Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved]Problem with the installation of gnome
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
math
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2010
Posts: 12

PostPosted: Sat Sep 18, 2010 11:36 am    Post subject: [Solved]Problem with the installation of gnome Reply with quote

After I installed the X-server without any issues I typed

Code:
emerge gnome


But unfortunately there's a problem with the libmpeg2-0.5.1. When I look into the log file there's a lot's of:

Code:
motion_comp_altivec.c:1004: error: AltiVec argument passed to unprototyped
function
I don't know what's wrong.

I hope, that someone could help me! Thx


Last edited by math on Sun Sep 19, 2010 7:26 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6511
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Sat Sep 18, 2010 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

what gcc are you using?
Code:
gcc-config -l


http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-829233-highlight-altivec+argument+passed+unprototyped.html is discussion of same/similar problem.
Back to top
View user's profile Send private message
math
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2010
Posts: 12

PostPosted: Sat Sep 18, 2010 7:02 pm    Post subject: Reply with quote

Here's the output of gcc-config -l

Code:
[1] powerpc-unknown-linux-gnu-4.4.3 *
[2] powerpc64-unknown-linux-gnu-4.1.2*
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6511
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Sat Sep 18, 2010 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

disclaimer: no ppc knowledge

powerpc64-unknown-linux-gnu-4.1.2* upgradeable???
Back to top
View user's profile Send private message
desultory
Administrator
Administrator


Joined: 04 Nov 2005
Posts: 7955

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 4:03 am    Post subject: Reply with quote

Moved from Desktop Environments to Gentoo on PPC, as the problem appears to be platform specific.
Back to top
View user's profile Send private message
math
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2010
Posts: 12

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

I found a similar bug on bugzilla( http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=337454) The unstable version works fine, so I hope there won't be any problems later on. Do you think this isn't a good advice to install the unstable version of libmpeg2?
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6511
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Sun Sep 19, 2010 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

I do that sort of thing quite often.
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Developer
Developer


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2774

PostPosted: Mon Sep 20, 2010 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

It's fine in this case. I forgot to mark the newer version with the fix stable. It has been marked stable now. Sorry!
_________________
Gentoo PPC FAQ: http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-ppc-faq.xml
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum