Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Mkinitcpio not adding modules when updating kernel
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jpc22
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jan 2012
Posts: 194

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 1:41 am    Post subject: Mkinitcpio not adding modules when updating kernel Reply with quote

when i run mkinitcpio with hardened-sources-3.8.2-r1 i get
mkinitcpio -k 3.8.2-hardened-r1 -g /boot/initrd-3.8.2-hardened-r1

Code:
WARNING: No modules were added to the image. This is probably not what you want.


I ran the same commands as with my previous kernels and doublechecked my mkinitcpio config files and they have not changed during an upgrade.

After some research i found this thread https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=148037 and they mentionned there was an /lib -> /usr/lib migration, but did that happen on gentoo?
currently my modules are in /lib/modules/kernel-version...

If i run mkinit cpio with a previous kernel i dont get the same warning,which is strange since both kernels use the same paths to store their modules.

I will try reinstalling grep from a live cd tomorrow, but i doubt it is the problem since kernel 3.7.9 does not have this bug.

Any clues?


Last edited by jpc22 on Tue Mar 19, 2013 12:12 am; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
jpc22
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jan 2012
Posts: 194

PostPosted: Mon Mar 18, 2013 12:48 am    Post subject: Reply with quote

Did a stage 4 of my setup , copied it to another identical node, extracted the stage4, chrooted, unmerged mkinitcpio and reemerged it with oneshot , and bug is gone.

Now im going to stage4 again and reinstall the first machine if unmerging and remerge does not work.
Back to top
View user's profile Send private message
jpc22
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jan 2012
Posts: 194

PostPosted: Mon Mar 18, 2013 11:27 pm    Post subject: Reply with quote

Got the bug again when upgrading a fresh install to 3.8.3 kernel and unmergeing and remerging grep/mkinitcpio/kernel did not do the trick.

I hope there another way than reinstalling a whole machine just to upgrade my kernel.


Tried every way they suggest on the arch forum to specify kernel version and nothing helps.

EDIT:
I always get this on my two identical machines,so i will try on another machine.

REDIT: Added module versioning support to my kernel as a temporary fix, allowing it to use the modules from the latest kernel working with mkinitcpio.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum