Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
HÜ MicroServer N40L: Network Card not detected
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ebnerjoh
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 37

PostPosted: Mon Apr 02, 2012 7:15 am    Post subject: HÜ MicroServer N40L: Network Card not detected Reply with quote

Hello!

I recently bought a HP MicroServer and now I am trying to install gentoo (via install-amd64-minimal). There is a link detected on the card, but the card itself is not detected by gentoo. When I was searching the internet I saw that the driver TG3 is used, but also when I do "modprobe tg3" the card is not detected...

Any ideas?

Br,
Johannes
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 4106
Location: USA

PostPosted: Mon Apr 02, 2012 7:32 am    Post subject: Reply with quote

Which kernel version are you using? Is it the installer CD? Sure you have the latest installer CD?

Do other Linux work with it?

Try /usr/sbin/lspci -v to see if it enumerated and attached to a driver or not...

If it really is a tigon3 then quite possibly it has a new pci id and the driver doesn't recognize it. May need a kernel update to see it...
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed to be advocating?
Back to top
View user's profile Send private message
ebnerjoh
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 37

PostPosted: Mon Apr 02, 2012 8:38 am    Post subject: Reply with quote

eccerr0r wrote:
Which kernel version are you using? Is it the installer CD? Sure you have the latest installer CD?

Do other Linux work with it?

Try /usr/sbin/lspci -v to see if it enumerated and attached to a driver or not...

If it really is a tigon3 then quite possibly it has a new pci id and the driver doesn't recognize it. May need a kernel update to see it...


It shows:

Code:

Ethernet Controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5723 Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)
Subsystem: Hewlet-Packard Company NC107i Integrated PCI Express Gigabit Server Adapter
IRQ 18
...
...
Kernel driver in use: tg3
Kernel modules: tg3


And yes, I am using the latest installer CD (minimal amd64) from www.gentoo.org.
[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
ebnerjoh
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 37

PostPosted: Mon Apr 02, 2012 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

eccerr0r wrote:

Do other Linux work with it?


I tested now the latest official release of Gentoo LiveCD. With the LiveCD the network is working...

Br,
Johannes
Back to top
View user's profile Send private message
MMMMM
n00b
n00b


Joined: 13 Jun 2011
Posts: 48
Location: Berlin

PostPosted: Sun Sep 30, 2012 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Hello Johannes,

I have the same problem, did you solve the problem?

Micha.
Back to top
View user's profile Send private message
MMMMM
n00b
n00b


Joined: 13 Jun 2011
Posts: 48
Location: Berlin

PostPosted: Sun Sep 30, 2012 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

solved for me:

ifconfig eth0 up
/etc/init.d/network start
net-setup eth0

--> manually enter net config. DHCP did not work.

Micha.
Back to top
View user's profile Send private message
ebnerjoh
n00b
n00b


Joined: 27 Oct 2006
Posts: 37

PostPosted: Sun Sep 30, 2012 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

MMMMM wrote:
Hello Johannes,

I have the same problem, did you solve the problem?

Micha.


Mhhh.... this is now a very good question. I do not remember.. :(
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum