Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No OpenRC messages on start
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mike81
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2011
Posts: 39

PostPosted: Tue Mar 12, 2013 11:17 pm    Post subject: No OpenRC messages on start Reply with quote

Hi,

all my Gentoo systems will show OpenRC messages on boot like

http://666kb.com/i/ccax0mqub1j17z61b.jpg

But one of my systems only show

http://666kb.com/i/ccax0tu33q6u12iq7.jpg

I really have no clue what is causing this. Where I should look...

Thanks for any help!
Back to top
View user's profile Send private message
jpc22
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jan 2012
Posts: 195

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 12:22 am    Post subject: Reply with quote

compare /etc/rc.conf between the systems.
Back to top
View user's profile Send private message
Goverp
Guru
Guru


Joined: 07 Mar 2007
Posts: 353

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 9:42 am    Post subject: Reply with quote

I don't think it's OpenRC. The first non-kernel messages in the first listing are from the initramfs, and they don't appear in the second listing. So whatever changed starts in the initramfs. I suspect you generated the initramfs with genkernel; I've no useful experience with that, but some initramfs scripts for Gentoo (in the wikis for example) include a line to stop output to the console. I didn't copy that line into my own script, as I like something to read while waiting for the system to boot :-). Maybe your script has such a line, and forgets to re-enable output.
_________________
Greybeard
Back to top
View user's profile Send private message
Mike81
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2011
Posts: 39

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

problem solved: The system has got a serial console configured. The init process will only output to the first console (source). Because of the order (console=tty0 console=ttyS0...), the missing output was only shown on the serial console.

Bonus question:
Can I tell init to show it on both consoles?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum