Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
building XBMC manually from subversion or xbmc-9999 [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Fri May 07, 2010 1:44 pm    Post subject: building XBMC manually from subversion or xbmc-9999 [solved] Reply with quote

i need an svn revision of xbmc which supports crystalhd drivers (apparently the portage versions do not do that).

i was able to install svn and checked out the revision i need.

i have an xbmc portage version already emerged on my system do i have to uninstall it in order to try and compile the svn version?

also... im a total noob to compiling programs from source... has anyone compiled xbmc from scratch? can i have a quick command tutorial?
Code:
appletv ~ # ls ~/trunk
LICENSE.GPL          XBMC.xcodeproj  doxygen_resources  media         tools
Makefile.in          bootstrap       gitrev.sh          project       userdata
Makefile.include.in  config.guess    guilib             screensavers  visualisations
README.linux         config.sub      install-sh         scripts       web
README.osx           configure.in    keymapping.txt     skin          xbmc
README.ubuntu        copying.txt     language           sounds        xbmc-xrandr.c
XBMC.kdevelop        docs            lib                system

_________________
www.claudiubucur.com


Last edited by h2sammo on Sun Jun 20, 2010 11:18 pm; edited 7 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4742
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Fri May 07, 2010 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

You can install it in /usr/local, this is the place where stuff goes if built by hand, see configure options.
Since /usr/local/bin is before /usr/bin in your PATH (at least it should be) your SVN version will be executed even when same binary is present in /usr/bin (this is where Portage installs).
In nutshell: See README file, check configure options, run it, look at Makefile, build, install.
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Fri May 07, 2010 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

what command would i use to run the xbmc i compiled by hand so it does not get confused with the portage xbmc?

how can i check/define my PATH?

README.linux: http://dpaste.com/191916/

how do i check configure options?

EDIT: all those questions are answered in the readme file.

i have a question about the libs however. readme file enumerates a multitude of them... what should i do about that>? they mostly are already emerged due to my current xbmc version installed
_________________
www.claudiubucur.com


Last edited by h2sammo on Fri May 07, 2010 3:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4742
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Fri May 07, 2010 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
To create the XBMC executable manually perform these steps:

.0 $ ./bootstrap

.1 $ ./configure <option1> <option2> ... (See --help for available options)

./configure --help
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Fri May 07, 2010 5:11 pm    Post subject: Reply with quote

./configure croaks with:
Code:
appletv trunk # ./configure
configure: Ensuring config.guess and config.sub exist and is executable
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking for ccache... /usr/bin/ccache
checking for g++... g++
checking for C++ compiler default output file name... a.out
checking whether the C++ compiler works... yes
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of executables...
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C++ compiler... yes
checking whether g++ accepts -g... yes
checking for gcc... gcc
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ISO C89... none needed
checking for gawk... gawk
checking whether ln -s works... yes
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking how to run the C++ preprocessor... g++ -E
checking for grep that handles long lines and -e... /bin/grep
checking for egrep... /bin/grep -E
checking for ANSI C header files... yes
checking for sys/types.h... yes
checking for sys/stat.h... yes
checking for stdlib.h... yes
checking for string.h... yes
checking for memory.h... yes
checking for strings.h... yes
checking for inttypes.h... yes
checking for stdint.h... yes
checking for unistd.h... yes
checking boost/shared_ptr.hpp usability... yes
checking boost/shared_ptr.hpp presence... yes
checking for boost/shared_ptr.hpp... yes
checking for main in -lGL... yes
checking for main in -lGLEW... yes
checking for main in -lGLU... yes
checking for main in -lmicrohttpd... no
configure: error: Could not find a required library. Please see the README for your platform.


how do i check that the location ./configure tries to configure xbmc into has access to libraries already existing on my system for my existing xbmc version?
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4742
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Fri May 07, 2010 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Locations present in /etc/ld.so.conf are included after ldconfig is run.
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4956

PostPosted: Fri May 07, 2010 6:55 pm    Post subject: Re: building XBMC from subversion Reply with quote

h2sammo wrote:
i need an svn revision of xbmc which supports crystalhd drivers (apparently the portage versions do not do that).

i was able to install svn and checked out the revision i need.

i have an xbmc portage version already emerged on my system do i have to uninstall it in order to try and compile the svn version?

also... im a total noob to compiling programs from source... has anyone compiled xbmc from scratch? can i have a quick command tutorial?
Code:
appletv ~ # ls ~/trunk
LICENSE.GPL          XBMC.xcodeproj  doxygen_resources  media         tools
Makefile.in          bootstrap       gitrev.sh          project       userdata
Makefile.include.in  config.guess    guilib             screensavers  visualisations
README.linux         config.sub      install-sh         scripts       web
README.osx           configure.in    keymapping.txt     skin          xbmc
README.ubuntu        copying.txt     language           sounds        xbmc-xrandr.c
XBMC.kdevelop        docs            lib                system

from what I can tell, the portage 9999 ebuild fetches the latest revision from the svn, thus unless you've missed anything (like flag or something) building the svn manually won't give you want you want.
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Fri May 07, 2010 8:16 pm    Post subject: Reply with quote

daggystyle:

these guys (http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=73135) say the portage 999 has some "crazy patches" and i should not use it. davilla said i should use revision 28256, which i am trying to do.

the ./configure error comes from http://bugs.gentoo.org/224165 , libmicrohttpd is not in the portage tree at all. i am trying to use the ebuild provided in that bug report but cant figure out how to emerge the package.

i read this info: http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=3&chap=5

i put the latest ebuild in:
Code:
appletv trunk # ls /usr/local/portage
libmicrohttpd-0.4.4-r1.ebuild


i emerge --sync 'ed , but
Code:
appletv trunk # emerge -av lmicrohttpd

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!

emerge: there are no ebuilds to satisfy "lmicrohttpd".


how do i emerge a package out of portage tree?
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4742
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Fri May 07, 2010 8:25 pm    Post subject: Reply with quote

You can install it by hand or using a local overlay.

http://www.gentoo.org/proj/en/overlays/userguide.xml
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4956

PostPosted: Fri May 07, 2010 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

h2sammo wrote:
daggystyle:

these guys (http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=73135) say the portage 999 has some "crazy patches" and i should not use it. davilla said i should use revision 28256, which i am trying to do.

the ./configure error comes from http://bugs.gentoo.org/224165 , libmicrohttpd is not in the portage tree at all. i am trying to use the ebuild provided in that bug report but cant figure out how to emerge the package.

i read this info: http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=3&chap=5

i put the latest ebuild in:
Code:
appletv trunk # ls /usr/local/portage
libmicrohttpd-0.4.4-r1.ebuild


i emerge --sync 'ed , but
Code:
appletv trunk # emerge -av lmicrohttpd

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!

emerge: there are no ebuilds to satisfy "lmicrohttpd".


how do i emerge a package out of portage tree?

if there are crazy patches, disable them.
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Fri May 07, 2010 8:55 pm    Post subject: Reply with quote

lol, i wish i knew more about the "crazy patched".
i am emerging the 9999 portage ebuild now. i will report if it picks up crystalhd module for playing hi res video. latest xbmc svn revision does that.
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Fri May 07, 2010 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

emerge failed on ./configure
Code:

 * econf: updating xbmc-9999/lib/libiconv/build-aux/config.guess with /usr/share/gnuconfig/config.guess
 * econf: updating xbmc-9999/lib/libiconv/libcharset/build-aux/config.sub with /usr/share/gnuconfig/config.sub
 * econf: updating xbmc-9999/lib/libiconv/libcharset/build-aux/config.guess with /usr/share/gnuconfig/config.guess
 * econf: updating xbmc-9999/lib/libmodplug/config.sub with /usr/share/gnuconfig/config.sub
 * econf: updating xbmc-9999/lib/libmodplug/config.guess with /usr/share/gnuconfig/config.guess
./configure --prefix=/usr --build=i686-pc-linux-gnu --host=i686-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --disable-ccache --disable-optimizations --enable-external-libraries --enable-goom --enable-gl --disable-webserver --disable-avahi --disable-dvdcss --disable-debug --enable-faac --disable-joystick --disable-mid --disable-profiling --disable-pulse --disable-vdpau --disable-xrandr
configure: error: cannot find install-sh or install.sh in build-aux "."/build-aux

!!! Please attach the following file when seeking support:
!!! /var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/config.log
 * ERROR: media-tv/xbmc-9999 failed:
 *   econf failed
 *
 * Call stack:
 *     ebuild.sh, line   54:  Called src_configure
 *   environment, line 2959:  Called econf '--disable-ccache' '--disable-optimizations' '--enable-external-libraries' '--enable-goom' '--enable-gl' '--disable-webserver' '--disable-avahi' '--disable-dvdcss' '--disable-debug' '--enable-faac' '--disable-joystick' '--disable-mid' '--disable-profiling' '--disable-pulse' '--disable-vdpau' '--disable-xrandr'
 *     ebuild.sh, line  544:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *                      die "econf failed"
 *
 * If you need support, post the output of 'emerge --info =media-tv/xbmc-9999',
 * the complete build log and the output of 'emerge -pqv =media-tv/xbmc-9999'.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/temp/environment'.
 * S: '/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999'

Code:
appletv ~ # emerge --info =media-tv/xbmc-9999
Portage 2.1.8.3 (default/linux/x86/10.0/desktop, gcc-4.3.4, glibc-2.10.1-r1, 2.6.31-gentoo-r6v03 i686)
=================================================================
                        System Settings
=================================================================
System uname: Linux-2.6.31-gentoo-r6v03-i686-Genuine_Intel-R-_processor_1.00GHz-with-gentoo-1.12.13
Timestamp of tree: Fri, 07 May 2010 17:30:01 +0000
distcc 3.1 i686-pc-linux-gnu [enabled]
ccache version 2.4 [enabled]
app-shells/bash:     4.0_p37
dev-java/java-config: 2.1.10
dev-lang/python:     2.6.4-r1
dev-util/ccache:     2.4-r7
dev-util/cmake:      2.6.4-r3
sys-apps/baselayout: 1.12.13
sys-apps/sandbox:    1.6-r2
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.63-r1
sys-devel/automake:  1.9.6-r3, 1.10.3, 1.11.1
sys-devel/binutils:  2.18-r3
sys-devel/gcc:       4.3.4
sys-devel/gcc-config: 1.4.1
sys-devel/libtool:   2.2.6b
virtual/os-headers:  2.6.30-r1
ACCEPT_KEYWORDS="x86"
ACCEPT_LICENSE="*"
CBUILD="i686-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=pentium-m -O2 -pipe -fomit-frame-pointer"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/share/X11/xkb"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/revdep-rebuild /etc/sandbox.d /etc/terminfo"
CXXFLAGS="-march=pentium-m -O2 -pipe -fomit-frame-pointer"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="assume-digests ccache distcc distlocks fixpackages news parallel-fetch protect-owned sandbox sfperms strict unmerge-logs unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS="http://chi-10g-1-mirror.fastsoft.net/pub/linux/gentoo/gentoo-distfiles/"
LDFLAGS="-Wl,-O1"
LINGUAS="en"
MAKEOPTS="-j2"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_CONFIGROOT="/"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/local/portage"
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="X a52 aac acl acpi alsa apic berkdb bluetooth branding bts bzip2 cairo cdr clflush cli cmov consolekit cracklib crypt cups cx8 cxx dbus de dri dts dvd dvdr emboss encode est exif fam firefox flac fortran fpu fxsr gdbm gif gpm gtk hal iconv ipv6 java jpeg lcms ldap libnotify lirc lm_sensors mad mca mce mikmod mmx mng modules mp3 mp4 mpeg msr mtrr mudflap ncurses nls nptl nptlonly nvidia nx ogg opengl opengl-video opengl-xvmc openmp pae pam pango pbe pcre pdf perl pge png ppds pppd pse python qt3support qt4 readline reflection sdl sep session spell spl ss sse sse2 ssl startup-notification svg sysfs tcpd tiff tm tm2 truetype tsc unicode usb vme vorbis wifi x264 x86 xcb xml xorg xulrunner xv xvid xvmc zlib" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1 emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mmap_emul mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="evdev" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LINGUAS="en" LIRC_DEVICES="macmini" RUBY_TARGETS="ruby18" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="nvidia" XTABLES_ADDONS="quota2 psd pknock lscan length2 ipv4options ipset ipp2p iface geoip fuzzy condition tee tarpit sysrq steal rawnat logmark ipmark dhcpmac delude chaos account"
Unset:  CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, FFLAGS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS

appletv ~ # emerge -pqv =media-tv/xbmc-9999
[ebuild     U ] media-tv/xbmc-9999 [9.11-r3] USE="aac alsa sse sse2 (-altivec) -avahi -css -debug -joystick -midi -profile -pulseaudio -vdpau -xrandr"


any help?
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4956

PostPosted: Sat May 08, 2010 6:48 am    Post subject: Reply with quote

read the error... your missing a file, sync again later
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sat May 08, 2010 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

i solved that error by adding ./bootsrap in the ebuild file above the "econf \"line, the ran
Code:
ebuild nameofebuild.ebuild digest
. there was an additional error which was corrected by emerging dev-util/cvs.

last night it failed with
Code:
  o Semaphore.o RingBuffer.o FileOperationJob.o FileUtils.o Variant.o PCMLimiter.o fastmemcpy.o   
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/xbmc/utils'
 * ERROR: media-tv/xbmc-9999 failed:
 *   emake failed


i am trying emerge again.
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4956

PostPosted: Sat May 08, 2010 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

h2sammo wrote:
i solved that error by adding ./bootsrap in the ebuild file above the "econf \"line, the ran
Code:
ebuild nameofebuild.ebuild digest
. there was an additional error which was corrected by emerging dev-util/cvs.

last night it failed with
Code:
  o Semaphore.o RingBuffer.o FileOperationJob.o FileUtils.o Variant.o PCMLimiter.o fastmemcpy.o   
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/xbmc/utils'
 * ERROR: media-tv/xbmc-9999 failed:
 *   emake failed


i am trying emerge again.

we need more then that... post full error please
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sat May 08, 2010 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

i dug around, and made other changes, i deleted "--enable-external-libraries \" from ebuild, but still compilation fails.

here is the latest failed build log: http://pastebin.com/xF6DuCRp
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
DaggyStyle
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2006
Posts: 4956

PostPosted: Sat May 08, 2010 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

check line 4521, there is a file missing, try again tomorrow.
_________________
Only two things are infinite, the universe and human stupidity and I'm not sure about the former - Albert Einstein
ProjectFootball
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sat May 08, 2010 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

the
Code:
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/xbmc/utils'
full failed build log: http://pastebin.com/dcJ684P2
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
snake111
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2004
Posts: 113

PostPosted: Sat May 08, 2010 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

Try to add

Code:
ESVN_REVISION="28256"


after ESVN_ definitions in the 9999 ebuild, should allow you to emerge that specific revision.
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sat May 08, 2010 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
ESVN_REVISION="28256" emerge xbmc
.
.
.
>>> Source compiled.
>>> Test phase [not enabled]: media-tv/xbmc-9999

>>> Install xbmc-9999 into /var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/image/ category media-tv
Copying XBMC binary to /var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/image/usr/share/xbmc/xbmc.bin
You can run XBMC with the command 'xbmc'
Copying support and legal files...                                             
Done!
Copying system files to /var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/image/usr/share/xbmc
install: cannot stat `/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/web/*/styles/*/': No such file or directory
!!! doins: /var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/web/*/styles/*/ does not exist
 * ERROR: media-tv/xbmc-9999 failed:
 *   (no error message)
 *
 * Call stack:
 *     ebuild.sh, line  54:  Called src_install
 *   environment, line 2969:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       doins -r "${S}"/web/*/styles/*/ || die;
 *
 * If you need support, post the output of 'emerge --info =media-tv/xbmc-9999',
 * the complete build log and the output of 'emerge -pqv =media-tv/xbmc-9999'.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/temp/environment'.
 * S: '/var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999'
 * QA Notice: file does not exist:
 *
 *      doins: /var/tmp/portage/media-tv/xbmc-9999/work/xbmc-9999/web/*/styles/*/ does not exist


i read this: http://bugs.gentoo.org/293093
seems there are no more styles... how do i change the ebuild file so i can install this? it finally compiled.
Quote:
src_install() {
einstall || die "Install failed!"

insinto /usr/share/xbmc/web/styles/
doins -r "${S}"/web/*/styles/*/ || die

insinto /usr/share/applications
doins tools/Linux/xbmc.desktop
doicon tools/Linux/xbmc.png

dodoc README.linux known_issues.txt
rm "${D}"/usr/share/xbmc/{README.linux,LICENSE.GPL,*.txt}
}

Code:
appletv appletv # ls -la /usr/portage/distfiles/svn-src/xbmc/trunk/web/
total 16
drwxr-sr-x  4 root portage 4096 May  7 16:14 .
drwxr-sr-x 21 root portage 4096 May  8 13:06 ..
drwxr-sr-x  6 root portage 4096 May  8 13:08 .svn
drwxr-sr-x  4 root portage 4096 May  8 13:05 poc_jsonrpc

_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sat May 08, 2010 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

thank you all.
it compiled and installed.
i had to modify ebuild again. i removed (deleted) the following lines:
Quote:
insinto /usr/share/xbmc/web/styles/
doins -r "${S}"/web/*/styles/*/ || die

_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sun May 09, 2010 1:21 am    Post subject: Reply with quote

this is what davilla said:
Quote:
That version was not built with crystalhd enabled and you are using CDVDVideoCodecFFmpeg. At the very end of the xbmc configure step, your will see a listing of what is enabled and what is not.


http://forum.xbmc.org/showthread.php?p=533928&posted=1#post533928

how do i check the "end of the configure step" in our ebuild/gentoo way of compiling packages? the temp build.log dissapeared after my successful compile.
_________________
www.claudiubucur.com


Last edited by h2sammo on Sun May 09, 2010 3:14 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Mousee
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 291
Location: Illinois, USA

PostPosted: Sun May 09, 2010 2:15 am    Post subject: Reply with quote

h2sammo wrote:
this is what davilla said:
Quote:
That version was not built with crystalhd enabled and you are using CDVDVideoCodecFFmpeg. At the very end of the xbmc configure step, your will see a listing of what is enabled and what is not.


how do i check the "end of the configure step" in our ebuild/gentoo way of compiling packages? the temp build.log dissapeared after my successful compile.

From a terminal/console session type:
Code:

less /usr/portage/media-tv/xbmc/xbmc-9999.ebuild

Should let you "view" the contents of the ebuild. The "src_configure() {" section is what you'll want to look through.
I'm assuming he means the original compile options though - not after the compile has actually finished (which wouldn't really make any sense anyways).
Back to top
View user's profile Send private message
h2sammo
Veteran
Veteran


Joined: 11 Mar 2009
Posts: 1019
Location: Davie, FL

PostPosted: Sun May 09, 2010 11:47 am    Post subject: Reply with quote

very interesting on my xbmc post, http://forum.xbmc.org/showthread.php?p=534051&posted=1#post534051 , xbmc.log shows no indication of crystalhd being used but it is being used and my experiments of comparing cpu use and inspecting video playback with crystalhd.ko module enabled and disabled while xbmc plays 1080p succesfully and mplayer does not, show crystalhd is being used by this xbmc revision. this phenomenon seems to be gentoo specific as davilla was not aware of it.
_________________
www.claudiubucur.com
Back to top
View user's profile Send private message
Mousee
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Mar 2004
Posts: 291
Location: Illinois, USA

PostPosted: Sun May 09, 2010 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

h2sammo wrote:
very interesting on my xbmc post, http://forum.xbmc.org/showthread.php?p=534051&posted=1#post534051 , xbmc.log shows no indication of crystalhd being used but it is being used and my experiments of comparing cpu use and inspecting video playback with crystalhd.ko module enabled and disabled while xbmc plays 1080p succesfully and mplayer does not, show crystalhd is being used by this xbmc revision. this phenomenon seems to be gentoo specific as davilla was not aware of it.

Probably because you need to enable the debug USE flag for the XBMC ebuild. But that's just a guess as I've not worked with XBMC extensively enough in Linux to verify that's a requirement for a more verbose debug output.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum