| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
socek Tux's lil' helper

|
Posted: Wed Feb 03, 2010 8:43 pm Post subject: [SOLVED] Flash - nie można kliknąć |
|
|
Mam taki dość specyficzny problem. Na niektórych flashach (nawet na niektórych stronach YouTube) mi normalnie działa, a na innych tak nie do końca. Jak najadę na jakiś element flashowy, to flash reaguje na najeżdzanie myszką, ale już na klikanie nie. Np. player z YT, najeżdzam na przycisk PLAY to mi normalnie zmienia kolor, ale jak kliknę, to nic się nie dzieje. Nie wiem czemu tak jest i nie wiem czemu przy niektórych tak działa, a przy niektórych nie. Mam to od update'u od jakieś 2 tyg. Przeglądarka: Firefox (ta najnowsza), co jakiś czas znowu update'owane. Środowisko fluxbox.
Last edited by socek on Mon Feb 08, 2010 7:50 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
soban_ l33t

|
Posted: Wed Feb 03, 2010 9:59 pm Post subject: |
|
|
Mialem to samo z opera, powiedz czy nacisniecie jednoczesnie srodkowego i lewego przycisku myszy pomaga? U mnie tak, zwlaszcza ze uzywalem compiza (fusion-icon). Nigdy sobie z tym nie poradzilem, dopiero chromium ulatwil mi zycie z flashem. Chociaz sam nie typuje zadnej przegladarki. Od 2003-4 jestem fanem opery - jednak musialem z niej zrezygnowac...jakby nie patrzec za wolno dziala. _________________ gg: 525600 |
|
| Back to top |
|
 |
dziadu Guru

Joined: 04 May 2006 Posts: 423 Location: Kraków/Darmstadt/Munich
|
Posted: Wed Feb 03, 2010 10:17 pm Post subject: |
|
|
U mnie w Operze YT dziala OK ale wrzuta nie dziala. W innych przegladarkach wszystko w porzadku.
Opera-10.50.costamcostam. _________________ 1% Twojego podatku to 100% naszej pasji! |
|
| Back to top |
|
 |
socek Tux's lil' helper

|
Posted: Thu Feb 04, 2010 6:11 am Post subject: |
|
|
| soban_ wrote: | | powiedz czy nacisniecie jednoczesnie srodkowego i lewego przycisku myszy pomaga? |
Niestety nie. :/ |
|
| Back to top |
|
 |
soban_ l33t

|
Posted: Thu Feb 04, 2010 1:29 pm Post subject: |
|
|
| dziadu wrote: | | U mnie w Operze YT dziala OK ale wrzuta nie dziala. | Wrzuty szczerze mowiac nie sprawdzalem, YT - tez dziala, ale odpala sie w ten sposob (najpierw caly czarny prostokat jest) - zamiast okna do przewijania/ogladania. Nastepnie o ile zaskoczy (80% szans ze tak) to leci film. Jednak probujac przesunac, badz zrobic pare razy play/stop - to zaczyna sie komedia. Nie reaguje na przyciski, czasami z stop potrafi dalej isc film itp. No i tak jak @socek opisal, czasami w ogole nie reaguje na klikanie. Opere posiadam ta sama tzn Opera-10.50.costamcostam... Jedyne co mi pomagalo to tak jak napisalem wyzej, srodkowy klawisz myszki, nastepnie lewym klikalem. _________________ gg: 525600 |
|
| Back to top |
|
 |
mziab l33t

|
Posted: Thu Feb 04, 2010 1:53 pm Post subject: |
|
|
| dziadu wrote: | U mnie w Operze YT dziala OK ale wrzuta nie dziala. W innych przegladarkach wszystko w porzadku.
Opera-10.50.costamcostam. |
U mnie działa i wrzuta i YT. Może używasz zbyt nowej Opery? 10.50 to mimo wszystko alpha. _________________ Gentoo Linux 10.0 | 3.1.4 | glibc 2.12 | gcc 4.5.2
mteam | mziab's blog | roslin |
|
| Back to top |
|
 |
socek Tux's lil' helper

|
Posted: Thu Feb 04, 2010 1:59 pm Post subject: |
|
|
| soban_ wrote: | | @socek opisal, czasami w ogole nie reaguje na klikanie. |
Uściśle słowo "czasami". Na niektórych filmikach działa OK, na niektórych filmikach nie działa w ogóle klikanie. |
|
| Back to top |
|
 |
dziadu Guru

Joined: 04 May 2006 Posts: 423 Location: Kraków/Darmstadt/Munich
|
Posted: Thu Feb 04, 2010 4:17 pm Post subject: |
|
|
| mziab wrote: | | dziadu wrote: | U mnie w Operze YT dziala OK ale wrzuta nie dziala. W innych przegladarkach wszystko w porzadku.
Opera-10.50.costamcostam. |
U mnie działa i wrzuta i YT. Może używasz zbyt nowej Opery? 10.50 to mimo wszystko alpha. |
Dlatego specjalnie sie nie skarze. Na 10.20 dzialalo OK. Bylo pytanie o flasha to odpowiedzialem. I tyle. _________________ 1% Twojego podatku to 100% naszej pasji! |
|
| Back to top |
|
 |
manwe_ Guru

Joined: 01 Feb 2006 Posts: 535 Location: Kraków/Cracow, Poland
|
Posted: Thu Feb 04, 2010 7:15 pm Post subject: Re: Flash - nie można kliknąć |
|
|
| socek wrote: | | Mam taki dość specyficzny problem. Na niektórych flashach (nawet na niektórych stronach YouTube) mi normalnie działa, a na innych tak nie do końca. |
Kliknij, gdziekolwiek na stronie, poza <object> żeby zabrać flashowi focus. Ponowny LPM na <object> już powinien zadziałać. |
|
| Back to top |
|
 |
socek Tux's lil' helper

|
Posted: Thu Feb 04, 2010 7:18 pm Post subject: |
|
|
| Nie pomogło. |
|
| Back to top |
|
 |
dylon Guru

|
Posted: Fri Feb 05, 2010 9:51 pm Post subject: |
|
|
Wydaje sie, ze binarna wersja firefoksa nie ma tej przypadlosci. Od dwoch dni testuje (bin) i jest ok... _________________ Maciej Dylski |
|
| Back to top |
|
 |
tgR10 Apprentice

|
Posted: Sun Feb 07, 2010 7:39 pm Post subject: |
|
|
mialem tos amo z roznymi wersjami ff, po udpacie flasha do 10 jak sie nie myle, pomagalo klikanie kilka/kilkadziesiat razy dosc szybko :) / a czasem odswiezenie strony i klikniecie
przesiadlem sie na chromium ,problem nie wystepuje _________________ "bo kto ma racje ? ten kto z bliska zobaczy"
"moge nie wiedziec,wchlaniam niewiedze z malych torebek"
http://i12.tinypic.com/4pow0mu.png
http://userbar.tgr.debil.eu/userbar.jpg |
|
| Back to top |
|
 |
ArnVaker n00b

|
|
| Back to top |
|
 |
socek Tux's lil' helper

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 7:50 pm Post subject: |
|
|
Działaaaaa!
Dzięki wielkie. |
|
| Back to top |
|
 |
one_and_only Apprentice

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 9:02 pm Post subject: |
|
|
| Pomogło mi też kiedyś na Eclipse :] |
|
| Back to top |
|
 |
lazy_bum l33t

|
Posted: Mon Feb 08, 2010 11:09 pm Post subject: |
|
|
Huh. Marność tego tworu Adobe zaskakuje mnie każdego dnia na nowo… Potestuję, bo często takie cuda trafiają się w najgłupszych sytuacjach (przykład z ostatniego weekendu — menu pizzerii można było klikać i klikać i klikać… ;). _________________ roslin uberlay | grubelek |
|
| Back to top |
|
 |
|