Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Nepomuk - Segmentation fault
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Xywa
l33t
l33t


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 821
Location: /mnt/Gentoo/

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 3:42 pm    Post subject: Nepomuk - Segmentation fault Reply with quote

With a new kde 4.10.0 I have this problem. Do you think is related to Gentoo or to KDE - I do not know where to report.

Code:
Application: nepomukservicestub (0.1.0)
KDE Platform Version: 4.10.00
Qt Version: 4.8.4
Operating System: Linux 3.7.6-gentoo x86_64


Code:
Application: Nepomuk Service Stub (nepomukservicestub), signal: Segmentation fault
Using host libthread_db library "/lib64/libthread_db.so.1".
[KCrash Handler]
#6  0x00007faa50399b4c in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#7  0x00007faa5039a9cd in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#8  0x00007faa5039b7a5 in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#9  0x00007faa65d14029 in QMetaObject::activate(QObject*, QMetaObject const*, int, void**) () from /usr/lib64/qt4/libQtCore.so.4
#10 0x00007faa653385bf in KJob::finished(KJob*) () from /usr/lib64/libkdecore.so.5
#11 0x00007faa65338825 in KJob::emitResult() () from /usr/lib64/libkdecore.so.5
#12 0x00007faa503a0b3e in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#13 0x00007faa503a1b5e in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#14 0x00007faa50399f69 in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#15 0x00007faa50397e17 in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#16 0x00007faa503992c7 in QObject* KPluginFactory::createInstance<Nepomuk2::FileIndexer, QObject>(QWidget*, QObject*, QList<QVariant> const&) () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#17 0x00007faa65423dc1 in KPluginFactory::create(char const*, QWidget*, QObject*, QList<QVariant> const&, QString const&) () from /usr/lib64/libkdecore.so.5
#18 0x000000000040544e in _start ()
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Advocate
Advocate


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 2685
Location: Hamburg/Germany

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 3:46 pm    Post subject: Re: Nepomuk - Segmentation fault Reply with quote

Xywa wrote:
With a new kde 4.10.0 I have this problem. Do you think is related to Gentoo or to KDE - I do not know where to report.
To nobody I'd advice, as long as you do have "??" in the core dump debug output. I'd advice to to recompile the appropriate libs with debug info and than attach the result onto a KDE bug.
Back to top
View user's profile Send private message
Xywa
l33t
l33t


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 821
Location: /mnt/Gentoo/

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 4:48 pm    Post subject: Re: Nepomuk - Segmentation fault Reply with quote

toralf wrote:
Xywa wrote:
With a new kde 4.10.0 I have this problem. Do you think is related to Gentoo or to KDE - I do not know where to report.
To nobody I'd advice, as long as you do have "??" in the core dump debug output. I'd advice to to recompile the appropriate libs with debug info and than attach the result onto a KDE bug.


Hi, I have added a temporary debug USE flag to nepomuk-core package, but output is still with "??".

Code:
$ equery u nepomuk-core
[ Legend : U - final flag setting for installation]
[        : I - package is installed with flag     ]
[ Colors : set, unset                             ]
 * Found these USE flags for kde-base/nepomuk-core-4.10.0:
 U I
 - + debug : Enable extra debug codepaths, like asserts and extra output. If you want to get meaningful backtraces see http://www.gentoo.org/proj/en/qa/backtraces.xml


Code:
Application: Nepomuk Service Stub (nepomukservicestub), signal: Segmentation fault
Using host libthread_db library "/lib64/libthread_db.so.1".
[KCrash Handler]
#6  0x00007fb1447060df in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#7  0x00007fb144707247 in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#8  0x00007fb144707fae in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#9  0x00007fb15a08e029 in QMetaObject::activate(QObject*, QMetaObject const*, int, void**) () from /usr/lib64/qt4/libQtCore.so.4
#10 0x00007fb1596b25bf in KJob::finished(KJob*) () from /usr/lib64/libkdecore.so.5
#11 0x00007fb1596b2825 in KJob::emitResult() () from /usr/lib64/libkdecore.so.5
#12 0x00007fb14470db5e in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#13 0x00007fb14470eefb in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#14 0x00007fb14470653d in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#15 0x00007fb144704225 in ?? () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#16 0x00007fb14470573c in QObject* KPluginFactory::createInstance<Nepomuk2::FileIndexer, QObject>(QWidget*, QObject*, QList<QVariant> const&) () from /usr/lib64/kde4/nepomukfileindexer.so
#17 0x00007fb15979ddc1 in KPluginFactory::create(char const*, QWidget*, QObject*, QList<QVariant> const&, QString const&) () from /usr/lib64/libkdecore.so.5
#18 0x00000000004055ab in _start ()
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Advocate
Advocate


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 2685
Location: Hamburg/Germany

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 6:19 pm    Post subject: Re: Nepomuk - Segmentation fault Reply with quote

Xywa wrote:
Hi, I have added a temporary debug USE flag to nepomuk-core package, but output is still with "??".
No, please look for FEATURES=splitdebug, one example I showed here : http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-950476-highlight-.html
Back to top
View user's profile Send private message
l33tmmx
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 80
Location: Tampere, Finland

PostPosted: Sun Feb 10, 2013 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Same segfault problem with nepomuk-4.10.0... Xyva, did you make a bugreport to KDE bugzilla already?
_________________
"Trust me, I know what I'm doing!"
- Sledge Hammer

Follow me on Twitter
Back to top
View user's profile Send private message
Xywa
l33t
l33t


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 821
Location: /mnt/Gentoo/

PostPosted: Sun Feb 10, 2013 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

l33tmmx wrote:
Same segfault problem with nepomuk-4.10.0... Xyva, did you make a bugreport to KDE bugzilla already?


No, I am trying to use an advise from toralf.
Back to top
View user's profile Send private message
genstorm
Advocate
Advocate


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 2452
Location: Austria

PostPosted: Sun Feb 10, 2013 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

I guess this should be fixed by nepomuk-core-4.10.0-r1.
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
johnny_boy
n00b
n00b


Joined: 21 Feb 2013
Posts: 1

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

I've got the same problem but I'm running Kubuntu 12.10, KDE 4.10. Looks like it's a KDE issue.
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Advocate
Advocate


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 2685
Location: Hamburg/Germany

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Another advantage of compiling a package with debug info is that it makes the KDE krashdialog happy because then the crash report contains useful developer info too.
Back to top
View user's profile Send private message
dilfridge
Developer
Developer


Joined: 18 Sep 2010
Posts: 35
Location: Regensburg, Germany

PostPosted: Sat Feb 23, 2013 12:03 am    Post subject: Reply with quote

http://www.gentoo.org/proj/en/qa/backtraces.xml

^ Please follow these instructions to get meaningful backtraces.
Back to top
View user's profile Send private message
Xywa
l33t
l33t


Joined: 23 Jul 2005
Posts: 821
Location: /mnt/Gentoo/

PostPosted: Sat Mar 02, 2013 9:27 am    Post subject: Reply with quote

dilfridge wrote:
http://www.gentoo.org/proj/en/qa/backtraces.xml

^ Please follow these instructions to get meaningful backtraces.


So what should I do?
Add -ggdb flag to CFLAGS
and add splitdebug to FEATURE in /etc/make.conf?

What else, should I recompile this package or all system?

What about debug USE flag? Should I enable this flag as well? Or maybe in case I am not using those flags above?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum