Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
wine-1.4.1 failing at libxcomposite - can't find 32 bit
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Beetle B.
Guru
Guru


Joined: 01 Mar 2003
Posts: 507

PostPosted: Wed Dec 26, 2012 8:40 pm    Post subject: wine-1.4.1 failing at libxcomposite - can't find 32 bit Reply with quote

This used to compile - in fact I compiled it only a few weeks ago. No changes to USE flags, and no custom use flags set (for wine, at least). What could be wrong?

I'm on amd64.

Code:

checking for XkbQueryExtension in -lX11... no
checking for -lXcursor... not found
checking for -lXi... not found
checking for XShapeQueryExtension in -lXext... no
checking for -lXxf86vm... not found
checking for -lXcomposite... not found
configure: error: libxcomposite 32-bit development files not found, Xcomposite won't be supported.
This is an error since --with-xcomposite was requested.

!!! Please attach the following file when seeking support:
!!! /var/tmp/portage/app-emulation/wine-1.4.1/work/wine32/config.log
 * ERROR: app-emulation/wine-1.4.1 failed (configure phase):
 *   econf failed
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_configure
 *        environment, line 3398:  Called do_configure '32' '--with-wine64=../wine64'
 *        environment, line 1013:  Called econf '--sysconfdir=/etc/wine' '--with-alsa' '--without-capi' '--with-cms' '--with-cups' '--with-curses' '--without-dbus' '--with-fontconfig' '--without-gnutls' '--with-gphoto' '--without-gsm' '--without-gstreamer' '--without-hal' '--with-jpeg' '--without-ldap' '--with-mpg123' '--with-gettext' '--without-openal' '--without-opencl' '--with-opengl' '--with-openssl' '--with-oss' '--with-png' '--with-pthread' '--with-sane' '--disable-tests' '--with-freetype' '--without-v4l' '--with-x' '--with-xcomposite' '--without-xinerama' '--without-xml' '--without-xslt' '--with-wine64=../wine64'
 *   phase-helpers.sh, line  501:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *                      die "econf failed"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=app-emulation/wine-1.4.1'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=app-emulation/wine-1.4.1'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/app-emulation/wine-1.4.1/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/app-emulation/wine-1.4.1/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/app-emulation/wine-1.4.1/work/wine32'
 * S: '/var/tmp/portage/app-emulation/wine-1.4.1/work/wine-1.4.1'

_________________
Beetle B.

Please update the table of equivalents.
A Firefox guide.
Back to top
View user's profile Send private message
jpc22
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jan 2012
Posts: 186

PostPosted: Wed Jan 02, 2013 6:37 am    Post subject: Reply with quote

If you have x11-libs/libXcomposite installed and the xcomposite flag enabled for wine, i would try reemerging xcomposite with --oneshot.
Otherwise try disabling xcomposite for that package if it is not crucial.
Back to top
View user's profile Send private message
Beetle B.
Guru
Guru


Joined: 01 Mar 2003
Posts: 507

PostPosted: Fri Jan 04, 2013 3:13 am    Post subject: Reply with quote

Disabling xcomposite didn't work - it would then give the same complaint about another library.

Ultimately needed to upgrade glibc. It was a bug in some ebuild that should have required a newer glibc, but didn't.
_________________
Beetle B.

Please update the table of equivalents.
A Firefox guide.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum