Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
applications not working on the first login
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
blakdeath
Guru
Guru


Joined: 21 Sep 2012
Posts: 574

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 2:04 pm    Post subject: applications not working on the first login Reply with quote

When i start up my pc, applications refuse to start(vlc, opera, file manager...etc), when I relog, everything works fine
I know mounting works, because the file systems are mounted when i relog, I tried opening the terminal but its not working either
I'm using gentoo 3.5.7 and gnome 2.32.1

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
blakdeath
Guru
Guru


Joined: 21 Sep 2012
Posts: 574

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

bump
Back to top
View user's profile Send private message
Ottre
n00b
n00b


Joined: 23 Dec 2012
Posts: 59

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe the environment isn't set up properly when your session manager starts.

Can you switch to a virtual terminal, log in and post the output of

Code:

cat /proc/$(pgrep session)/environ | tr '\000' '\n'


to this thread?
Back to top
View user's profile Send private message
blakdeath
Guru
Guru


Joined: 21 Sep 2012
Posts: 574

PostPosted: Tue Jan 15, 2013 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

this is the result:
MANPATH=/etc/java-config-2/current-system-vm/man:/usr/local/share/man:/usr/share/man:/usr/share/gcc-data/x86_64-pc-linux-gnu/4.5.4/man:/usr/share/binutils-data/x86_64-pc-linux-gnu/2.22/man:/etc/java-config/system-vm/man/SSH_AGENT_PID=2529SAL_USE_VCLPLUGIN=gtkXDG_MENU_PREFIX=lxde-SHELL=/bin/bashXDG_SESSION_COOKIE=7f82dbea8deb4e3ne993db975n8125f9-1358278121.819123-964635951VBOX_APP_HOME=/opt/VirtualBoxGNOME_KEYRING_CONTROL=/tmp/keyring-sqMannUSER=adelPRELINK_PATH_MASK=/usr/lib64/libfreebl3.so:/usr/lib64/libnssdbm3.so:/usr/lib64/libsoftokn3.soGDK_USE_XFT=1GUILE_LOAD_PATH=/usr/share/guile/1.8MULTIOSDIRS=../lib64:../lib32SSH_AUTH_SOCK=/tmp/ssh-BGHQpvEN2512/agent.2512USERNAME=adelCONFIG_PROTECT_MASK=/etc/gentoo-release /etc/sandbox.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf ${EPREFIX}/etc/gconf /etc/terminfo /etc/dconf /etc/ca-certificates.conf /etc/revdep-rebuildPAGER=/usr/bin/lessXDG_CONFIG_DIRS=/etc/xdgDESKTOP_SESSION=LXDEPATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/4.5.4GDM_XSERVER_LOCATION=localLC_COLLATE=en_USPWD=/home/adelJAVA_HOME=/etc/java-config-2/current-system-vmEDITOR=/bin/nanoJAVAC=/etc/java-config-2/current-system-vm/bin/javacGNOME_KEYRING_PID=25nnLANG=CGDM_LANG=CGSETTINGS_BACKEND=dconfQT_GRAPHICSSYSTEM=rasterGDMSESSION=LXDEHOME=/home/adelSHLVL=nJDK_HOME=/etc/java-config-2/current-system-vmXDG_CONFIG_HOME=/home/adel/.configLOGNAME=adelLESS=-R -M --shift 5PYTHONPATH=/usr/lib/portage/pymGCC_SPECS=DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:abstract=/tmp/dbus-zrQI55MhFY,guid=bec8cd27961c5nb1878cbc9f5nf5ade9XDG_DATA_DIRS=/usr/local/share:/usr/share:/usr/share/gdmLESSOPEN=|lesspipe %sWINDOWPATH=7:7INFOPATH=/usr/share/info:/usr/share/gcc-data/x86_64-pc-linux-gnu/4.5.4/info:/usr/share/binutils-data/x86_64-pc-linux-gnu/2.22/infoDISPLAY=:nOPENGL_PROFILE=xorg-x11QT_PLUGIN_PATH=/usr/lib64/kde4/pluginsCONFIG_PROTECT=/usr/share/gnupg/qualified.txt /usr/share/configXAUTHORITY=/home/adel/.XauthorityOPENCL_PROFILE=nvidia

sorry it took me so long to reply
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum