Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Two displays, how to open several windows?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
are
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 179

PostPosted: Sat Dec 29, 2012 1:47 am    Post subject: Two displays, how to open several windows? Reply with quote

Hi All.

I have two graphic cards and one display connected to each. Works well so far, but there are two problems:

a) how to move a window from one screen to the other?

b) how to open Nemo/Nautilus on both screens? It works well with a terminal (probably as it opens a new instance each time) but Nemo/Nautilus always open the new window in the screen which holds the running instance. Even --display :0.0 or --display :0.1 did not help.

Best regards
Back to top
View user's profile Send private message
_______0
Guru
Guru


Joined: 15 Oct 2012
Posts: 521

PostPosted: Sat Dec 29, 2012 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

possibly with the xinerama USE flag?
Back to top
View user's profile Send private message
are
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 179

PostPosted: Sun Dec 30, 2012 3:51 am    Post subject: Reply with quote

Nope, xinerama builds one virtual screen. That is fine as long as you have two monitors connected to one graphic card.
It does not work however for two graphic cards: If I use the Option "Xinerama" "1" in the ServerLayout-Section it puts Screen 1 onto the second Screen, nothing else.
Back to top
View user's profile Send private message
_______0
Guru
Guru


Joined: 15 Oct 2012
Posts: 521

PostPosted: Sun Dec 30, 2012 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

let me get this straight, because your set up is weird. Why would you wanna hook up two monitors with two different graphics cards? Most modern cards have more than one output. That set up seems rather inefficient.

Now, your problem is that multiple screen desktop DOES work with the DE and several apps, meaning you can move the window from monitor to monitor but CERTAIN apps can't move accross the two monitors??

I don't understand your problem with this bizarre set up.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum