Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Cups - unable to bind socket for address -
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kas_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Oct 2012
Posts: 124

PostPosted: Thu Mar 14, 2013 9:18 pm    Post subject: Cups - unable to bind socket for address - Reply with quote

[code]
E [15/Feb/2013:15:45:46 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [16/Feb/2013:07:13:39 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [17/Feb/2013:11:47:50 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [18/Feb/2013:06:22:03 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [19/Feb/2013:08:12:37 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [20/Feb/2013:08:29:31 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [21/Feb/2013:12:14:32 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [22/Feb/2013:16:30:59 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
E [23/Feb/2013:11:19:12 -0500] Unable to bind socket for address 192.168.1.214:631 - Cannot assign requested address.
[/code]

So my address is 192.168.1.8 but .214 was my old static ip address when i first configured cups. How can I fix this problem and have it bind back on 192.168.1.8?
Back to top
View user's profile Send private message
eyoung100
Veteran
Veteran


Joined: 23 Jan 2004
Posts: 1406

PostPosted: Thu Mar 14, 2013 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

Gentoo Printing Guide. See the section on remote printing
_________________
The Birth and Growth of Science is the Death and Atrophy of Art -- Unknown
Registerd Linux User #363735
Adopt a Post | Strip Comments| Emerge Wrapper
Back to top
View user's profile Send private message
Kas_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Oct 2012
Posts: 124

PostPosted: Thu Mar 14, 2013 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

But I'm not remotely accessing my machine to print. Is their a config file or something that I can change the address listed?
Back to top
View user's profile Send private message
eyoung100
Veteran
Veteran


Joined: 23 Jan 2004
Posts: 1406

PostPosted: Thu Mar 14, 2013 11:06 pm    Post subject: Reply with quote

What happens at http://localhost:631 ?

You may need to edit /etc/hosts to modify the address pointing to localhost...
_________________
The Birth and Growth of Science is the Death and Atrophy of Art -- Unknown
Registerd Linux User #363735
Adopt a Post | Strip Comments| Emerge Wrapper
Back to top
View user's profile Send private message
Kas_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Oct 2012
Posts: 124

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 12:13 am    Post subject: Reply with quote

It completely works. Everything seems to work fine. When I try to print the test page. It tells me that the page was printed...but of course, it was not. I'm using:
brother HL2240
socket:9100.
Back to top
View user's profile Send private message
eyoung100
Veteran
Veteran


Joined: 23 Jan 2004
Posts: 1406

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
cat /etc/hosts

_________________
The Birth and Growth of Science is the Death and Atrophy of Art -- Unknown
Registerd Linux User #363735
Adopt a Post | Strip Comments| Emerge Wrapper
Back to top
View user's profile Send private message
Kas_
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Oct 2012
Posts: 124

PostPosted: Sat Mar 23, 2013 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

is my printer suppose to be listed?
Back to top
View user's profile Send private message
shiznix
Guru
Guru


Joined: 29 Jun 2003
Posts: 358
Location: Adelaide, Australia

PostPosted: Sun Mar 24, 2013 2:49 am    Post subject: Reply with quote

Have you also checked your /etc/cups/cupsd.conf ?
Specifically the 'Listen' and/or 'Port' lines.

Bind cups to localhost only
Code:
Listen localhost:631
Listen /var/run/cups/cups.sock

Bind cups to all network interfaces, including localhost
Code:
Port 631
Listen /var/run/cups/cups.sock
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum