| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Poe Bodhisattva

Joined: 03 Apr 2004 Posts: 2158 Location: Mysłowice/Lublin, Poland
|
Posted: Sat Feb 13, 2010 7:58 pm Post subject: skaner płaski vs. kompaktowy? |
|
|
mam dość specyficzne pytanie, potrzebne do pracy. ze skanera właściwie korzystałem może z 5 razy w życiu, do szczęscia nigdy nie było mi to potrzebne. Jednak mam dylemat, a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi - czym różni się skaner płaski od kompaktowego + wady i zalety obu. _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
http://poe.art.pl/ - fotografia artystyczna
http://poe.art.pl/blog - III Rzeczywistość Polska
RLU#342333 |
|
| Back to top |
|
 |
galimedes Guru

|
Posted: Sun Feb 14, 2010 9:24 am Post subject: Re: skaner płaski vs. kompaktowy? |
|
|
| Poe wrote: | | mam dość specyficzne pytanie, potrzebne do pracy. ze skanera właściwie korzystałem może z 5 razy w życiu, do szczęscia nigdy nie było mi to potrzebne. Jednak mam dylemat, a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi - czym różni się skaner płaski od kompaktowego + wady i zalety obu. |
Z tego co po goglałem dla niektórych modeli skanerów są używane naprzemiennie w/w zwroty z racji tego podejrzewam marketingowy bełkot . _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
-- Albert Einstein |
|
| Back to top |
|
 |
Garrappachc Guru

|
Posted: Sun Feb 14, 2010 11:38 am Post subject: |
|
|
Jak już jest taki temat: czy istnieje jakiś skaner do odbitek kompatybilny z linuksem? _________________ De profundis clamavi ad Te, Domine
emerge --info | virtual aviation |
|
| Back to top |
|
 |
Poe Bodhisattva

Joined: 03 Apr 2004 Posts: 2158 Location: Mysłowice/Lublin, Poland
|
Posted: Sun Feb 14, 2010 12:05 pm Post subject: Re: skaner płaski vs. kompaktowy? |
|
|
| galimedes wrote: | | Poe wrote: | | mam dość specyficzne pytanie, potrzebne do pracy. ze skanera właściwie korzystałem może z 5 razy w życiu, do szczęscia nigdy nie było mi to potrzebne. Jednak mam dylemat, a nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi - czym różni się skaner płaski od kompaktowego + wady i zalety obu. |
Z tego co po goglałem dla niektórych modeli skanerów są używane naprzemiennie w/w zwroty z racji tego podejrzewam marketingowy bełkot . |
właśnie też to zauważyłem... _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
http://poe.art.pl/ - fotografia artystyczna
http://poe.art.pl/blog - III Rzeczywistość Polska
RLU#342333 |
|
| Back to top |
|
 |
galimedes Guru

|
Posted: Sun Feb 14, 2010 12:26 pm Post subject: |
|
|
| Garrappachc wrote: | | Jak już jest taki temat: czy istnieje jakiś skaner do odbitek kompatybilny z linuksem? |
Użycie google nie boli klik _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"
-- Albert Einstein |
|
| Back to top |
|
 |
BeteNoire Veteran

|
Posted: Sun Feb 14, 2010 1:58 pm Post subject: |
|
|
Pierwsze słyszę o takim podziale. Swój skaner dostałem do firmy od TP za przedłużenie umowy. To najzwyklejsze, tanie, urządzenie wielofunkcyjne F2280. Kompaktowe nie jest bo ma 3in1. Ale jeśli od tej strony patrzeć to w pudełku wielkości opakowania damskich botków mieści się wszystko czego biuro chce: kopiarka, skaner, drukarka (wolna atramentówka, no ale...). Pod linuksem działa bezbłędnie. _________________ powered by power plant |
|
| Back to top |
|
 |
ufoman Tux's lil' helper

|
Posted: Sun Feb 14, 2010 5:49 pm Post subject: |
|
|
Że też HP nie może zrobić tak prostego oprogramowania dla Windows...  _________________ Registered Linux User #417638
amd64 no-multilib
desktop: Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0, Athlon II X2 250 @3,6GHz, 4GB DDR2 800, Radeon HD 4850, Seagate Barracuda 7200.11 320GB |
|
| Back to top |
|
 |
canis_lupus l33t

|
Posted: Mon Feb 15, 2010 12:36 pm Post subject: |
|
|
POE: Wazne żebyś skanera CIS (takie bardzo cienkie) nie kupił. _________________ "I love you cię" Różyczko...
Fotografia ślubna |
|
| Back to top |
|
 |
|