Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
No sound through speaker, sound through headphones [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NotQuiteSane
Guru
Guru


Joined: 30 Jan 2005
Posts: 471
Location: Klamath Falls, Jefferson, USA, North America, Midgarth

PostPosted: Tue Sep 18, 2012 10:43 pm    Post subject: No sound through speaker, sound through headphones [solved] Reply with quote

Machine is a Fujitsu Lifebook t4215, <1 week old install, mostly stable. can get sound through headphones only, not speakers.

Card is an intel-hda,
Code:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
   Subsystem: Fujitsu Limited. Device 13b4
   Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
   Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
   Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
   Interrupt: pin A routed to IRQ 17
   Region 0: Memory at f0640000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
   Capabilities: [50] Power Management version 2
      Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=55mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
      Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
   Capabilities: [60] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
      Address: 0000000000000000  Data: 0000
   Capabilities: [70] Express (v1) Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
      DevCap:   MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <64ns, L1 <1us
         ExtTag- RBE- FLReset-
      DevCtl:   Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
         RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
         MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
      DevSta:   CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr+ TransPend-
      LnkCap:   Port #0, Speed unknown, Width x0, ASPM unknown, Latency L0 <64ns, L1 <1us
         ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot-
      LnkCtl:   ASPM Disabled; Disabled- Retrain- CommClk-
         ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
      LnkSta:   Speed unknown, Width x0, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
   Kernel driver in use: snd_hda_intel
   Kernel modules: snd-hda-intel


codec is sigmatel,

Code:
1
2
/proc/asound/card0/codec#0:Codec: SigmaTel STAC9228
/proc/asound/card0/codec#1:Codec: LSI ID 1040


running zen sources '3.3.7-zen20120914-024200-g24b6129' and grep -i snd /usr/src/linux/.config is at http://bpaste.net/show/46319/ (bit long for posting)

any idea's? I spent until about 0300 trying to fix it, followed multiple suggestions online, but still only through headphones

NQS
_________________
These opinions are mine, mine I say! Piss off and get your own.

As I see it -- An irregular blog, Improved with new location

To delete French language packs from system use 'sudo rm -fr /'
Back to top
View user's profile Send private message
NotQuiteSane
Guru
Guru


Joined: 30 Jan 2005
Posts: 471
Location: Klamath Falls, Jefferson, USA, North America, Midgarth

PostPosted: Thu Sep 20, 2012 9:00 am    Post subject: Reply with quote

upgrading to unstable alsa-* solved it

NQS
_________________
These opinions are mine, mine I say! Piss off and get your own.

As I see it -- An irregular blog, Improved with new location

To delete French language packs from system use 'sudo rm -fr /'
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum