Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Only arrows in lirc 0.9.0, can't compile 0.8.7
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fuzzybee
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2005
Posts: 156

PostPosted: Fri Jan 13, 2012 5:05 am    Post subject: Only arrows in lirc 0.9.0, can't compile 0.8.7 Reply with quote

I'm working on 3.1.6, with a Media Center remote. I compiled the necessary bits into the kernel for mceusb, and installed lirc 0.9.0 using devinput. It appeared to work great in MythTV until I discovered that all I could use were the arrow keys. Nothing shows up from irw, but pressing the arrows shows escape codes on the console. Cat'ing the device input shows input for all keys. (illegible)

I tried to downgrade to 0.8.7, but it bombed out:


Code:
  x86_64-pc-linux-gnu-gcc -Wp,-MD,/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/.lirc_dev.o.d  -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.5.3/include -I/usr/src/linux-3.1.6-gentoo/arch/x86/include -Iarch/x86/include/generated -Iinclude  -include /usr/src/linux-3.1.6-gentoo/include/linux/kconfig.h -D__KERNEL__ -Wall -Wundef -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -Werror-implicit-function-declaration -Wno-format-security -fno-delete-null-pointer-checks -O2 -m64 -march=k8 -mno-red-zone -mcmodel=kernel -funit-at-a-time -maccumulate-outgoing-args -DCONFIG_AS_CFI=1 -DCONFIG_AS_CFI_SIGNAL_FRAME=1 -DCONFIG_AS_CFI_SECTIONS=1 -DCONFIG_AS_FXSAVEQ=1 -pipe -Wno-sign-compare -fno-asynchronous-unwind-tables -mno-sse -mno-mmx -mno-sse2 -mno-3dnow -Wframe-larger-than=2048 -fno-stack-protector -fno-omit-frame-pointer -fno-optimize-sibling-calls -Wdeclaration-after-statement -Wno-pointer-sign -fno-strict-overflow -fconserve-stack -DCC_HAVE_ASM_GOTO -DIRCTL_DEV_MAJOR=61 -DEXPORT_SYMTAB -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/. -I/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/. -I/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/../.. -I/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/../.. -I/usr/src/linux//include/ -I/usr/src/linux//drivers/media/video/  -DMODULE  -D"KBUILD_STR(s)=#s" -D"KBUILD_BASENAME=KBUILD_STR(lirc_dev)"  -D"KBUILD_MODNAME=KBUILD_STR(lirc_dev)" -c -o /var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/lirc_dev.o /var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/lirc_dev.c
/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/lirc_dev.c:45:28: fatal error: linux/smp_lock.h: No such file or directory
compilation terminated.
make[5]: *** [/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev/lirc_dev.o] Error 1
make[4]: *** [_module_/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev] Error 2
make[4]: Leaving directory `/usr/src/linux-3.1.6-gentoo'
make[3]: *** [lirc_dev.o] Error 2
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers/lirc_dev'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7/drivers'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/app-misc/lirc-0.8.7/work/lirc-0.8.7'


Since it looks like I'm stuck with 0.9.0, can anybody point me in the right direction to getting all of my remote keys recognized by the system?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum