| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
SlashBeast Moderator

Joined: 23 May 2006 Posts: 2540 Location: Zduńska Wola, Poland.
|
Posted: Mon Jul 04, 2011 10:15 pm Post subject: [DYSKUSJA OTWARTA] Nowe FAQ? |
|
|
FAQ na forum jest czerstwe, co myslicie by np. do instalacja i sprzet dorzucic jakies male FAQ z informacja jak szybko zlokalizowac system, jak sobie poradzic gdy przy starcie dostajemy kernel panic (unable to mount rootfs) czy cos nt xorga, xorg.conf.d i kilka innych (tutaj zaproponujcie cos)? _________________ github |
|
| Back to top |
|
 |
Pryka Guru

|
Posted: Tue Jul 05, 2011 8:23 pm Post subject: |
|
|
Dobry pomysł, xorg.conf.d już wymieniłeś to się przyda, bo opis konfiguracji w oficjalnej dokumentacji też jest czerstwy.
No i za cholerę nic innego nie mogę sobie przypomnieć, nie wiem czy Gentoo jest coraz bardziej doskonałe czy ja mam blackhole
W każdym razie jak coś sobie przypomnę to dam znać. |
|
| Back to top |
|
 |
sherszen Apprentice

|
Posted: Fri Jul 08, 2011 12:25 am Post subject: |
|
|
| Ja bym proponował opisanie nowych możliwości portage w wersji alpha. Chodzi o pojęcie setów, co to, po co się stosuje, co dzięki nim możemy zyskać. Dodatkowo współpraca głównego repozytorium gentoo z innymi overlayami, tzn. jak używać pakietu z wybranego repozytorium, jak nie dopuszczać do mieszania wersji i tak dalej. Dodatkowo można by przedstawić zewnętrzne narzędzia służące pomocą. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|