Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
firefox/seamonkey strange sound problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
666threesixes666
Veteran
Veteran


Joined: 31 May 2011
Posts: 1242
Location: 42.68n 85.41w

PostPosted: Sun Jun 24, 2012 9:55 pm    Post subject: firefox/seamonkey strange sound problem Reply with quote

if i load vlc or audacious firefox wont play sound for html5 or flash... and sometimes it will play sound for html5 and flash, but only 1 video at a time.firefox 10.0.5 seamonkey 2.10.1
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 4058
Location: USA

PostPosted: Wed Jun 27, 2012 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

This is probably due to the pulseaudio vs alsa conflict. I ended up completely disabling pulseaudio (USE=-pulseaudio and emerge --newuse) as it's been more of a problem than the benefits it provides, mainly because of its interaction with wine audio.

Now I don't know the exact problem you're seeing... this is just a guess.
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed to be advocating?
Back to top
View user's profile Send private message
666threesixes666
Veteran
Veteran


Joined: 31 May 2011
Posts: 1242
Location: 42.68n 85.41w

PostPosted: Wed Jun 27, 2012 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

i think your right, i do remember having similar issues with pulse audio i run alsa and jack for guitar. i run gdm and xfce, but do have gnome installed. thanks for the use flags and emerge commands.
Back to top
View user's profile Send private message
666threesixes666
Veteran
Veteran


Joined: 31 May 2011
Posts: 1242
Location: 42.68n 85.41w

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

this is a bump to say this issue is not yet resolved for me. my sisters gentoo box does not have this problem and i did not have to alter the use flags on hers. this machine blocks off html audio if flash is playing, and also crosses over into the os, no audacious play, and i highly suspect no VLC play either at the time that html5 or flash is locking down my resources. i just wish they would play nicely together, but i foresee a formatting due to 1 machine working, and the other not. our hardware setups are almost identical....
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 4058
Location: USA

PostPosted: Fri Jul 27, 2012 1:37 pm    Post subject: Reply with quote

Same USE flags?
same audio hardware?
Compare the two emerge --info?
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed to be advocating?
Back to top
View user's profile Send private message
fakeCreazy
n00b
n00b


Joined: 01 Aug 2012
Posts: 24

PostPosted: Thu Aug 02, 2012 12:38 am    Post subject: Reply with quote

I always had this problem on my Gentoo installation. In any browser and any audio- video-player, except, if I listen internet radio in player (like QMMP), then I can hear sound if put something play in browser.

Now, I'm used to, turn off player if I wanna see youtube videos.

I start to think that something is not enough in kernel config.
_________________
Gentoo + Drupal = Forever ✪ Proud Gentoo user since 2010
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum