Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
blender CUDA kernel failure <Solved>
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
earthy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 145

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 2:26 pm    Post subject: blender CUDA kernel failure <Solved> Reply with quote

Just installed a CUDA card yesterday for blender.

I am trying to use CUDA as the compute device.
I set user preferences/system/compute device to Cuda
Under properties/render/render/feature set : supported

Under properties/render/render/Device :GPU Compute :
Method to display in 3d view to : rendered:
Code:

 /opt/cuda/bin/nvcc
Compiling CUDA kernel ...
In file included from /opt/cuda/bin/../include/cuda_runtime.h:59:0,
                 from <command-line>:0:
/opt/cuda/bin/../include/host_config.h:82:2: error: #error -- unsupported GNU version! gcc 4.5 and up are not supported!
CUDA kernel compilation failed, see console for details.

Code:

gcc-config -l
 [1] x86_64-pc-linux-gnu-4.4.7
 [2] x86_64-pc-linux-gnu-4.5.4 *


I choose 4.4.7 and it fixes nothing, and trying to emerge blender-2.63a fails.


Last edited by earthy on Sat Dec 01, 2012 10:48 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
earthy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 145

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

updated to blender 2.64 with no difference.
Back to top
View user's profile Send private message
earthy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 145

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 4:57 am    Post subject: Reply with quote

I forgot to mention opencl works but is very unstable.CUDA woks brilliantly on same box with win7, speeding up renders 7 times.Problem is I have only 32 bit win7 and fans blow like crazy all the time,even with little or no work going on.In Gentoo however they only go to full power when box is actually doing something other then displaying icons.
Tried again to switch profile, and this time emergeing nvidia-cuda-toolkit and then blender.Toolkit finished but blender spewed out this error:

Code:
/usr/lib64/libIlmThread.so.6: undefined reference to `std::_List_node_base::_M_unhook()@GLIBCXX_3.4.14'
/usr/lib64/libIlmThread.so.6: undefined reference to `std::_List_node_base::_M_hook(std::_List_node_base*)@GLIBCXX_3.4.14'
collect2: ld returned 1 exit status
scons: *** [/var/tmp/portage/media-gfx/blender-2.64a/work/build/linux/bin/blenderplayer] Error 1
/usr/lib/libboost_regex.so: undefined reference to `std::_List_node_base::_M_unhook()@GLIBCXX_3.4.14'
/usr/lib/libOpenImageIO.so: undefined reference to `std::_List_node_base::_M_hook(std::_List_node_base*)@GLIBCXX_3.4.14'
/usr/lib/libboost_regex.so: undefined reference to `std::_List_node_base::_M_transfer(std::_List_node_base*, std::_List_node_base*)@GLIBCXX_3.4.14'
collect2: ld returned 1 exit status
scons: *** [/var/tmp/portage/media-gfx/blender-2.64a/work/build/linux/bin/blender] Error 1
scons: building terminated because of errors.
 * ERROR: media-gfx/blender-2.64a failed (compile phase):
 *   escons failed.
 *
 * Call stack:
 *     ebuild.sh, line   93:  Called src_compile
 *   environment, line 5523:  Called escons
 *   environment, line 2028:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       [[ ${ret} -ne 0 ]] && has "${EAPI:-0}" 4 5 && die "escons failed.";
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=media-gfx/blender-2.64a'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=media-gfx/blender-2.64a'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-gfx/blender-2.64a/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-gfx/blender-2.64a/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/media-gfx/blender-2.64a/work/blender-2.64a'
 * S: '/var/tmp/portage/media-gfx/blender-2.64a/work/blender-2.64a'
Back to top
View user's profile Send private message
earthy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 145

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 5:06 am    Post subject: Reply with quote

I have no idea as of where to go from here.So i tried reemerging scons and then blender
that gave me sa,e errors *yeeha*
I am out of ideas and town for now.
So will do emerge -e system with no faith.
[/code]
Back to top
View user's profile Send private message
earthy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 145

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 5:07 am    Post subject: Reply with quote

that was quick >
Code:
configure: error: in `/var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/work/xz-5.0.4':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details

!!! Please attach the following file when seeking support:
!!! /var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/work/xz-5.0.4/config.log
 * ERROR: app-arch/xz-utils-5.0.4 failed (configure phase):
 *   econf failed
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_configure
 *        environment, line 2438:  Called econf '--enable-nls' '--enable-threads' '--disable-static'
 *   phase-helpers.sh, line  501:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *                      die "econf failed"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=app-arch/xz-utils-5.0.4'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=app-arch/xz-utils-5.0.4'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/work/xz-5.0.4'
 * S: '/var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/work/xz-5.0.4'

>>> Failed to emerge app-arch/xz-utils-5.0.4, Log file:

>>>  '/var/tmp/portage/app-arch/xz-utils-5.0.4/temp/build.log'

 * Messages for package app-arch/xz-utils-5.0.4:

 * ERROR: app-arch/xz-utils-5.0.4 failed (configure phase):
 *   econf failed
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_configure
 *        environment, line 2438:  Called econf '--enable-nls' '--enable-threads' '--disable-static'
 *   phase-helpers.sh, line  501:  Called die

Now I am really out of ideas.
Back to top
View user's profile Send private message
earthy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 145

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

It now works!!!
I did sync and update.But I think this did the trick:
Code:
 emerge =nvidia-cuda-sdk-4.2 blender -av
which
reemerged nvidia-cuda-toolkit
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum