Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Apache + Php do not work
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bender86
Guru
Guru


Joined: 18 Mar 2005
Posts: 453

PostPosted: Mon Jun 21, 2010 9:02 am    Post subject: Apache + Php do not work Reply with quote

Hi.
I am trying to setting up a LAMP server on an Ultra5.
I can not manage to get Php working properly: Apache handles correctly a plain Html website, it shows correctly a Php test page with just phpinfo(), but it does not work with wordpress nor concrete5.
Here is my error_log, accessing wordpress dir causes a segfault, accessing concrete5 dir causes a bus error:
Code:
[Mon Jun 21 10:39:34 2010] [notice] Apache/2.2.15 (Unix) mod_ssl/2.2.15 OpenSSL/0.9.8n PHP/5.2.9-pl2-gentoo configured -- resuming normal operations
[Mon Jun 21 10:42:54 2010] [notice] child pid 3590 exit signal Segmentation fault (11)
[Mon Jun 21 10:42:54 2010] [notice] child pid 3591 exit signal Segmentation fault (11)
[Mon Jun 21 10:42:56 2010] [notice] child pid 3831 exit signal Segmentation fault (11)
[Mon Jun 21 10:42:57 2010] [notice] child pid 3859 exit signal Segmentation fault (11)
[Mon Jun 21 10:42:57 2010] [notice] child pid 3860 exit signal Segmentation fault (11)
[Mon Jun 21 10:43:06 2010] [notice] child pid 3915 exit signal Bus error (10)
[Mon Jun 21 10:43:06 2010] [notice] child pid 3943 exit signal Bus error (10)
[Mon Jun 21 10:43:09 2010] [notice] child pid 3971 exit signal Bus error (10)
[Mon Jun 21 10:43:10 2010] [notice] child pid 3999 exit signal Bus error (10)
[Mon Jun 21 10:43:10 2010] [notice] child pid 4000 exit signal Bus error (10)
[Mon Jun 21 10:43:26 2010] [notice] caught SIGTERM, shutting down


I assumed the problem is with Php, but I am not sure. Ebuild php-5.2.9-r2 is the only available, since the newer have the date("Y") problem.

Actually this machine had worked fine for some years (last updated last August), now some days ago I updated it. I noticed that emerge updated gcc (4.3.3 -> 4.3.4) and glibc (2.8 -> 2.10.1-r1). I did not re-emerged all world, but I did re-emerge all LAMP-related packages. Could this be the problem? It would take forever to do an emerge -e world, so I keep this as last resort.
Any ideas?

Some information about my system:
emerge --info (I tried also rebuilding apache and php without distcc)
Code:
Portage 2.1.8.3 (default/linux/sparc/10.0/server, gcc-4.3.4, glibc-2.10.1-r1, 2.6.32-gentoo-r7 sparc64)
=================================================================
System uname: Linux-2.6.32-gentoo-r7-sparc64-sun4u-with-gentoo-1.12.13
Timestamp of tree: Sun, 20 Jun 2010 16:00:01 +0000
distcc 3.1 sparc-unknown-linux-gnu [enabled]
app-shells/bash:     4.0_p37
dev-lang/python:     2.6.4-r1
sys-apps/baselayout: 1.12.13
sys-apps/sandbox:    1.6-r2
sys-devel/autoconf:  2.65
sys-devel/automake:  1.11.1
sys-devel/binutils:  2.18-r3
sys-devel/gcc:       4.3.4
sys-devel/gcc-config: 1.4.1
sys-devel/libtool:   2.2.6b
virtual/os-headers:  2.6.30-r1
ACCEPT_KEYWORDS="sparc"
ACCEPT_LICENSE="* -@EULA"
CBUILD="sparc-unknown-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -mcpu=ultrasparc -mtune=ultrasparc -mvis -pipe -Wa,-Av8plusa"
CHOST="sparc-unknown-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/env.d /etc/gconf /etc/php/apache2-php5/ext-active/ /etc/php/cgi-php5/ext-active/ /etc/php/cli-php5/ext-active/ /etc/revdep-rebuild /etc/sandbox.d /etc/terminfo /etc/udev/rules.d"
CXXFLAGS="-O2 -mcpu=ultrasparc -pipe"
DISTDIR="/home/gentoo/distfiles"
FEATURES="assume-digests buildpkg candy distcc distlocks fixpackages metadata-transfer news parallel-fetch protect-owned sandbox sfperms strict unmerge-logs unmerge-orphans userfetch userpriv usersandbox"
GENTOO_MIRRORS=" http://mirror.switch.ch/mirror/gentoo/"
LANG="en_US"
LC_ALL="en_US"
LDFLAGS="-Wl,-O2,--enable-new-dtags,--sort-common"
LINGUAS="en"
MAKEOPTS="-j6"
PKGDIR="/home/gentoo/packages"
PORTAGE_CONFIGROOT="/"
PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS="--exclude-from=/home/gentoo/exclude"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/home/gentoo/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/home/gentoo/overlay"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="acl apache2 berkdb bzip2 cli cracklib crypt cups cxx dri gcc64 gdbm gpm iconv ipv6 modules mudflap mysql ncurses nls nptl nptlonly pam pcre perl pppd python readline reflection session snmp sparc spl ssl sysfs tcpd threads truetype unicode xml xorg zlib" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mmap_emul mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LINGUAS="en" RUBY_TARGETS="ruby18" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="fbdev glint mach64 mga r128 radeon sunbw2 suncg14 suncg3    suncg6 sunffb sunleo tdfx voodoo" XTABLES_ADDONS="quota2 psd pknock lscan length2 ipv4options ipset ipp2p iface geoip fuzzy condition tee tarpit sysrq steal rawnat logmark ipmark dhcpmac delude chaos account"
Unset:  CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, FFLAGS, INSTALL_MASK, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS


emerge -pv apache php:
Code:
[ebuild   R   ] www-servers/apache-2.2.15  USE="ssl threads -debug -doc -ldap (-selinux) -static -suexec" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias -asis -auth_digest -authn_dbd -cern_meta -charset_lite -dbd -dumpio -ident -imagemap -log_forensic -proxy -proxy_ajp -proxy_balancer -proxy_connect -proxy_ftp -proxy_http -substitute -version" APACHE2_MPMS="-event -itk -peruser -prefork -worker" 0 kB
[ebuild   R   ] dev-lang/php-5.2.9-r2  USE="apache2 berkdb bzip2 cli crypt gd gdbm iconv ipv6 mysql ncurses nls pcre readline reflection session spl ssl threads unicode xml zlib (-adabas) -bcmath (-birdstep) -calendar -cdb -cgi -cjk -concurrentmodphp -ctype -curl -curlwrappers (-db2) -dbase (-dbmaker) -debug -discard-path -doc (-empress) (-empress-bcs) (-esoob) -exif -fastbuild (-fdftk) -filter (-firebird) -flatfile -force-cgi-redirect (-frontbase) -ftp -gd-external -gmp -hash -imap -inifile -interbase -iodbc (-java-external) -json -kerberos -kolab -ldap -ldap-sasl (-libedit) -mcve -mhash -msql -mssql -mysqli (-oci8) (-oci8-instant-client) -odbc -pcntl -pdo -pic -posix -postgres -qdbm -recode -sapdb -sharedext -sharedmem -simplexml -snmp -soap -sockets (-solid) -spell -sqlite -suhosin (-sybase) (-sybase-ct) -sysvipc -tidy -tokenizer -truetype -wddx -xmlreader -xmlrpc -xmlwriter -xpm -xsl -yaz -zip" 0 kB


uname -a:
Code:
Linux ultra5 2.6.32-gentoo-r7 #2 Sat Jun 19 00:55:19 CEST 2010 sparc64 sun4u TI UltraSparc IIi (Sabre) GNU/Linux

_________________
Solo Puffin ti darà, forza e grinta a volontà!
Back to top
View user's profile Send private message
bytenirvana
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2006
Posts: 218
Location: Volksstaat Hessen

PostPosted: Mon Jun 21, 2010 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

The question is what makes wordpress etc. fail but "normal" php gets executed. Something around your database?
_________________
Linux User #422770
Back to top
View user's profile Send private message
bender86
Guru
Guru


Joined: 18 Mar 2005
Posts: 453

PostPosted: Mon Jun 21, 2010 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, I should have said before: I do not have the wordpress installation I used on the machine (it was a test installation, but it worked), I am installing a new one.
I get error on the very first page of wordpress installation (where I should insert website name, db address and stuff). I am quite sure the db is not even called in that page.
Also, on client side I get a "Connection closed by remote server".
_________________
Solo Puffin ti darà, forza e grinta a volontà!
Back to top
View user's profile Send private message
armin76
Developer
Developer


Joined: 24 Apr 2006
Posts: 174

PostPosted: Sun Jul 25, 2010 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

This is probably https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=295682
Back to top
View user's profile Send private message
bender86
Guru
Guru


Joined: 18 Mar 2005
Posts: 453

PostPosted: Sun Jul 25, 2010 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

I solved with an emerge -e world some time ago. Now it works fine.
_________________
Solo Puffin ti darà, forza e grinta a volontà!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum