Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Installing xorg and openbox with nvidia driver
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cristi92b
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2012
Posts: 29

PostPosted: Thu Sep 06, 2012 5:31 pm    Post subject: Installing xorg and openbox with nvidia driver Reply with quote

I have installed and configured xorg, it was working, no problem. I have created 40-monitor.conf and edited it, then I emerged openbox and edited ~/.xinitrc. I added nvidia to /etc/modprobe.d/modules after testing it with modprobe.
startx is loading openbox, but after I exit openbox, I cannot start it again because the monitor cannot be recognized. Sometimes this happens even if xorg was not started since boot. Can you please tell me why?

vesa is the only framebuffer driver in the kernel.

/usr/share/X11/xorg.conf.d/40-monitor.conf
Code:
Section "Device"
   Identifier   "GeForce 210"
   Driver      "nvidia"
   Option      "Monitor-VGA-0" "VGA screen"
   Option      "NoLogo" "true"
EndSection
Section "Monitor"
   Identifier   "VGA screen"
   Option      "PreferredMode" "1280x1024"
EndSection
Section "Module"
   #Load       "i2c"
   #Load       "bitmap"
   #Load      "ddc"
   #Load      "dri"
   #Load      "extmod"
   #Load      "freetype"
   #Load      "glx"
   #Load      "int10"
   #Load      "type1"
   #Load      "vbe"
EndSection




glxinfo

Code:
Error: unable to open display


lsmod

Code:

Module                  Size  Used by
nvidia              12301237  0



lspci

Code:
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
00:02.0 USB controller: nVidia Corporation MCP61 USB 1.1 Controller (rev a3)
00:02.1 USB controller: nVidia Corporation MCP61 USB 2.0 Controller (rev a3)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Link Control
01:06.0 FireWire (IEEE 1394): Agere Systems FW322/323 (rev 61)
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)
02:00.1 Audio device: nVidia Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)

Xorg.0.log
Code:
[    26.741]
X.Org X Server 1.12.2
Release Date: 2012-05-29
[    26.742] X Protocol Version 11, Revision 0
[    26.742] Build Operating System: Linux 3.4.9 x86_64 Gentoo
[    26.742] Current Operating System: Linux gentoo-s4 3.4.9 #1 SMP Wed Sep 5 22:45:53 Local time zone must be set--see zic m x86_64
[    26.742] Kernel command line: root=/dev/sdb6
[    26.742] Build Date: 06 September 2012  01:51:20PM
[    26.742] 
[    26.742] Current version of pixman: 0.26.0
[    26.743]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[    26.743] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    26.744] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Sep  6 20:40:56 2012
[    26.781] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[    26.787] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[    26.787] (==) No screen section available. Using defaults.
[    26.787] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[    26.787] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[    26.787] (==) No device specified for screen "Default Screen Section".
   Using the first device section listed.
[    26.787] (**) |   |-->Device "GeForce 210"
[    26.787] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
   Using a default monitor configuration.
[    26.787] (==) Automatically adding devices
[    26.787] (==) Automatically enabling devices
[    26.817] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[    26.817]    Entry deleted from font path.
[    26.817] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[    26.817]    Entry deleted from font path.
[    26.817] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[    26.817]    Entry deleted from font path.
[    26.817] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[    26.817]    Entry deleted from font path.
[    26.817]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[    26.817] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[    26.818]    Entry deleted from font path.
[    26.818]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[    26.818] (==) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/misc/
[    26.818] (==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[    26.818] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[    26.818] (II) Loader magic: 0x7ddae0
[    26.818] (II) Module ABI versions:
[    26.818]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[    26.818]    X.Org Video Driver: 12.0
[    26.818]    X.Org XInput driver : 16.0
[    26.818]    X.Org Server Extension : 6.0
[    26.818] (--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:0a23:1458:34f2 rev 162, Mem @ 0xfb000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xde000000/33554432, I/O @ 0x0000bc00/128, BIOS @ 0x????????/524288
[    26.818] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[    26.818] (II) "extmod" will be loaded by default.
[    26.818] (II) "dbe" will be loaded by default.
[    26.818] (II) "glx" will be loaded by default.
[    26.818] (II) "record" will be loaded by default.
[    26.818] (II) "dri" will be loaded by default.
[    26.818] (II) "dri2" will be loaded by default.
[    26.818] (II) LoadModule: "extmod"
[    26.838] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[    26.844] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[    26.844]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    26.844]    Module class: X.Org Server Extension
[    26.844]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    26.844] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[    26.844] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[    26.844] (II) Loading extension XFree86-DGA
[    26.844] (II) Loading extension DPMS
[    26.844] (II) Loading extension XVideo
[    26.844] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[    26.844] (II) Loading extension X-Resource
[    26.844] (II) LoadModule: "dbe"
[    26.844] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[    26.847] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[    26.847]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    26.847]    Module class: X.Org Server Extension
[    26.847]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    26.847] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[    26.847] (II) LoadModule: "glx"
[    26.868] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[    27.419] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    27.419]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    27.419]    Module class: X.Org Server Extension
[    27.419] (II) NVIDIA GLX Module  295.71  Thu Aug  2 19:44:10 PDT 2012
[    27.419] (II) Loading extension GLX
[    27.419] (II) LoadModule: "record"
[    27.419] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
[    27.430] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[    27.430]    compiled for 1.12.2, module version = 1.13.0
[    27.430]    Module class: X.Org Server Extension
[    27.430]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[    27.430] (II) Loading extension RECORD
[    27.430] (II) LoadModule: "dri"
[    27.430] (WW) Warning, couldn't open module dri
[    27.430] (II) UnloadModule: "dri"
[    27.430] (II) Unloading dri
[    27.430] (EE) Failed to load module "dri" (module does not exist, 0)
[    27.430] (II) LoadModule: "dri2"
[    27.430] (WW) Warning, couldn't open module dri2
[    27.430] (II) UnloadModule: "dri2"
[    27.430] (II) Unloading dri2
[    27.430] (EE) Failed to load module "dri2" (module does not exist, 0)
[    27.430] (II) LoadModule: "nvidia"
[    27.430] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    27.498] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    27.498]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    27.498]    Module class: X.Org Video Driver
[    27.524] (II) NVIDIA dlloader X Driver  295.71  Thu Aug  2 19:23:57 PDT 2012
[    27.524] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[    27.524] (--) using VT number 7

[    27.528] (II) Loading sub module "fb"
[    27.528] (II) LoadModule: "fb"
[    27.528] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfb.so
[    27.538] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    27.538]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    27.538]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    27.538] (II) Loading sub module "wfb"
[    27.538] (II) LoadModule: "wfb"
[    27.539] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libwfb.so
[    27.550] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[    27.550]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[    27.550]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    27.550] (II) Loading sub module "ramdac"
[    27.550] (II) LoadModule: "ramdac"
[    27.550] (II) Module "ramdac" already built-in
[    27.568] (II) NVIDIA(0): Creating default Display subsection in Screen section
   "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[    27.568] (==) NVIDIA(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
[    27.568] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[    27.568] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[    27.568] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    27.568] (**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
[    27.568] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[    27.585] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:2:0:0.  Please
[    27.585] (EE) NVIDIA(0):     check your system's kernel log for additional error
[    27.585] (EE) NVIDIA(0):     messages and refer to Chapter 8: Common Problems in the
[    27.585] (EE) NVIDIA(0):     README for additional information.
[    27.585] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
[    27.585] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    27.585] (II) UnloadSubModule: "wfb"
[    27.585] (II) UnloadSubModule: "fb"
[    27.585] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[    27.585]
Fatal server error:
[    27.585] no screens found
[    27.585]
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
[    27.585] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[    27.585]
[    27.588] Server terminated with error (1). Closing log file.


Sometimes it simply crashes without an error like no screens found.
Back to top
View user's profile Send private message
chithanh
Developer
Developer


Joined: 05 Aug 2006
Posts: 1668
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Thu Sep 06, 2012 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
# lspci -k
will tell you whether the nvidia kernel module actually is in use for the graphics card, or something else is preventing this.
Back to top
View user's profile Send private message
cristi92b
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2012
Posts: 29

PostPosted: Thu Sep 06, 2012 10:35 pm    Post subject: Reply with quote

It seems to be in use...

Code:
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 5001
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 0c11
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 0c11
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 0c11
00:02.0 USB controller: nVidia Corporation MCP61 USB 1.1 Controller (rev a3)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 5004
   Kernel driver in use: ohci_hcd
00:02.1 USB controller: nVidia Corporation MCP61 USB 2.0 Controller (rev a3)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 5004
   Kernel driver in use: ehci_hcd
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device a002
   Kernel driver in use: snd_hda_intel
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 5002
   Kernel driver in use: pata_amd
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device e000
   Kernel driver in use: forcedeth
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device b002
   Kernel driver in use: sata_nv
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
   Kernel driver in use: pcieport
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Link Control
01:06.0 FireWire (IEEE 1394): Agere Systems FW322/323 (rev 61)
   Subsystem: Agere Systems FW322/323
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 34f2
   Kernel driver in use: nvidia
   Kernel modules: nvidia
02:00.1 Audio device: nVidia Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
   Subsystem: Giga-byte Technology Device 34f2
   Kernel driver in use: snd_hda_intel


----------------

I think this is not in the xorg logs:
http://postimage.org/image/atk6p2ubd/

Can you start the X server remotely via ssh? If the answer is yes, then I might be able to get the full text.
Back to top
View user's profile Send private message
ulenrich
Veteran
Veteran


Joined: 10 Oct 2010
Posts: 1151

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 1:48 pm    Post subject: Reply with quote

Why don't you define a Screen Section?
Calling a monitor with name screen doesn't help ....
(You have found your error in the first message though!)
_________________
fun2gen2
Back to top
View user's profile Send private message
cristi92b
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2012
Posts: 29

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

xorg.conf.d folder has 4 files:

10-evdev.conf:
#
# Catch-all evdev loader for udev-based systems
# We don't simply match on any device since that also adds accelerometers
# and other devices that we don't really want to use. The list below
# matches everything but joysticks.

Section "InputClass"
        Identifier "evdev pointer catchall"
        MatchIsPointer "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
EndSection

Section "InputClass"
        Identifier "evdev keyboard catchall"
        MatchIsKeyboard "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
EndSection

Section "InputClass"
        Identifier "evdev touchpad catchall"
        MatchIsTouchpad "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
EndSection

Section "InputClass"
        Identifier "evdev tablet catchall"
        MatchIsTablet "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
EndSection

Section "InputClass"
        Identifier "evdev touchscreen catchall"
        MatchIsTouchscreen "on"
        MatchDevicePath "/dev/input/event*"
        Driver "evdev"
EndSection


40-monitor.conf:

Section "Monitor"
   Identifier   "VGA-screen"
   Option      "PreferredMode" "1280x1024"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "GeForce 210"
   Driver      "nvidia"
   BusID      "PCI:2:0:0"
   Option      "Monitor-VGA-0" "VGA-screen"
   Option      "NoLogo" "true"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Screen0"
   Device      "GeForce 210"
   Monitor      "VGA-screen"
   DefaultDepth    24
   SubSection   "Display"
      Depth      24
      Modes      "1280x1024"
   EndSubSection
EndSection

Section "Module"
   Load      "bitmap"
   Load      "ddc"
   Load      "extmod"
   Load      "freetype"
   Load      "glx"
   Load      "int10"
   Load      "vbe"
EndSection


50-files.conf:

Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
   ModulePath   "/usr/lib64/xorg/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/misc/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/TTF/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/OTF/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/Type1/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

fonts.scale:

0

----------

after Xorg -screen Screen0 :
Xorg.0.log:

[   272.496]
X.Org X Server 1.12.2
Release Date: 2012-05-29
[   272.496] X Protocol Version 11, Revision 0
[   272.496] Build Operating System: Linux 3.4.9 x86_64 Gentoo
[   272.497] Current Operating System: Linux gentoo-s4 3.4.9 #1 SMP Wed Sep 5 22:45:53 Local time zone must be set--see zic m x86_64
[   272.497] Kernel command line: root=/dev/sdb6
[   272.497] Build Date: 06 September 2012  01:51:20PM
[   272.497] 
[   272.497] Current version of pixman: 0.26.0
[   272.498]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[   272.498] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   272.499] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Sep  7 19:48:11 2012
[   272.508] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[   272.514] (++) |-->Screen "Screen0" (0)
[   272.514] (**) |   |-->Monitor "VGA-screen"
[   272.514] (**) |   |-->Device "GeForce 210"
[   272.514] (==) Automatically adding devices
[   272.514] (==) Automatically enabling devices
[   272.555] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[   272.555] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[   272.555] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[   272.555] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[   272.555]    Entry deleted from font path.
[   272.555]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[   272.555] (**) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/misc/,
   /usr/share/fonts/misc/
[   272.555] (**) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[   272.555] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[   272.555] (II) Loader magic: 0x7ddae0
[   272.555] (II) Module ABI versions:
[   272.555]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[   272.555]    X.Org Video Driver: 12.0
[   272.555]    X.Org XInput driver : 16.0
[   272.555]    X.Org Server Extension : 6.0
[   272.565] (--) PCI:*(0:2:0:0) 10de:0a23:1458:34f2 rev 162, Mem @ 0xfb000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xde000000/33554432, I/O @ 0x0000bc00/128, BIOS @ 0x????????/524288
[   272.565] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[   272.565] (II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   272.565] (II) "dbe" will be loaded by default.
[   272.565] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
[   272.565] (II) "record" will be loaded by default.
[   272.565] (II) "dri" will be loaded by default.
[   272.565] (II) "dri2" will be loaded by default.
[   272.565] (II) LoadModule: "ddc"
[   272.565] (II) Module "ddc" already built-in
[   272.565] (II) LoadModule: "extmod"
[   272.574] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[   272.581] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[   272.581]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[   272.581]    Module class: X.Org Server Extension
[   272.581]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   272.581] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[   272.581] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[   272.581] (II) Loading extension XFree86-DGA
[   272.581] (II) Loading extension DPMS
[   272.581] (II) Loading extension XVideo
[   272.581] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[   272.581] (II) Loading extension X-Resource
[   272.581] (II) LoadModule: "glx"
[   272.597] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so
[   273.149] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[   273.149]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[   273.149]    Module class: X.Org Server Extension
[   273.149] (II) NVIDIA GLX Module  295.71  Thu Aug  2 19:44:10 PDT 2012
[   273.149] (II) Loading extension GLX
[   273.149] (II) LoadModule: "int10"
[   273.149] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libint10.so
[   273.157] (II) Module int10: vendor="X.Org Foundation"
[   273.157]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[   273.157]    ABI class: X.Org Video Driver, version 12.0
[   273.157] (II) LoadModule: "vbe"
[   273.158] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libvbe.so
[   273.167] (II) Module vbe: vendor="X.Org Foundation"
[   273.167]    compiled for 1.12.2, module version = 1.1.0
[   273.167]    ABI class: X.Org Video Driver, version 12.0
[   273.167] (II) LoadModule: "dbe"
[   273.167] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[   273.177] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[   273.177]    compiled for 1.12.2, module version = 1.0.0
[   273.177]    Module class: X.Org Server Extension
[   273.177]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   273.177] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[   273.177] (II) LoadModule: "record"
[   273.177] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/librecord.so
[   273.184] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[   273.184]    compiled for 1.12.2, module version = 1.13.0
[   273.184]    Module class: X.Org Server Extension
[   273.184]    ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[   273.184] (II) Loading extension RECORD
[   273.184] (II) LoadModule: "dri"
[   273.184] (WW) Warning, couldn't open module dri
[   273.184] (II) UnloadModule: "dri"
[   273.184] (II) Unloading dri
[   273.184] (EE) Failed to load module "dri" (module does not exist, 0)
[   273.184] (II) LoadModule: "dri2"
[   273.184] (WW) Warning, couldn't open module dri2
[   273.184] (II) UnloadModule: "dri2"
[   273.184] (II) Unloading dri2
[   273.184] (EE) Failed to load module "dri2" (module does not exist, 0)
[   273.184] (II) LoadModule: "nvidia"
[   273.184] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[   273.253] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[   273.253]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[   273.253]    Module class: X.Org Video Driver
[   273.278] (II) NVIDIA dlloader X Driver  295.71  Thu Aug  2 19:23:57 PDT 2012
[   273.278] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[   273.278] (--) using VT number 7

[   273.281] (EE) No devices detected.
[   273.281]
Fatal server error:
[   273.281] no screens found
[   273.281]
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
[   273.281] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[   273.281]


----------------
xorg.conf.new was generated with Xorg -configure .

/root/xorg.conf.new:

Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
   ModulePath   "/usr/lib64/xorg/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/misc/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/TTF/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/OTF/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/Type1/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
   Load  "dbe"
   Load  "record"
   Load  "extmod"
   Load  "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "Card0"
   Driver      "nvidia"
   BusID       "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device     "Card0"
   Monitor    "Monitor0"
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection


-------------------------------
startx

http://postimage.org/image/y6c62nbar/
Back to top
View user's profile Send private message
ulenrich
Veteran
Veteran


Joined: 10 Oct 2010
Posts: 1151

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

Your postimage.org picture shows an error loading nvidia.ko.
Is this also with your newer generated xorg config?
(I don't know if all your manually created "option" is good)

If knewer hardware, you could try unstable Gentoo : xorg nvidia kernel
_________________
fun2gen2
Back to top
View user's profile Send private message
cristi92b
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2012
Posts: 29

PostPosted: Fri Sep 07, 2012 7:22 pm    Post subject: Reply with quote

I emerged another nvidia-drivers version(302.17 with ~amd64 keyword) and it seems to work now.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum