Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Gentoo Client on Windows Hyper-V - X support
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
IncredibleMrT
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Mar 2008
Posts: 86
Location: Rotherham, UK

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 8:19 am    Post subject: [SOLVED] Gentoo Client on Windows Hyper-V - X support Reply with quote

Hi all,
I have a gentoo install running on Windows Hyper-V server. Install all went smoothly and is much quicker than I expected it to be so all is well on that front.

I want to add in X support and a lightweight DM/WM - i'm looking to Slim/XFce, but that's not the reason i'm posting.

I'm having trouble figuring out how I get graphic support for X.

Having run lscpi -kv I see the VGA adapter as
Code:

00:08.0 VGA compatible controller: Microsoft Corporation Hyper-V virtual VGA (prog-if 00 [VGA controller])
        Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 11
        Memory at f8000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64M]
        Expansion ROM at <unassigned> [disabled]


My kernel config can be found here http://pastebin.com/1aeUCnhK
emerge --info is here http://pastebin.com/nJbN6mYB
Output of X -configure is here http://pastebin.com/DTMddsqi

Anyone out there know what I should be pulling in? I know MS only 'officially' supports certain RedHat & Suse distros, but figured if I've got this far then I should be able to get X working too - everything else works fine.

If you need any further info, then just give me a shout.

Thanks in advance :)


Last edited by IncredibleMrT on Fri Aug 17, 2012 12:45 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
IncredibleMrT
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Mar 2008
Posts: 86
Location: Rotherham, UK

PostPosted: Fri Aug 17, 2012 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

Worry no more everyone, sorted it by adding every conceivable entry to the VIDEO_CARDS variable in /etc/make.conf and rebuilding xorg-drivers.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Lasitus
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Oct 2002
Posts: 188
Location: Orlando, FL

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Which driver was it? I'm trying to get xorg up and running in hyper-v client on Windows 8. All I can get to work is the vesa drivers at 1152x864... I need 1920x1200 for native resolution on my monitor. I tried adding almost every driver and recompiling xorg-drivers. Did you get higher resolution?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum