Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
3.6.3 Fails to boot right from the beginning.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ManDay
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 218

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 1:20 pm    Post subject: 3.6.3 Fails to boot right from the beginning. Reply with quote

If that's okay, I'll refer you to the bug report. Perhaps you do have an idea:

https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=49671
Back to top
View user's profile Send private message
darkphader
Veteran
Veteran


Joined: 09 May 2002
Posts: 1135
Location: Motown

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 2:44 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe one of these is missing from your kernel config:
Code:
CONFIG_EFI_PARTITION=y
CONFIG_EFI=y
CONFIG_EFI_STUB=y
CONFIG_FB_EFI=y

_________________
What I need is an exact list of specific unknown problems we might encounter.
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Advocate
Advocate


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 2726
Location: Hamburg/Germany

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

A a diff between both config files doesn't show anything suspicious ?
Back to top
View user's profile Send private message
Arctic
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Jul 2011
Posts: 178

PostPosted: Tue Oct 30, 2012 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

With the same .config than 3.6.1 the 3.6.4 cant boot , i don know why but it is real.

A bug ????
_________________
ln -s /user/artic /user/arctic
Back to top
View user's profile Send private message
darkphader
Veteran
Veteran


Joined: 09 May 2002
Posts: 1135
Location: Motown

PostPosted: Tue Oct 30, 2012 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

Arctic wrote:
With the same .config than 3.6.1 the 3.6.4 cant boot , i don know why but it is real.

A bug ????

Same .config I had for 3.6.2 works fine after copying for 3.6.4 (~amd64, and 3.6.2 config was copied from 3.6.1):
Code:
cp ../linux-3.6.2-gentoo/.config .
make oldconfig
make && make modules_install

Booted via efi stub currently but setup for both (grub or efi):
Code:
mount /boot/
mount /boot/efi/
cp arch/x86/boot/bzImage /boot/kernel-3.6.4-gentoo
cp arch/x86/boot/bzImage /boot/efi/EFI/gentoo/gs364x64.efi

And to set EFI stub up (for my system layout):
Code:
modprobe efivars
efibootmgr --create --part 2 --label "Gentoo-3.6.4" --loader '\EFI\gentoo\gs364x64.efi'

Config diff:
Code:
# diff /usr/src/linux-3.6.2-gentoo/.config /usr/src/linux-3.6.4-gentoo/.config
3c3
< # Linux/x86_64 3.6.2-gentoo Kernel Configuration
---
> # Linux/x86_64 3.6.4-gentoo Kernel Configuration

_________________
What I need is an exact list of specific unknown problems we might encounter.
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2520
Location: UK

PostPosted: Tue Oct 30, 2012 9:18 pm    Post subject: Reply with quote

I've got the same problem on my EFI machine and 3.6.3. It's currently stuck running on an old 3.5.4 kernel...
Back to top
View user's profile Send private message
Juippisi
n00b
n00b


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 43
Location: /home

PostPosted: Tue Oct 30, 2012 9:35 pm    Post subject: Reply with quote

Shot in the dark: You're not using gcc-4.7 right? My kernel didn't boot after compiling it with 4.7, after downgrading and re-compiling with the same config it worked just fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2520
Location: UK

PostPosted: Tue Oct 30, 2012 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

Not here, mine's just a regular ~amd64 toolchain.
Back to top
View user's profile Send private message
khayyam
Advocate
Advocate


Joined: 07 Jun 2012
Posts: 2248

PostPosted: Wed Oct 31, 2012 2:51 am    Post subject: Reply with quote

hmmm ... well, I'm currently booting 3.6.4 and had no issues with 3.6.3 or 3.6.2 (which is where I started with 3.6.x).

Code:
# uname -r
3.6.4-geek-gnu
# ls /boot
System.map-3.4.5-geek-gnu
System.map-3.5.4-geek-gnu
System.map-3.6.4-geek-gnu
efi/
refind_linux.conf
vmlinuz-3.4.5-geek-gnu.efi
vmlinuz-3.4.5-geek-gnu.icns
vmlinuz-3.5.4-geek-gnu.efi
vmlinuz-3.5.4-geek-gnu.icns
vmlinuz-3.6.4-geek-gnu.efi
vmlinuz-3.6.4-geek-gnu.icns
# awk '/(RELOCATABLE|EFI)/' /usr/src/linux/.config
CONFIG_EFI_PARTITION=y
CONFIG_EFI=y
CONFIG_EFI_STUB=y
CONFIG_RELOCATABLE=y
# CONFIG_FB_EFI is not set
CONFIG_EFI_VARS=m
# efibootmgr -v
BootCurrent: 0000
Timeout: 5 seconds
BootOrder: 0000
Boot0000* rEFInd HD(1,28,64000,a5d32078-64a7-4c13-a0f1-1286c2f6422b)File(\efi\refind\refind_ia32.efi)

best ... khay
Back to top
View user's profile Send private message
Arctic
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Jul 2011
Posts: 178

PostPosted: Wed Oct 31, 2012 10:22 am    Post subject: Reply with quote

khayyam wrote:
hmmm ... well, I'm currently booting 3.6.4 and had no issues with 3.6.3 or 3.6.2 (which is where I started with 3.6.x).

Code:
# uname -r
3.6.4-geek-gnu
# ls /boot
System.map-3.4.5-geek-gnu
System.map-3.5.4-geek-gnu
System.map-3.6.4-geek-gnu
efi/
refind_linux.conf
vmlinuz-3.4.5-geek-gnu.efi
vmlinuz-3.4.5-geek-gnu.icns
vmlinuz-3.5.4-geek-gnu.efi
vmlinuz-3.5.4-geek-gnu.icns
vmlinuz-3.6.4-geek-gnu.efi
vmlinuz-3.6.4-geek-gnu.icns
# awk '/(RELOCATABLE|EFI)/' /usr/src/linux/.config
CONFIG_EFI_PARTITION=y
CONFIG_EFI=y
CONFIG_EFI_STUB=y
CONFIG_RELOCATABLE=y
# CONFIG_FB_EFI is not set
CONFIG_EFI_VARS=m
# efibootmgr -v
BootCurrent: 0000
Timeout: 5 seconds
BootOrder: 0000
Boot0000* rEFInd HD(1,28,64000,a5d32078-64a7-4c13-a0f1-1286c2f6422b)File(\efi\refind\refind_ia32.efi)

best ... khay


I guess the problem is not for all hardware , i have AMD motherboard , no problem booting 3.6.1 and 3.6.2 but is not posible boot 3.6.4 ............
_________________
ln -s /user/artic /user/arctic
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum