Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Mieszanka j. polskiego i angielskiego?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kbzium
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Jul 2012
Posts: 146

PostPosted: Sat Oct 27, 2012 6:01 pm    Post subject: Mieszanka j. polskiego i angielskiego? Reply with quote

Cześć,

niestety coś jest nie tak z moim ustawieniem języka, bowiem część z napisów jest po polsku, część jest po ang. Jak to możliwe i jak zmienić całość na polski? Nigdzie nie widzę błędu...

Dziękuję!
Back to top
View user's profile Send private message
sherszen
Apprentice
Apprentice


Joined: 28 Jul 2006
Posts: 210

PostPosted: Sat Oct 27, 2012 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Pokaż swoje ustawienia języka, bo tak nic nie doradzimy.
Back to top
View user's profile Send private message
sebas86
Guru
Guru


Joined: 01 May 2005
Posts: 547
Location: Szczecinek / Szczecin

PostPosted: Sat Oct 27, 2012 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

A możesz konkretniej? Chyba masz ustawione LC_* i LANG?

U siebie zauważyłem, że niektóre aplikacje mogą ignorować ustawienia systemowe (tak robi np. Firefox), a w części aplikacji po prostu tłumaczenia są niekompletne lub ich w ogóle nie ma (trzeba albo poczekać na poprawę tłumaczeń albo zrobić to samemu).
_________________
Nieważne jaka dystrybucja, ważne, że Linux!
Back to top
View user's profile Send private message
kbzium
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Jul 2012
Posts: 146

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
kboom-laptop photos # more /etc/env.d/02locale
LANG="pl_PL.utf8@euro"
LC_COLLATE="C"


Quote:
kboom-laptop photos # locale
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
LANG=pl_PL.utf8@euro
LC_CTYPE="pl_PL.utf8@euro"
LC_NUMERIC="pl_PL.utf8@euro"
LC_TIME="pl_PL.utf8@euro"
LC_COLLATE=C
LC_MONETARY="pl_PL.utf8@euro"
LC_MESSAGES="pl_PL.utf8@euro"
LC_PAPER="pl_PL.utf8@euro"
LC_NAME="pl_PL.utf8@euro"
LC_ADDRESS="pl_PL.utf8@euro"
LC_TELEPHONE="pl_PL.utf8@euro"
LC_MEASUREMENT="pl_PL.utf8@euro"
LC_IDENTIFICATION="pl_PL.utf8@euro"
LC_ALL=


Quote:
kboom-laptop photos # locale-gen
* Generating 3 locales (this might take a while) with 1 jobs
* (1/3) Generating en_US.ISO-8859-1 ... [ ok ]
* (2/3) Generating en_US.UTF-8 ... [ ok ]
* (3/3) Generating pl_PL.ISO-8859-2 ... [ ok ]
* Generation complete
kboom-laptop photos # locale -a
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
C
POSIX
en_US
en_US.iso88591
en_US.utf8
pl_PL
pl_PL.iso88592
polish


Quote:
# These settings were set by the catalyst build script that automatically
# built this stage.
# Please consult /usr/share/portage/config/make.conf.example for a more
# detailed example.
CFLAGS="-march=native -O2 -pipe"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
# WARNING: Changing your CHOST is not something that should be done lightly.
# Please consult http://www.gentoo.org/doc/en/change-chost.xml before changing.
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
# These are the USE flags that were used in addition to what is provided by the
# profile used for building.
USE="mmx sse sse2 ssse3 sse4_1 sse4_2 X -gnome -handbook -gtk qt4 qt3support vaapi dbus acpi lm_sensors wifi bluetooth wireless python"
EMERGE_DEFAULT_OPTS="--jobs 4 --load-average 5.0 --with-bdeps y"
MAKEOPTS="-j5 -l5"
PORT_LOGDIR="var/log/portage"
CLEAN_DELAY="10"
PORTAGE_NICENESS="0"
SYNC="rsync://rsync.europe.gentoo.org/gentoo-portage"
AUTOCLEAN="yes"
VIDEO_CARDS="fglrx"
INPUT_DEVICES="evdev keyboard mouse synaptics"
LINGUAS="pl en_GB"
LANGUAGE="48"


Sorry.
Pomysły :)?
Back to top
View user's profile Send private message
sebas86
Guru
Guru


Joined: 01 May 2005
Posts: 547
Location: Szczecinek / Szczecin

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

To wygląda podejrzanie:
Code:
ocale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory


U siebie mam wpisane
Code:
pl_PL.UTF-8
Niby drobnostka, ale pamiętam, że kiedyś przez to lokalizacje też nie chciały do końca łapać.
_________________
Nieważne jaka dystrybucja, ważne, że Linux!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum