Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] network device naming eth0 eth1 eth2
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lupin_the_3rd
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Apr 2005
Posts: 168

PostPosted: Sat Dec 29, 2012 3:02 am    Post subject: [SOLVED] network device naming eth0 eth1 eth2 Reply with quote

Hello all, I have a question about how the enumeration of eth interfaces occurs, and where that configuration is stored. The reason, is that I have a Gentoo machine that has in the past, had two DEC Tulip network adapters installed, which enumerated as eth0 and eth1. That's fine. I later removed both of those adapters, and instead I installed a single TG3 adapter. The new TG3 adapter enumerates as eth2. Even though the old DEC Tulip cards that used to be eth0 and eth1 have been completely removed from the system, it seems the eth0 and eth1 names are still "reserved" somehow.

How can I force the new TG3 adapter to become eth0 instead of eth2?

Thanks all.

PS. Not sure if it matters, but this is on a 64 bit EV67 Alpha processor system (Compaq XP1000) with kernel 3.5.7
_________________
Compaq XP1000 Alpha EV67 667Mhz w/ 2GB ECC
32bit PCI: ATI Radeon 9100 (DRI works!)
32bit PCI: Generic Firewire 400 card
64bit PCI: BCM5703 Gig-E (Compaq NC7771)
64bit PCI: Sil3124 SATA w/ mdadm RAID1 (pair of WD VelociRaptors)


Last edited by Lupin_the_3rd on Sat Dec 29, 2012 3:17 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4614
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sat Dec 29, 2012 3:07 am    Post subject: Reply with quote

/etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
Lupin_the_3rd
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Apr 2005
Posts: 168

PostPosted: Sat Dec 29, 2012 3:09 am    Post subject: Reply with quote

Perfect, exactly what I was looking for, THANK YOU
_________________
Compaq XP1000 Alpha EV67 667Mhz w/ 2GB ECC
32bit PCI: ATI Radeon 9100 (DRI works!)
32bit PCI: Generic Firewire 400 card
64bit PCI: BCM5703 Gig-E (Compaq NC7771)
64bit PCI: Sil3124 SATA w/ mdadm RAID1 (pair of WD VelociRaptors)
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4614
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sat Dec 29, 2012 3:09 am    Post subject: Reply with quote

You are welcome!
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum