Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
dev-python/dbus-python won't build
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Cazou
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2012
Posts: 1

PostPosted: Thu Dec 27, 2012 10:45 am    Post subject: dev-python/dbus-python won't build Reply with quote

Hello, it seems that there is a problem in my python installation, is /usr/bin/epydoc supposed to be a python script ? On my system it is a link to python-exec which is an ELF executable file...

When emerging dev-python/dbus-python, I get this error :

Quote:
cd /var/tmp/portage/dev-python/dbus-python-1.1.1-r1/work/dbus-python-1.1.1-python2_7 && \
PYTHONPATH=/var/tmp/portage/dev-python/dbus-python-1.1.1-r1/work/dbus-python-1.1.1-python2_7:/var/tmp/portage/dev-python/dbus-python-1.1.1-r1/work/dbus-python-1.1.1-python2_7/_dbus_bindings/.libs:/var/tmp/portage/dev-python/dbus-python-1.1.1-r1/work/dbus-python-1.1.1-python2_7/_dbus_glib_bindings/.libs DBUS_PYTHON_NO_DEPRECATED=1 \
/usr/bin/python2.7 -Wignore::DeprecationWarning \
/usr/bin/epydoc -o /var/tmp/portage/dev-python/dbus-python-1.1.1-r1/work/dbus-python-1.1.1-python2_7/api --html \
--docformat restructuredtext -v \
`find dbus -name '*.py' \
| sed -e 's#/__init__\.py##g' \
-e 's/\.py\>//g' -e 's#/#.#'g` \
|| { rm -rf api; exit 1; }
File "/usr/bin/epydoc", line 1
SyntaxError: Non-ASCII character '\xc1' in file /usr/bin/epydoc on line 2, but no encoding declared; see http://www.python.org/peps/pep-0263.html for details
make: *** [api/index.html] Erreur 1


I tried with python 3.2 and 2.7 (set with eselect python) but the same issue appeard.

revdep-rebuild can't find anything wrong on the system.
Back to top
View user's profile Send private message
lxg
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 1019
Location: Aachen, Germany

PostPosted: Thu Dec 27, 2012 12:43 pm    Post subject: Reply with quote

This appears to be a bug, please report it at bugs.gentoo.org.
_________________
lxg.de – codebits and tech talk
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum