location: UK

PostPosted: Tue Mar 26, 2013 5:20 pm    Post subject: Reply with quote

You need Device::USB, which doesn't exist in the main portage tree. Run "cpan Device::USB" as the same user you run that script as to install it.
Back to top
View user's profile Send private message
queen
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jul 2005
Posts: 1556

PostPosted: Tue Mar 26, 2013 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

Ant P. wrote:
You need Device::USB, which doesn't exist in the main portage tree. Run "cpan Device::USB" as the same user you run that script as to install it.


Thanks. I ran this command. It needed Inline also. So I ran emerge Inline and then cpan Device::USB
These worked fine. Now the scanner works fine. Thanks a lot for the help. ;-)
I am going to write a howto for this scanner.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum