Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
tomato router firmware encrypted client mode fails (solved)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nlsa8z6zoz7lyih3ap
Guru
Guru


Joined: 25 Sep 2007
Posts: 334
Location: Canada

PostPosted: Sat Sep 22, 2012 4:13 pm    Post subject: tomato router firmware encrypted client mode fails (solved) Reply with quote

I have asus rt-66u running tomato firmware. (The same problem occurs on the latest toastman and shibby builds)
It can connect to a lynksys e3000 in client ethernet bridge mode when encrypted using wpa2 and AES but can't in straight client mode.
However with NO encryption, the client mode works just fine.

On the various tomato forums, similar problems are occasionally reported but I have never seen a response other than a report that it does work for some other people.

I am posting this here in the hope that some Gentoo user may have a helpful comment or suggestion.


Last edited by nlsa8z6zoz7lyih3ap on Wed Oct 31, 2012 7:04 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
nlsa8z6zoz7lyih3ap
Guru
Guru


Joined: 25 Sep 2007
Posts: 334
Location: Canada

PostPosted: Wed Oct 31, 2012 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

I have solved this problem by updating the client to use shibby firmware from http://tomato.groov.pl/download/K26RT-N/ (dated Sept 26, 2012) and configuring the client router to use wpa/wpa2 encryption. The e3000 server (using dd-wrt) is set to just use wpa2 encryption.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum