Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
CUPS nie startuje
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
spinerr
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 37

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 9:08 am    Post subject: CUPS nie startuje Reply with quote

Postępuję wg. instrukcji ze strony:

http://www.gentoo.org/doc/en/quick-samba-howto.xml

i przy próbie odpalenia demona cupsa pojawia się błąd i nie bardzo wiem jak z tego wybrnąć.

cupsd.conf
Code:

ServerName HPDeskJet840C          # your printserver name
ServerAdmin root@hp840c    # the person for printer-related hate-mail, e.g. you

AccessLog /var/log/cups/access_log # probably doesn't need changing
ErrorLog  /var/log/cups/error_log  # doesn't really need changing either

LogLevel  debug # only while installing and testing, should later be
                # changed to 'info'

MaxClients 100 # I've had to set this to 1000000000 or so because some time back
               # there seemed to be a bug in CUPS' controlling of the web interf
               # making CUPS think a denial of service attack was in progress wh
               # I tried to configure a printer with the web interface. weird.

BrowseAddress @IF (br0) # Change this to your internal net interface

<Location />
Order Deny,Allow
Deny From All
Allow From 10.10.10.*  # the addresses of your internel network
                       # e.g. 192.168.1.* will allow connections from any host o
                       # the 192.168.1.0 network. change to whatever suits you
</Location>

<Location /admin>
AuthType Basic
AuthClass System
Allow From 10.10.10.*  # same as above, allow any host on the
<------><------>       # 192.168.1.0 network to connect and do
<------><------>       # administrative tasks after authenticating
Order Deny,Allow
Deny From All
</Location>
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2825

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 9:14 am    Post subject: Reply with quote

No skoro pojawia sie blad, to musisz zrobic cos, by go rozwiazac.

(Tyle moge powiedziec, skoro nawet tego bledu nie wkleiles.)
_________________
BitBucket -- better-initramfs
Back to top
View user's profile Send private message
spinerr
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 37

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

/etc/init.d/cupsd start
Code:

 * Starting cupsd ...                                                     [ !! ]
 * ERROR: cupsd failed to start


z opcją -v to samo, wydawało mi się, że nie warto tego wklejać :)
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2825

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Niestety ale output init skryptow samych w sobie jest najczesciej bezuzyteczny (np. wczoraj sshd umieralo przy starcie, initskrypt zwrocil OK). Anyway.

masz /var/log/cups, tam masz error_log, wrzuc jego ostatnie 50? 100? Linijek tutaj, w tag [code].
_________________
BitBucket -- better-initramfs
Back to top
View user's profile Send private message
spinerr
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 37

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

to się powtarza przez cały log

Code:

E [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] Hostname lookup for "@IF (br0)" failed!
E [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] Bad BrowseAddress @IF (br0) at line 15.
D [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] cupsdDenyIP(loc=0xb7768f90(/), address=0:0:0:0, netmask=0:0:0:0)
W [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] "AuthClass System" is deprecated; consider using "Require user @SYSTEM" on line 27.
D [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] cupsdDenyIP(loc=0xb776de08(/admin), address=0:0:0:0, netmask=0:0:0:0)
I [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] Remote access is disabled.
D [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] Added auto ServerAlias HPDeskJet840C
I [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] Loaded configuration file "/etc/cups/cupsd.conf"
X [21/Dec/2011:17:42:34 +0100] No valid Listen or Port lines were found in the configuration file!
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2825

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 4:08 pm    Post subject: Reply with quote

Masz interface br0? Chyba nie, bo cups nie moze do niego zbindowac.

Zobacz sobie /etc/cups/cupsd.conf.default, tam masz napisane jak wyglada listen.
_________________
BitBucket -- better-initramfs
Back to top
View user's profile Send private message
spinerr
n00b
n00b


Joined: 16 Jun 2010
Posts: 37

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

mam interfejs br0; zmostkowałem wszystkie 4 karty sieciowe (dwa ethernety i dwa AP wifi) i jeszcze niedługo dojdzie kolejny ethernet, serwer dhcp no i cups żeby mieć drukarkę sieciową z czym się akurat zmagam.
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2825

PostPosted: Wed Dec 21, 2011 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ten Twoj config wyglada jakby go skrypty hplip wygenerowaly. Przywroc default, zainstaluj sterowniki i dodaj drukarke przez interface cupsa.
_________________
BitBucket -- better-initramfs
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum