Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Native Steam client and source game engine
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
e3k
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2007
Posts: 204
Location: Slovakia

PostPosted: Fri Nov 09, 2012 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

jd823592 wrote:
e3k wrote:
are you sure about font-bitstream-100dpi for me there is no change after installing that font.
did you restart X? made it load the font directory?
thanks Chiitoo i take your noob status and you get my tuxs little helper.

steam running now at my place until the server kicks me.

what is an enrolled account?

--edit--

i asked steam to enroll my account ;)
_________________
---__(o)__---
  | |


Last edited by e3k on Fri Nov 09, 2012 6:57 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
l33t
l33t


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 922
Location: Here and Away Again

PostPosted: Fri Nov 09, 2012 6:53 pm    Post subject: Reply with quote

Seems like there might be a bug regarding offline/online modes.

I tried to re-start Steam in offline mode, and it did (if I remember right, it was not today), but then it of course popped up the no-no box, and closed itself. Now when I launch Steam, “SteamUpdater: Error: Steam needs to be online to update, but was set to offline mode.” happens, and the program stops.
_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
Hyper_Eye
Guru
Guru


Joined: 17 Aug 2003
Posts: 446
Location: Huntsville, AL.

PostPosted: Fri Nov 09, 2012 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

Chiitoo wrote:
I have been meaning to buy the Penumbra series as well as Amnesia for Linux ever since I discovered that there are native Linux versions of them. I guess I don't need to do it any longer, though the games run fine via Wine, so the main reason for it would have been just to support them guys for supporting Linux...

I guess I can still do that, but I digress.


I tried all of the Penumbra titles and they do not work. They are all available on Desura though.
_________________
Gentoo Gaming Videos
Back to top
View user's profile Send private message
hasufell
Developer
Developer


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 259

PostPosted: Fri Nov 09, 2012 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

penumbra linux installer works fine

there is also an ebuild in sunrise overlay. (I might import it into the main tree when I have time since I own the collection myself)
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
l33t
l33t


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 922
Location: Here and Away Again

PostPosted: Sat Nov 10, 2012 4:17 am    Post subject: Reply with quote

Ah, I thought I read from lists that Penumbra was one of those that worked (via Steam, that is).

In any case, tried some other demos, I wonder if others have the same results. I think it was Trine and Cogs, or Waveform, or Darwinia, that would install seemingly fine, but when trying to launch them, they'd take me to the title's store-page, where it would pop up the “you're not welcome here” message.

Wondering why they would take me to that page.

Two of those did that, and two of them didn't install properly.
Need to look into it more after some Zzz hunting...
_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
kriz
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Jan 2003
Posts: 231

PostPosted: Sat Nov 10, 2012 7:50 am    Post subject: Reply with quote

got it working but:

Code:

This version of Steam is currently in closed beta.
Login with an enrolled account to continue.


--edit--

i asked steam to enroll my account
sry 4 waste time and space ;)
_________________
There is nothing in the desert... and no man needs nothing.
Back to top
View user's profile Send private message
spacelike
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2011
Posts: 58

PostPosted: Sat Nov 10, 2012 4:42 pm    Post subject: Reply with quote

kriz wrote:
got it working but:

Code:

This version of Steam is currently in closed beta.
Login with an enrolled account to continue.


--edit--

i asked steam to enroll my account
sry 4 waste time and space ;)


You can get around this by running steam with ./steam.sh steam://store
gives full access to the client, but if you try to download TF2 it will say "servers busy" even though they aren't, because you're not allowed to download it.

It's up to you if you want to use this or not but from everything I've been seeing from valve I find it very unlikely that they mind. They have had several opportunities to block us out or at least say something to the community and haven't.
Not to mention the fact that all of those Unity Ubuntu users have this workaround built right into the icon for steam, all those users have to do is rightclick the icon and select store. There is no way valve is going to start banning accounts for that.

For these reasons I've been using the client even though I'm not a beta tester.
Back to top
View user's profile Send private message
hasufell
Developer
Developer


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 259

PostPosted: Sat Nov 10, 2012 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

spacelike wrote:
banning accounts for that.

even if they would ban people, it might just be invalid, cause there is nothing in the EULA about this particular topic

so they either block us or not. I can run "steam.sh" with whatever additional command line options I like.
Back to top
View user's profile Send private message
mackal
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Aug 2011
Posts: 78

PostPosted: Sat Nov 10, 2012 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

hasufell wrote:
spacelike wrote:
banning accounts for that.

even if they would ban people, it might just be invalid, cause there is nothing in the EULA about this particular topic

so they either block us or not. I can run "steam.sh" with whatever additional command line options I like.


Quote:
Me: is Valve going to do anything to the people exploiting the bug to run it on a non-beta account?
Valve Employee: no. it's valid data.


But, that is just what they thinks. I'm also not going to do it just in case they are wrong.


Also,
Quote:
Valve Employee: so just band together 400 people, and I'm sure we'll be booting yet another virtual machine :P
Back to top
View user's profile Send private message
Desti²
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Sep 2003
Posts: 120

PostPosted: Sun Nov 11, 2012 3:51 am    Post subject: Reply with quote

I just bought SS3, but it's only rendering a black screen, with both 304 and 310 drivers. :(

*Edit*

Got it to work. It was the setting MAX 3D RENDERING MPIX, which should not be set lower than the screen resolution.
_________________
Linux Users Everywhere @ climateprediction.net
Back to top
View user's profile Send private message
anyc
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2004
Posts: 119

PostPosted: Sun Nov 11, 2012 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

FYI, I just committed the splitted ebuilds to gamerlay overlay http://git.overlays.gentoo.org/gitweb/?p=proj/gamerlay.git;a=summary. Ebuild development happens at https://github.com/anyc/steam-overlay.

I moved away from the single ebuild approach and split it up into 3 ebuilds: steam-installer (contains only installer related information), steam-client-meta (pulls in dependencies for the client) and steam-meta (that depends on the previous two). I think this makes it easier to maintain and test things. In the steam-meta ebuild, we could also integrate conditional dependencies for game or engine ebuilds. I'm not part of the beta, so I couldn't test game-related stuff. What do you think?
Back to top
View user's profile Send private message
hasufell
Developer
Developer


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 259

PostPosted: Sun Nov 11, 2012 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

the install script is still not posix compliant.
Back to top
View user's profile Send private message
spacelike
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2011
Posts: 58

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 1:01 am    Post subject: Reply with quote

Desti² wrote:
I just bought SS3, but it's only rendering a black screen, with both 304 and 310 drivers. :(

*Edit*

Got it to work. It was the setting MAX 3D RENDERING MPIX, which should not be set lower than the screen resolution.


BTW, I was talking with the quoted person above in the steam linux group chat. He solved his own problem, the solution was to set the "max 3d rendering mpix" size to the same (or higher?) as the games screen resolution. Just mentioning it in case anyone else has the same problem.
Back to top
View user's profile Send private message
skaveria
n00b
n00b


Joined: 23 Nov 2011
Posts: 14

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 3:44 am    Post subject: Reply with quote

I'm getting the following error:
Code:
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1352503901_client)


LD_DEBUG="libs" ./steam shows
Code:
/usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.5.3/32/libstdc++.so.6: error: version lookup error: version `GLIBCXX_3.4.15' not found


Any ideas on what to do?
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
l33t
l33t


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 922
Location: Here and Away Again

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 5:03 am    Post subject: Reply with quote

skaveria wrote:
I'm getting the following error:
Code:
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(1352503901_client)

Not an error as far as I know (or at least not a fatal one).

skaveria wrote:
LD_DEBUG="libs" ./steam shows
Code:
/usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.5.3/32/libstdc++.so.6: error: version lookup error: version `GLIBCXX_3.4.15' not found


Any ideas on what to do?

See post 7179392:

.maverick wrote:
gcc-4.6 is needed (two of the libraries demand GLIBCXX_3.4.15 in libstc++)

Though, I switched (active one) back to 4.5 after installing 4.6, and it still works, so I'm still unsure if one simply needs it installed or actually being used... gotta try when I have the time for it I guess. But since it's not source we can build it from, I'm thinking one simply needs it installed?

Obviously I haven't looked into what it does with it. ^^;
_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
skaveria
n00b
n00b


Joined: 23 Nov 2011
Posts: 14

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 5:49 am    Post subject: Reply with quote

I know this is probably a really stupid question but how do I go from the 20120520 version of xlibs to the 20121028 one?

Emerge shows 20121028 as the latest version but when I try to install it always goes back to the 20 version.
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
l33t
l33t


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 922
Location: Here and Away Again

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 6:22 am    Post subject: Reply with quote

skaveria wrote:
I know this is probably a really stupid question but how do I go from the 20120520 version of xlibs to the 20121028 one?

Emerge shows 20121028 as the latest version but when I try to install it always goes back to the 20 version.


Try app-portage/eix for more informative searches. ^^;

The package app-emulation/emul-linux-x86-xlibs-20121028 is still masked as 'unstable', so you would have to unmask it.
  • http://packages.gentoo.org/package/app-emulation/emul-linux-x86-xlibs?arches=linux
  • http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-amd64.xml?part=3&chap=3
Also, the only stupid question in my opinion is the one that you do not ask.
_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
skaveria
n00b
n00b


Joined: 23 Nov 2011
Posts: 14

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

I'm not sure exactly what I'm doing wrong, I have the testing branch enabled and it still will not obtain the 1028 version.

emerge -s shows
Code:
 app-emulation/emul-linux-x86-xlibs
    Latest version available: 20121028
    Latest version installed: 20120520
    Size of files: 2,425 kB
    Homepage:      http://dev.gentoo.org/~pacho/emul.html
    Description:   Provides precompiled 32bit libraries
    License:       FTL GPL-2 MIT


My make.conf has
Code:
ACCEPT_KEYWORDS="~amd64"


/etc/portage/package.use has
Code:
=app-emulation/emul-linux-x86-xlibs-20121028


And the output from eix
Code:
app-emulation/emul-linux-x86-xlibs
 Available versions:  20120520^s (~)20121028^s {{development opengl}}
 Installed versions:  20120520^s(11:39:59 AM 11/12/2012)(opengl -development)
Back to top
View user's profile Send private message
anyc
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2004
Posts: 119

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 8:48 pm    Post subject: Reply with quote

skaveria wrote:

My make.conf has
Code:
ACCEPT_KEYWORDS="~amd64"


Afaik, you should not do this.
Quote:

/etc/portage/package.use has
Code:
=app-emulation/emul-linux-x86-xlibs-20121028


This should go into /etc/portage/package.keywords
[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
anyc
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2004
Posts: 119

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

hasufell wrote:
the install script is still not posix compliant.


Hm, is there a tool to test this? I only checked for errors or warnings.
Back to top
View user's profile Send private message
hasufell
Developer
Developer


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 259

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

empanyc wrote:
hasufell wrote:
the install script is still not posix compliant.


Hm, is there a tool to test this? I only checked for errors or warnings.

you can at least check for bashisms with dev-util/checkbashisms

and fix the shebang ofc
Back to top
View user's profile Send private message
anyc
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2004
Posts: 119

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 9:04 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="empanyc"]
skaveria wrote:

My make.conf has
Code:
ACCEPT_KEYWORDS="~amd64"


Afaik, you should not do this.
[quote]
Ah sorry, mixed it up. One should not use this on the command line. Ignore my comment.
Back to top
View user's profile Send private message
anyc
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 May 2004
Posts: 119

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 9:06 pm    Post subject: Reply with quote

hasufell wrote:
empanyc wrote:
hasufell wrote:
the install script is still not posix compliant.


Hm, is there a tool to test this? I only checked for errors or warnings.

you can at least check for bashisms with dev-util/checkbashisms

and fix the shebang ofc


I'll try that, thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
hasufell
Developer
Developer


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 259

PostPosted: Wed Nov 14, 2012 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

mh, am I the only one missing a tray icon?
Back to top
View user's profile Send private message
spacelike
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2011
Posts: 58

PostPosted: Wed Nov 14, 2012 10:11 pm    Post subject: Reply with quote

hasufell wrote:
mh, am I the only one missing a tray icon?


Nope, lots of people are. Even ubuntu users.

I was talking to someone who said it seems that only 32-bit unity users will see the tray icon 100% of the time, and it has to do with libappindicator for unity.
Apparently if you are using unity on a 64-bit machine you can install the 32-bit and still see the tray icon. I am wondering if it is possible to get it working in openbox because I don't want to install unity dependencies.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
Page 4 of 12

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum