Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Using Skype and Enemy Territory at the same time
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
aZZe
l33t
l33t


Joined: 20 Feb 2003
Posts: 955
Location: Dinslaken, Germany

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 5:55 pm    Post subject: Using Skype and Enemy Territory at the same time Reply with quote

Hello!

I would like to use Skype while playing Enemy Territory with my buddies. Skype is working well separately and ET is working well separately but while using them together I just have Skype sound and no ET sound. One of my friends uses Ubuntu which handles both pretty well. So I would like to know what I gotta do in Gentoo to get it run. I use ALSA sound system.


Thanks!
_________________
ASUS 4A785TD-V EVO with AMD Phenom(tm) II X4 965
4GB RAM DDR3-1333
ATI Radeon HD4870
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 4105
Location: USA

PostPosted: Fri Apr 13, 2012 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

Need to make sure both are using alsa or some other mixable solution. Chances are one is going through pulse or OSS,and other is through alsa.
There was a recent patch that updated all ALSA programs to go through pulseaudio (GNOME), perhaps a world update could help the problem. If one is going through OSS, will need a fix for that application.... not sure if there's a solution for that yet...
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed to be advocating?
Back to top
View user's profile Send private message
aZZe
l33t
l33t


Joined: 20 Feb 2003
Posts: 955
Location: Dinslaken, Germany

PostPosted: Sun Apr 15, 2012 10:08 am    Post subject: Reply with quote

As far as I know ET is using OSS. Can I change it using ALSA instead?
_________________
ASUS 4A785TD-V EVO with AMD Phenom(tm) II X4 965
4GB RAM DDR3-1333
ATI Radeon HD4870
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 4105
Location: USA

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

The other possibility is that your buddy has a higher end sound card that supports hardware mixing and yours does not. Having a hardware mixer will allow you to mix oss and alsa sounds by using two inputs into the sound card DSP. I know my low end onboard sound does not have hardware mixing capability and depends on software mixing...

You'll have to look if ET supports using ALSA, if this is true you should go ahead and use ALSA, using dmix will work. Or if everything uses pulseaudio, that would work too.
Back to top
View user's profile Send private message
aZZe
l33t
l33t


Joined: 20 Feb 2003
Posts: 955
Location: Dinslaken, Germany

PostPosted: Mon Apr 16, 2012 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

I found a web site to change ET to alsa. Will give it a try.

http://nullkey.kapsi.fi/et-sdl-sound/
_________________
ASUS 4A785TD-V EVO with AMD Phenom(tm) II X4 965
4GB RAM DDR3-1333
ATI Radeon HD4870
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum