Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Wrong cflags gcc 4.7.1 with ivy bridge.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
croutch
n00b
n00b


Joined: 04 Aug 2012
Posts: 31
Location: göteborg

PostPosted: Thu Dec 20, 2012 5:46 pm    Post subject: Wrong cflags gcc 4.7.1 with ivy bridge. Reply with quote

Hello all.

Im new to gentoo and i need little advice for this thing.

I have a.
Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)

http://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc-4.7.1/gcc/
http://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/i386-and-x86_002d64-Options.html
And what i understand from the links above i should have.

core-avx-i = for ivy bridge
Intel Core CPU with 64-bit extensions, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AES, PCLMUL, FSGSBASE, RDRND and F16C instruction set support.

But what i found when searching this forum and google is that core-avx-i not working so god in gentoo.And all recommends are for those settings.
I use this in make.conf.
CFLAGS="-march=native -O2 -pipe"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
MAKEOPTS="-j5"

My kernel settings for my cpu is this.
(X) Core 2/newer Xeon

I have only gcc 4.7.1 installed.

When i use this command i get this output.
$ gcc -c -Q -march=native --help=target | grep march
-march=corei7-avx

hmmmm for sandy bridge??????????

And this command shows .
echo "" | gcc -march=native -v -E - 2>&1 | grep cc1
/usr/libexec/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.7.1/cc1 -E -quiet -v - -march=corei7-avx -mcx16 -msahf -mno-movbe -maes -mpclmul -mpopcnt -mno-abm -mno-lwp -mno-fma -mno-fma4 -mno-xop
-mno-bmi -mno-bmi2 -mno-tbm -mavx -mno-avx2 -msse4.2 -msse4.1 -mno-lzcnt -mrdrnd -mf16c -mfsgsbase --param l1-cache-size=32 --param l1-cache-line-size=64 --param l2-cache-size=6144 -mtune=generic

I thougth CFLAGS="-march=native -O2 -pipe" should enable most of this -> core-avx-i in gcc 4.7 with ivy bridge?? not for sandy bridge??
Are core-avx-i not enabled at all in gcc 4.7.1 in gentoo??
Maby a bug??
Something i do wrong??
Back to top
View user's profile Send private message
christofdeluca
n00b
n00b


Joined: 19 Mar 2005
Posts: 34

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 2:39 am    Post subject: Reply with quote

Post the output of:
Code:
 cat /proc/cpuinfo
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum